خواص نارنج نارس برای کبد و لاغری و دیابت و خواص برگ و هسته و دمنوش برگ نارنج
خواص نارنج
خواص نارنج ؛ نارس برای کبد و لاغری و دیابت و خواص برگ و هسته و دمنوش برگ نارنج همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص سرکه سیب ؛ و دارچین در طب سنتی برای قلب و لاغری روده با عسل
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با نارنج
نارنج نوعی میوه درختی است که در خانواده مرکبات دسته بندی می شود و بومی مدیترنه و نقاطی از قاره آسیا می باشد.
از آب نارنج علاوه بر معطر تر کردن و طعم دهی به غذاها ، در صنایع عطرسازی و شامبو سازی نیز استفاده می شود.
نکته مهم در مورد میوه نارنج این است که از آن به عنوان مادر مرکبات یاد می شود.
میوه نارنج به عنوان یک میوه گرمسیری محسوب می شود
و به همین دلیل در بسیاری از نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان کشت می شود.
نارنج میوه ای ترش از خانواده ی مرکبات است و درخت نارنج که بومی آسیا و مدیترانه است
به عنوان مادر مرکبات شناخته می شود و پایه بسیار خوبی برای پیوند شاخه های نارنگی یا پرتقال می باشد.
طبع نارنج سرد و خشک است، از نارنج، پوست نارنج و بهار نارنج برای تهیه سس سالاد، مربا و مارمالاد و به عنوان طعمدهنده غذا استفاده میشود،
همچنین از روغن نارنج نیز برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون استفاده میشود.
بهار نارنج مانند چای سبز و دیگر گیاهان دارویی، غنی از آنتیاکسیدان است که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند،
همچنین دمنوش بهار نارنج دارای خواص ضدالتهاب و ضدآلرژی است؛ بنابراین مصرف چای و دمنوش این گیاه، در درمان و پیشگیری از سرطان مفید است.
بیشتر بخوانید : خواص پای مرغ ؛ دکتر خیر اندیش برای پوست صورت و مو و لاغری و غضروف و دیسک کمر
درخت نارنج از درخت هایی محسوب می شود که از تمام قسمت های آن یعنی میوه ، هسته میوه ، پوست میوه ، گل ها ( گل بهار نارنج ) ، برگ ها و روغن آن ( روغن نارنج ) شناخته می شود برای ساخت انواع محصولات غذایی و بهداشتی استفاده می شود.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات نارنج را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص نارنج و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
خواص ضد سرطان
ترکیبات لیمونن و میرسن موجود در این میوه به دلیل داشتن خاصیت ضد توموری قوی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ازجمله سرطان روده بزرگ بسیار مؤثر است.
خواص نارنج برای کاهش کلسترول
مصرف عصاره نارنج باعث کاهش چربی در جریان خون شده و بهبود گردش خون را به دنبال دارد. برای همین میتوان برای کاهش کلسترول از نارنج کمک گرفت. نارنج کاهنده قند خون برای افراد دیابتی است.
خواص نارنج برای معده
نارنج در طب سنتی بهعنوان یک میوه کمک گوارشی شناخته شده چرا که باعث بهبود مشکلات گوارشی مانند اسهال،
یبوست، گاز روده و زخم روده میشود و همچنین برای درمان اختلالات کبد، کیسه صفرا، کلیه و مثانه مؤثر است.
تحقیقات نشان داده که مصرف نارنج سو هاضمه، معده درد و زخم معده را درمان کرده و با بهبود حرکات روده یبوست و اسهال را درمان میکند.
وشیدن دمنوش بهار نارنج به تسکین دردهای پی در پی شکمی، درمان دردهای نفخ معده، اسپاسم،
سوء هاضمه و سکسکه مفید است. به طورکلی مصرف منظم دمنوش بهار نارنج اشتهاآور است و تاثیر بسیاری در تقویت معده دارد.
خواص ضد التهاب
عصاره نارنج به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و کاهش تورم و درد ناشی از التهاب کمک کرده و روغن حاصل از پوست نارنج برای درمان بیماریهای مفصلی مانند نقرس و آرتریت روماتویید بسیار مفید می باشد.
نارنج برای لاغری و کاهش وزن
نارنج دارای نوعی آلکالوئید به نام سینافین بوده که دارای اثر مشابه اپدرا می باشد
که به دلیل افزایش خطرناک فشار خون از داروهای ممنوعه توسط سازمان غذا و دارو در نظر گرفته شده است.
به نظر میرسد سینافین تاثیر مناسبی بر روی کاهش چربیهای بدن داشته
بیشتر بخوانید : خواص گریپ فروت ؛ برای کبد و پوست و مو و لاغری و فشار خون و سرماخوردگی
و به افزایش متابولیسم بدن و لاغری کمک میکند. همچنین پوست نارنج برای کاهش اشتها بسیار مفید می باشد
مطالعات انجامشده در این زمینه نشان میدهد مصرف روزانه سی و دو میلیگرم سینافین تأثیر قابلتوجهی در کاهش وزن افراد دارد.
خواص نارنج برای رفع تیرگی دور چشم
نارنج به دلیل خواصی که دارد به روشن شدن پوست دور چشم کمک کرده و برای رفع سیاهی دور چشم بسیار مؤثر است.
بیشتر بخوانید : خواص گوشت گوسفندی ؛ در طب سنتی و جدول ارزش غذایی و بهترین قسمت
شما میتوانید برای این امر کیسه چای نارنج مرطوب را روی چشمهای خود قرار دهید.
نارنج برای رفع گرفتگی بینی
در طب سنتی از نارنج برای گرفتگی بینی و همچنین رفع احتقان استفاده می شود. کافی است میوه نارنج را داخل آب درحال جوش انداخته و بخار آن را استنشاق کنید.
خواص نارنج برای سلامت کلیه ها
نارنج به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی و محتوای فلاونوئیدی که دارد از کلیه در برابر آسیبهای مختلف محافظت کرده و برای حفظ سلامت کلیهها بسیار مفید می باشد.
نارنج برای درمان عفونت قارچی
این میوه برای درمان عفونت های قارچی مانند عفونت پای ورزشکاران و عفونت ناشی از کرمهای حلقهای بسیار مفید است. شما میتوانید نارنج را به صورت مستقیم بر روی نواحی آسیبدیده قرار دهید.
خواص نارنج برای پوست
نارنج دارای خاصیت زیادی برای سلامت بدن می باشد این میوه برای از بین بردن چربی اضافی پوست مفید بوده
و به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی، ضد التهابی از بروز جوش و آکنه در پوست جلوگیری کرده و التهاب و قرمزی را برطرف می کند.
نارنج پوست را آب رسانی کرده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود.
پوست نارنج دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.
نارنج و پوست نارنج دارای خواص ضد قارچی بوده و برای درمان قارچ پای ورزشکاران مفید می باشد.
خواص نارنج در طب سنتی
مزاج آب ترش آن سرد و خشک و شکوفه و پوست زرد آن گرم و خشک است.
شکر و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نارنج هستند.
در ۱۰۰ گرم از این میوه ۲۴ کالری موجود است.
نارنج هم مانند پرتقال حاوی ویتامین ث است که برای درمان سینوزیت و سرماخوردگی مفید است
مصرف مداوم نارنج در زمستان باعث پیشگیری از سرماخوردگی می شود.
نارنج پوست را آب رسانی کرده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود.
طی آزمایشات انجام شده پارا سینفرین ممکن است فعالیت ضد افسردگی داشته باشد همان طور که با آزمون های ثابت مستند شده است
تاثیرات ضد افسردگی ممکن است با ایزومر پارا سینفرین بیشتر باشد.
روغن به دست آمده از پوست و گل ها برای درمان اختلالات مفاصل مثل نقرس و روماتیسم مفصلی به کار می روند.
نارنج دارای خواص پیشگیرانه در برابر سلول های بدخیم است که باعث سرطان می شود.
لیمونین و میرسن موجود در نارنج پتانسیل بسیار قوی برای اثرات ضد توموری دارد.
آب نارنج محافظت در برابر کرم های خاکی هندی فراهم می کند.
برای نزلههای سینه و سرفههای گرم مفید است.
آشامیدن آب نارنج با شکر مسهل صفراست.
به تسکین دل درد کمک می کند.
بوی خوش نارنج به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند با نوشیدن روزانه
یک فنجان نارنج به مدت یک ماه می توانید بوی بد دهان را کاهش دهید.
مسکن حدت صفرا و خون است.
ضماد پخته پوست و مغز و تخم نارنج با سرکه جهت خارش بدن و جوشهای سر و نرم کردن پوست و مو مفید است.
آب نارنج سبب پایین آمدن تب می شود.
از آب نارنج می توان برای سردردهای بدون علامت مشخص استفاده نمود.
عرق نارنج، علاوه بر مفرح بودن سبب بیخوابی می گردد که مصلح آن گلاب است.
روغن نارنج در خوراکی ها ولوازم آرایش استفاده می شود و مواد موجود در آن از ریزش مو جلوگیری می کند.
با استفاده منظم از نارنج می توانید به درمان مشکلات جنسی از جمله نعوظ، سرد مزاجی، کاهش میل جنسی بپردازید.
نارنج علاوه بر سلامت پوست به تقویت مو به دلیل وجود اسید فولیک کمک می کند.
نارنج حاوی آلکالوئید است که به نام سینفرین شناخته می شود و اثر طولانی تری از اپی نفرین دارد و همانند کافئین موجب کاهش وزن می شود.
نارنج غنی در بتاکاروتن آنتی اکسیدانی قدرتمند است و از آسیب سلولها و پیری پوست جلوگیری می کند.
برای آرام کردن تورم و درمان افتادگی چشم ها از کیسه های چای سرد نارنج خنک روی چشم ها استفاده کنید.
یکی از مزیت های اصلی نارنج قابلیت سفت کنندگی آن است چربی اضافی را به خود جذب می کند که به تعادل ایجاد روغن در پوست کمک می کند.
این میوه نقش محافظ در برابر آسیب های ناشی از کلیه ایفا می کند.
پوست تازه نارنج را روی صورت بکشید تا از شر آکنه و اگزما خلاص شوید.
مضر اعصاب است و زیاده روی در مصرف آن موجب ضعف کبد میشود (بخصوص ناشتا خوردن آن).
نارنج ممکن است با نوعی داروی ضد افسردگی که شامل سیلیجیلین، مارپلن، (ایزوکربوکسازید) ناردیل (فنلزین) و ترانیلسیپرومین است تداخل داشته باشد.
نارنج می تواند غلظت را در خون افزایش دهد و به این ترتیب ریسک عوارض جانبی را افزایش می دهد.
خواص نارنج برای دیابت
تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای بهار نارنج و میوه نارنج برای ۴ ماه باعث کاهش سطح قند خون
در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود. همچنین میوه نارنج سطوح گلوکز خون افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد.
شواهدی که استفاده از نارنج را در کاهش گلوکز خون حمایت می کند، محدود است.
مطالعه ۲۰۱۷ از نیجریه نشان داد که مرکبات ضروری می تواند به طور موثر آنزیم های آمیلاز
و گلیکوساید را مهار کند که هر دوی آن ها با دیابت و فشار خون مرتبط هستند.
خانم های باردار برای درمان دیابت بارداری برای استفاده از نارنج با پزشک مشورت کنند.
خواص نارنج برای کبد
برای درمان اختلالات کبدی برگ درخت نارنج را جوشانده و میل کنید. دم کرده برگ نارنج صفرابر و ضد عفونی کننده می باشد.
مصرف نارنج به کمک به اختلالات کبد و صفرا، علاوه بر مشکلات کلیوی و مثانه هستند.
خواص نارنج برای فشار خون
نارنج به شدت با کافئین واکنش داده و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد
در منابع داخلی و ایرانی گفته شده است که مصرف آب نارنج باعث کنترل فشار خون بالا می شود.
اما در برخی از منابع انگلیسی زبان نیز نوشته شده است که نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است
و بهتر است کسانی که فشار خون بالا دارند نارنج مصرف نکنند، چون که باعث افزایش فشار خون آنها می شود.
در هر صورت بهتر است افراد مبتلا به فشار خون بالا از مصرف نارنج خودداری کنند یا این مورد را با پزشک خود در میان بگذارند.
آبنارنج باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد میشود.
همچنین از خواص آبنارنج میتوان کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا
و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است، اشاره کرد.
همچنین نوشیدنی مفید برای کسانی که کبد آنها مشکل دارد،
ترکیبی از آبلیمو شیرین، آبلیمو ترش، آبنارنج، آبپرتقال و آب سیب است.
آب نارنج به تصفیه خون کمک میکند و از بروز اختلالات کبدی پیشگیری میکند.
نوشیدن آب نارنج باعث دفع صفرا میشود و سردردهای ناشی از مشکلات صفراوی را کاهش میدهد.
شما میتوانید آب نارنج، آب پرتقال و آبلیمو را برای بهبود عارضه کبد چرب بنوشید.
آنتیاکسیدانهای موجود در آب نارنج، از تجمع چربی در کبد جلوگیری میکنند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، آب نارنج باعث کاهش کلسترول بد خون میشود و برای مقابله با کبد چرب بسیار مفید است.
مطالعات کافی بر روی خواص آب نارنج در بارداری انجام نشده و ایمن بودن مصرف آن در دوران بارداری تایید نشده است.
به خانمها توصیه میشود در دوران بارداری و شیردهی، آب نارنج مصرف نکنند.
خواص نارنج برای موی سر
نارنج برای درمان ریزش مو مفید می باشد و به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کند.
نارنج پخته شده را بر روی موها بمالید تا موها را نرم و درخشان کند.
آب نارنج برای درمان ریزش مو مفید می باشد و به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کند.
همچنین نارنج پخته شده را بر روی موها بمالید تا موها را نرم و درخشان کند.
مخلوطی از پوست نارنج و پوست سبز گردو را با آب جوشانده سپس بعد از شستشوی سر موها را ماساژ دهید.
این محلول تقویت کننده مو می باشد. مقدار ۲ قاشق پوست گردو + ۴ قاشق پوست خرد شده نارنج.
اگر نارنج بهصورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود
تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود،
یک نرمکننده بسیار مفید برای پوست و مو و از بین برنده خارش است.
خواص نارنج در بارداری و شیردهی
مقادیر بالای ویتامین C موجود در نارنج باعث افزایش جذب آهن شده و برای درمان کم خونی در زنان باردار مفید می باشد.
تاکنون در مورد عوارض جانبی نارنج برای زنان باردار و جنین در دوران بارداری و شیردهی تحقیقات انجام نشده
اما بهتر است در این دوران از مصرف زیاد نارنج خودداری کنید.
خانم های باردار برای درمان دیابت بارداری برای اشتفاده از نارنج با پزشک مشورت کنند.
ویار نارنج در بارداری نشان دهنده جنسیت بچه نیست و طبیعی است.
خواص نارنج در سرماخوردگی
نارنج مانند خانواده ی مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.
آب نارنج مانند خانواده ی مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.
تمام میوه های ترش و به ویژه مرکبات، حاوی ویتامین C هستند.
آب نارنج نیز مانند دیگر مرکبات سرشار از ویتامین ث است که با مصرف آن سیستم ایمنی بدن تقویت می شود.
در صورت ابتلا به سرماخوردگی ، مصرف آب نارنج ، روند درمان را سریعتر می کند.
آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثیر بسیاری دارد.
برای رفع تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد.
همچنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و بعد از غذا میل کرد.
خواص نارنج و عسل
آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثیر بسیاری دارد.
برای رفع تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد.
همچنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و بعد از غذا میل کرد.
برای کاهش فشار خون باید نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل کنید.
جهت درمان دردهای میگرنی و بی خوابی، کمی برگ تازه نارنج را خوب بشویید.
سپس دم کرده و آن را نوش جان کنید.
درطب سنتی معتقدند نوشیدن یک فنجان کوچک از این دم کرده می تواند در درمان دردهای میگرنی و بی خوابی موثر باشد.
البته بهتر است همراه کمی عسل آن را نوش جان کنید که طعم تلخ آن آزار دهنده نباشد.
برگ نارنج دارای خاصیت آرام بخشی است. برگ نارنج ضد تشنج بوده و سبب هضم شدن غذا می شود.
برای درمان دردهای میگرنی و بی خوابی، برگ تازه نارنج را شسته و دم کنید
و دم کرده آن را همراه کمی عسل بنوشید تا طعم تلخ آن آزار دهنده نباشد.
خواص آب نارنج
آب نارنج به دلیل داشتن ویتامین C فراوان برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، و درمان سینوزیت بسیار مفید می باشد.
ویتامین C موجب جذب آهن غذا در بدن می شود.
بنابراین مصرف آب نارنج به همراه غذاهای گوشتی ، میزان جذب آهن در خون را افزایش می دهد.
بنابراین افرادی که دچار کم خونی هستند بهتر است خوردن آب نارنج را به همراه غذای خود فراموش نکنند.
یکی از خواص نارنج ، کاهش قند خون است.
نارنج خاصیت آنتی اکسیدانی و محتوای فلاونوئید بالایی که دارد با حفظ سلامت کلیه ها ،
از کلیه در برابر آسیب های ناشی از جنتامایسن القایی محافظت می کند.
در طب سنتی از نارنج برای رفع احتقان و گرفتگی بینی استفاده می شود.
برای درمان گرفتگی بینی باید میوه نارنج را داخل آب در حال جوش انداخته و بخار آن را استنشاق کنید.
آب نارنج طبیعت سرد و خشک دارد.
طبق اصول طب سنتی، ترشیها همه به عصبها ضرر میرسانند. از بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصبها میرساند.
خوردن آب نارنج همراه با شکر، صفرای زیادی را از بدن خارج میکند.
آب نارنج، خاصیت کاهندگی قند خون است. از این رو به بیماران دیابتی توصیه می شود این چاشنی را همراه سالاد سبزیجات تازه و غذایشان میل کنند.
کسانی که کم خونی دارند یا در معرض کمبود آهن هستند، بهتر است همراه غذایشان آب نارنج مصرف کنند.
آب نارنج پایین آورنده چربی خون است.
در ضمن یک ضدعفونی کننده محسوب می شود و مصرف آن هنگام گلودرد اثرات مثبتی را به همراه دارد.
خواص پوست نارنج
پوست نارنج حاوی فلاونول ها، سدافرین آلکالوئیدها، اکتوپامین و کاروتنوئیدهاست.
پوست نارنج برای کاهش وزن و لاغری، درمان ناراحتی معده، گرفتگی بینی و سندرم خستگی مزمن مفید می باشد.
همچنین پوست نارنج را برای درمان خون ریزی شبکیه چشم، خستگی و سرماخوردگی،
سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، کبودی و زخم بستر استفاده می کنند.
خواص نارنج و گلاب برای پوست
اگر به دنبال یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست خود هستید ، آب نارنج انتخاب مناسبی است زیرا دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است.
برای مرطوب کردن پوست خود می توانید آب نارنج را با معادل یک سوم آن ، گلاب ترکیب کرده
و مانند ماسک به صورت خود بمالید. مصرف مداوم این ترکیب باعث تقویت پوست می شود
خواص نارنج و لیمو
آب نارنج و لیمو ترش باعث راحت تر شدن هضم غذا، مخصوصا غذاهای چرب و دارای گوشت می شود.
ریختن آب نارنج و لیمو ترش روی غذا باعث می شود تا آهن آن راحتتر جذب شود
استفاده از آب نارنج و لیمو ترش در غذاها باعث می گردد تا احتمال مسمومیت غذایی کم شود.
آب نارنج و لیمو ترش فشار خون را پایین می آورد و این عمل آن، نسبت به سایر مرکبات، سریعتر انجام می شود.
بنابراین افرادی که فشار خون طبیعی دارند ممکن است با خوردن آب نارنج ( اگر همراه غذا نباشد)، دچار ضعف شوند.
نارنج و لیمو ترش برای سینه درد، سرفه، تورم گلو و حنجره مفید است. برای درمان این دردها می توانید آب نارنج را غرغره کنید
و یا نارنج را دو نیمه کرده و کمی نبات کوبیده ی مخلوط با نشاسته را روی آن بریزید
و حرارت دهید تا آب نارنج شروع به جوشیدن کند، بعد از سرد شدن، آن را بمکید.
می توان از پوست نارنج مربا تهیه کرد. این مربا ضد کرم، ضد گازهای معده، اشتها آور، ضد سرفه، تقویت کننده ی معده،
برطرف کننده ی ترش کردن معده، و از بین برنده ی خونریزی داخلی است.
بهار نارنج یا عرق بهار نارنج، ضد تشنج، تقویت کننده ی اعصاب، درمان کننده ی طپش قلب و برطرف کننده ی سکسکه می باشد .
زیاده روی در مصرف نارنج و لیمو ترش ممکن است به کبد آسیب برساند مخصوصا اگر نارنج با معده ی خالی مصرف شود.
نارنج برای چربی خون
در طب سنتی آمده است که مصرف آب نارنج باعث کاهش چربی خون می شود.
آب نارنج ترکیباتی دارد که موجب کاهش فشار خون و چربی خون می شود.
پس بهتر است آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
برای کاهش فشار خون باید نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل کنید.
در منابع داخلی و ایرانی گفته شده است که مصرف آب نارنج باعث کنترل فشار خون بالا می شود.
اما در برخی از منابع انگلیسی زبان نیز نوشته شده است که نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است
و بهتر است کسانی که فشار خون بالا دارند نارنج مصرف نکنند، چون که باعث افزایش فشار خون آنها می شود.
در هر صورت بهتر است افراد مبتلا به فشار خون بالا از مصرف نارنج خودداری کنند یا این مورد را با پزشک خود در میان بگذارند.
نارنج برای سنگ کلیه
در طب سنتی امده است که مصرف آب نارنج باعث دفع سنگ کلیه می شود.
نارنج خاصیت آنتی اکسیدانی و محتوای فلاونوئید بالایی که دارد با حفظ سلامت کلیه ها ،
از کلیه در برابر آسیب های ناشی از جنتامایسن القایی محافظت می کند.
نارنج در چه فصلی است
درخت نارنج علاوه بر اینکه در بهار ، رایحهی خوش شکوفه هایش یکی از جاذبههای طبیعی شهر شیراز محسوب میشود ،
در فصل پاییز و زمستان هم میوه خوش طعم و رنگ آن زینت بخش خیابانهای شهر است.
نارنج در رژیم کتوژنیک
نارنج جزو میوه های مفید و مجاز در این رژیم قرار ندارد.
طی تحقیقی که کردیم جزو میوه های غیر مجاز هم نیست و به مقدار محدود می تواند مصرف شود.
خواص هسته نارنج
خوردن ۴ گرم تخم نارنج و ۴ گرم تخم لیمو ترش کوبیده شده برای درمان عقرب گزیدگی مفید است.
مصرف هسته نارنج برای تقویت مو مفید است.
روغن هسته نارنج دارای خواص زیر است.
رویش مجدد مو
ترمیم و ضد ریزش مو
تقویت پیاز مو
ضد شوره سر
خواص برگ نارنج
برگ نارنج آرام بخش بوده و برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی مفید می باشد.
دمنوش برگ های درخت نارنج برای درمان اختلالات کبدی مفید است.
برگ نارنج دارای خاصیت آرام بخشی است. برگ نارنج ضد تشنج بوده و سبب هضم شدن غذا می شود.
برای درمان دردهای میگرنی و بی خوابی، برگ تازه نارنج را شسته و دم کنید
و دم کرده آن را همراه کمی عسل بنوشید تا طعم تلخ آن آزار دهنده نباشد.
پوست خشک شده نارنج را کوبیده و با آب گرم مخلوط کرده و میل کنید تا کرم های روده ، از بین بروند.
خوردن ناشتای مربای خلال پوست نارنج ضدکرم می باشد.
برای درمان اختلالات کبدی برگ درخت نارنج را جوشانده و میل کنید.
دم کرده برگ نارنج صفرابر و ضد عفونی کننده می باشد.
خواص روغن هسته نارنج
رویش مجدد مو
ترمیم و ضد ریزش مو
تقویت پیاز مو
ضد شوره سر
خواص نارنج و سیر
مصرف نارنج و سیر خواص اکسیدانی بسیار بالایی دارد.
مصرف این دو ماده غذایی با هم تاثیر فوق العاده ای روی لاغری دارد و باعث کاهش وزن و چربی سوزی می شود.
خواص نارنج برای قلب
نارنج کاهش دهنده ی کلسترول بالای خون می باشد و می تواند برای پیشگیری از بیماری های قلبی مفید باشد.
اما مصرف نارنج و آب نارنج ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که آن هم باعث افزایش ضربان قلب می شود.
نارنج به شدت با کافئین واکنش داده و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
مضرات نارنج
طبق برخی تحقیقات مشخص شده است که نارنج می تواند به کاهش قند خون کمک شایانی کند ،
اما هنوز نمی توان به این تحقیقات به طور کامل استناد کرد ، زیرا تحقیقات دیگری این تحقیقات را نقض کرده اند
و بر این باورند که نارنج ممکن است باعث افزایش قند خون شود.
از این رو توصیه می شود از این میوه برای کاهش دادن قند خون در مبتلایان به دیابت استفاده نشود
یا حداقل قبل از مصرف نارنج برای کاهش قند خون مبتلایان به دیابت با پزشک
متخصص مشورت کنید تا خدایی نکرده با مشکلات جدی روبرو نشوید.
نارنج از میوه هایی محسوب می شود که شاید بعضی افراد به آن حساسیت پوستی داشته باشند ،
به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده از این میوه خوش عطر به عنوان ماسک یا ضماد حتما
تست حساسیت پوست را انجام دهید تا خدایی نکرده با مشکلات بعدی روبرو نشوید.
بیشتر بخوانید : خواص شاهی ؛ در طب سنتی برای تیروئید و تخمدان و مضرات و دمنوش شاهی
پس از اینکه ماسک یا ضماد نارنج را آماده کرده اید مقداری از آن را روی پوست دست خود قرار دهید
و حداقل ۲۰ دقیقه صبر کنید سپس دست خود را بشویید. اگر بعد از چند ساعت احساس سوزش ،
خارش یا تاول روی دست خود مشاهده نکردید می توانید با خیال آسوده از ماسک یا ضماد نارنج استفاده کنید.
نارنج به شدت با کافئین واکنش داده و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
نارنج در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می شود.
نارنج ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود.
نارنج ممکن است با دارو های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند.
استفاده بیش از کد در دوران سرماخوردگی باعث ناراحتی های قلبی و کبدی می شود.
تاکنون در مورد عوارض جانبی نارنج برای زنان باردار و جنین در دوران بارداری و شیردهی تحقیقات انجام نشده
اما بهتر است در این دوران از مصرف زیاد نارنج خودداری کنید.
خوردن زیاد نارنج کبد را ضعیف میکند مخصوصاً اگر ناشتا خورده شود.
بااینکه نارنج سرشار از ویتامین سی بوده و در جذب آهن میتواند به خانمهای باردار کمک کند
اما به خاطر حالت اسیدی که دارد مصرف بیشازحد آن باعث سوزش معده در بارداری و حتی حالتهای عادی میشود.
البته مقدار طبیعی آن بهعنوان چاشنی ضرری ندارد و منظور مقدار بیشازحد آن است.
همچنین توصیه میشود د ر دوران شیردهی از مصرف زیاد نارنج بپرهیزید.
به دلیل محرکهای قوی که در ترکیبات نارنج وجود دارد مصرف آن قبل از عمل باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب میشود
و پزشک نمیتواند در این شرایط جراحی را انجام دهد زیرا خطر مرگ وجود دارد؛
بنابراین توصیه میشود حداقل دو هفته قبل از انجام عمل جراحی از مصرف نارنج پرهیز کنید.
نارنج بهشدت اسیدی است؛ بنابراین افرادی که دارای زخم معده هستند
و اسید معدشان زیاد است نباید از این مرکبات استفاده کنند زیرا میتواند زخم را تشدید کند.