خواص گوجه فرنگی ؛ پخته در لاغری و بدنسازی برای کودکان و پوست صورت

خواص گوجه فرنگی

خواص گوجه فرنگی ؛ پخته در لاغری و بدنسازی برای کودکان و پوست صورت

خواص گوجه فرنگی ؛ پخته در لاغری و بدنسازی برای کودکان و پوست صورت همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص دارچین ؛ لوله ای در چای برای مردان و لاغری و قلب و زنان و فشار خون

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با گوجه فرنگی

گوجه فرنگی یکی از سبزیجات با میوه ای قرمز رنگ است که بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است. گوجه فرنگی که در افغانستان با نام بادنجان رومی و در تاجیکستان با نام پومیدور شناخته می شود توسط کشور اسپانیا در سراسر جهان پخش شده است.

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات گوجه فرنگی را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص گوجه فرنگی و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص گوجه فرنگی برای پوست

یکی از خواص مهم گوجه فرنگی این است که می تواند به درمان جوش صورت و آکنه کمک شایانی کند.

گوجه فرنگی علاوه بر اینکه دارای خواص ضد باکتریایی است ، حاوی مقادیر غنی از ویتامین های A و C است.

یکی دیگر از خاصیت های گوجه فرنگی برای از بین بردن آکنه و جوش های صورت اسیدیته

بالای این میوه است که ضمن اینکه می توانید برای درمان آکنه موثر باشد ، برای از بین بردن راش ها پوستی نیز بسیار موثر است.

بیشتر بخوانید : خواص گشنیز ؛ و جعفری در طب اسلامی برای مو و لاغری و سرماخوردگی و رحم

برای از بین بردن آکنه باید از این میوه به صورت موضعی استفاده کنید ،

برای تهیه ماسک گوجه فرنگی ابتدا پوست گوجه فرنگی را جدا کنید سپس گوشت

آنرا له کنید و روی پوست قرار دهید ، پس از ۱۰ دقیقه پوست را بشویید.

ویتامین سی در گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی به وفور یافت می شود که باعث افزایش

تولید کلاژن پوست شده و به کاهش چین و چروک پوست کمک می کند.

ماسک گوجه فرنگی برای کاهش چین و چروک دور چشم بسیار موثر است.

برای این امر ۱ قاشق چای خوری بلغور جو دوسر را با یک قاشق چای خوری ماست و ۲ قاشق چای خوری پوره گوجه فرنگی ترکیب کنید

و مواد به دست آمده را به مدت ۲۰ دقیقه بر روی پوست خود بمالید و سپس آبکشی کنید.

یکی از بهترین فواید روغن هسته گوجه فرنگی، توانایی آن در درخشندگی پوست است.

دلیل آن نیز، وجود کارتنوئیدها، فیتواسترول‌ها و آنتی اکسیدانهاست. ۵۵ درصد از این روغن را لینولئیک اسید تشکیل داده است.

این اسید موجب افزایش کیفیت سبوم، درخشندگی پوست و پیشگیری از بسته شدن منافذ پوست می‌گردد.

خواص گوجه فرنگی برای کاهش وزن و رژیم لاغری

فیبر موجود در گوجه فرنگی باعث کاهش اشتها شده و از پرخوری جلوگیری می کند که این امر باعث کاهش وزن می شود.

فیبر موجود در این میوه باعث پاکسازی روده ها شده و باعث لاغری می شود.

محققان تایید کرده اند که مصرف گوجه فرنگی باعث افزایش متابولیسم بدن شده و سوخت و ساز آن را افزایش می دهد.

گوجه فرنگی دارای شاخص گلیسیمی کمی دارد که باعث کنترل قند خون شده و همین امر می تواند باعث لاغری شود.

گوجه فرنگی برای کاهش فشار خون

در گوجه فرنگی پتاسیم وجود دارد که تنش عروق خونی را کاهش می دهد و باعث بهبود گردش خون می شود.

اگر می خواهید استرس خود را کاهش دهید گوجه فرنگی میل کنید.

خواص گوجه فرنگی برای درمان یبوست و اسهال

فیبر موجود در گوجه فرنگی باعث بهبود حرکات روده شده و پاکسازی روده را به دنبال دارد ، برای جلوگیری از یبوست بهتر است گوجه فرنگی میل کنید.

بیشتر بخوانید : خواص فلفل قرمز ؛ و فشار خون و طبع آن در طب سنتی و اسلامی برای مو و زنان

خواص ضد سرطان

گوجه فرنگی دارای لیکوپن می باشد که یک ماده ضدسرطان است.

لیکوپن و آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی با رادیکال های آزاد بدن مقابله کرده

و برای درمان انواع سرطان مانند سرطان ریه ، روده ، سینه ، پروستات ،

سرطان دهانه رحم ، معده ، رکتوم و سرطان گلو و مری موثر است.

خواص گوجه فرنگی برای تقویت و سلامت چشم‌

یکی از تاثیرات عالی گوجه فرنگی بر روی سلامت چشم می باشد.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف گوجه فرنگی باعث جلوگیری از بروز بیماری های چشمی می شود.

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین آ ، فولات ، ناسین ، تیامین ، فلاونوئید

و ب کمپلکس می باشد که برای درمان بیماری های چشمی موثر است.

گوجه فرنگی برای سلامت قلب

مطالعه در مردان میانسال نشان می دهد که مقادیر بالای لیکوپن و بتا کاروتن موجود در گوجه فرنگی برای جلوگیری از بیماری های قلبی موثر است.

بیشتر بخوانید : خواص تربچه ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و برگ تربچه

شواهد نشان می دهد که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی باعث کاهش کلسترول شده و از بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

خواص گوجه فرنگی برای درمان آنفلوآنزا

گوجه فرنگی دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ و سی می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان آنفلوآنزا موثر است.

گوجه فرنگی برای سلامت دندان‌

یکی دیگر از خواص بی نظیر گوجه فرنگی سلامت دندان ها می باشد ، گوجه فرنگی دارای کلسیم زیادی می باشد که برای سلامت دندان و استحکام آن مفید است.

بیشتر بخوانید : خواص خیار ؛ سبز برای پوست و معده و خواص خیار خشک شده و خرچه و خاردار

خواص گوجه فرنگی در طب سنتی

از نظر طب سنتی گوجه فرنگی دارای طبع سرد و تر است.

طبع رب گوجه نیز سرد و تر است.

اما باید بدانید که سردی در رب گوجه خیلی کمتر و متعادل تر از خود میوه است.

یعنی به بیان ساده تر طبع رب گوجه متعادل تر از میوه اصلی است.

مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گوجه فرنگی ، پختن آن با پیاز، زنجبیل، روغن زیتون و ادویه‌جات گرم است.

هر ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی خام ۱۸ کالری دارد.

یک عدد گوجه فرنگی خام کوچک ۱۶ کالری دارد.

مصرف آن در فصول گرم از افزایش بی رویه حرارت بدن جلوگیری می‌کند.

گوجه فرنگی اشتهاآوراست.

آن را برای رفع ضعف و خستگی، تقویت‌کننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون مفید می‌دانند.

تقویت بدن برای تبدیل کلوگر به انرژی مفید برای فعالیت های بدنی

کنترل کلوگز خون و در نتیجه افزایش سیستم مقاومت علیه بیماری های هم چون دیابت و تقویت سیستم عصبی و مغز

آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی سدی محکم در برابر بیماری های عفونی است

فراهم کردن خوابی راحت و بهبود حرکت عضله ها

مصرف گوجه با توجه به محتوای فیبری، کولین، ویتامین ث و پتاسیم آن، برای قلب شما بسیار خوب است.

افزایش قدرت یادگیری و حافظه

فولیک اسید موجود در گوجه فرنگی عاملی در از بین بردن عوامل استرس زا و تولید کننده افسردگی است.

کمک به جلوگیری از سرطان

متخصصان مصرف آن را به بیماران مبتلا به درد‌های مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه می‌کنند.

گوجه فرنگی به رقیق شدن خون کمک می‌کند و برای رفع تشنگی خوب است و تا حدودی تأمین کننده آب برای بدن است.

از طرفی گوجه‌فرنگی برای رفع مسمومیت‌های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است.
با توجه به این موضوع که گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط‌ها بسیار مؤثر است.

گوجه فرنگی را می‌توان به صورت تازه و برش خورده روی پوستی که دچار سوختگی یا آفتاب سوختگی شده قرار داد،

البته باید مراقب باشید که حساسیت قبلی به گوجه فرنگی نداشته باشد.

گوجه خوب و طبیعی در افزایش اشتها و تقویت بدن موثر است.

مصرف آن در فصول سرد سال مناسب نیست.

استفاده از گوجه در سالاد موجب اختلال در هضم غذا و تولید خون نامناسب می‌شود.

برگ‌ها، ساقه و میوۀ سبز (کال) گوجه‌فرنگی دارای میزان بیشتر سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین است

و مصرف برگ گوجه‌فرنگی در چای در حداقل یک مورد موجب مرگ فرد شده است؛

مصرف گوجه‌فرنگی خام می‌تواند منجر به بروز حساسیت شود و حتی  ممکن است موجب بروز آنافیلاکسی شدید گردد،

به‌خصوص شاهد این موضوع در بچه‌ها و افراد مستعد به حساسیت هستیم.

موجب افزایش بلغم در فرد یا اصطلاحاً غلبه بلغم می‌‌شود.

همچنین به‌علت دارا بودن خاصیت سودا‌زایی موجب بروز خارش و حساسیت‌ها و رکود اخلاط بدن

و در نتیجه در مرحله پس از بلغم باعث رسوب سودا در  بدن و کم شدن فعالیت اعضای بدن نیز می‌شود.

خواص گوجه فرنگی برای پروستات مردان و اسپرم

مصرف گوجه فرنگی به دلیل مقادیر بالای لیکوپن خطر ابتلا به بزرگ شدن پروستات و سرطان پروستات در آقایان را کاهش می دهد.

همچنین تحقیقات نشان داده که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی برای درمان اختلالات نعوظ مفید بوده

و با افزایش تعداد و بهبود کیفیت اسپرم به درمان ناتوانی جنسی در مردان کمک می کند.

خواص گوجه فرنگی برای دیابت

مطالعات نشان داده که افراد مبتلا به دیابت نوع یک که گوجه فرنگی استفاده می کنند یطح گلوکز خون پایین تری دارند.

یک مطالعه انجام شده توسط مجله انجمن پزشکی آمریکا نشان داده که مصرف روزانه گوجه فرنگی

در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ سطح انسولین را بهبود بخشیده و به کاهش قند خون و چربی خون کمک می کند.

خواص گوجه فرنگی برای کودکان و نوزادان

کاروتنوئید های موجود در گوجه فرنگی برای تقویت بینایی نوزادان و کودکان مفید هستند.

گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی کلسیم و ویتامین K است که باعث تقویت استخوان ها و دندان ها در نوزادان و کودکان می شود.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در گوجه فرنگی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان می شود.

توجه داشته باشید که شما می توانید گوجه فرنگی را از سن ۸ تا ۱۰ ماهگی به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید.

خواص گوجه فرنگی برای موی سر

گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی به عنوان یک درمان عالی برای ریزش مو در نظر گرفته می شود.

یک گوجه فرنگی را له کنید و بر روی مو ها و پوست سر بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

گوجه فرنگی آب زیادی دارد که می تواند برای درمان مو های خشک و آسیب دیده استفاده شود.

پوره یک گوجه فرنگی را با ۲ قاشق غذا خوری روغن نارگیل مخلوط کنید و بر روی مو ها بمالید،

بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس آن را با آب و شامپو بشویید.

گوجه فرنگی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است که به درمان شوره سر کمک می کند.

۲ تا ۳ گوجه فرنگی رسیده را له کنید و با ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه ترکیب کنید،

آن را بر روی مو ها و پوست سر بمالید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند سپس مو ها را با آب گرم و شامپو بشویید.

خواص گوجه فرنگی برای خار پاشنه

درمان گیاهی خارپاشنه با گوجه فرنگی فوق العاده است و گوجه فرنگی علاوه بر مصرف خوراکی دارای خواص بی شمار درمانی است.

این خواص درمانی بیشتر به دلیل دانه های گوجه فرنگی است. گوجه فرنگی در بهبود درد و درمان خار پاشنه موثر است.

برای کاهش درد خار پاشنه می توانید کمی آب گوجه فرنگی را در محل درد اعمال کرده و منتظر باشید که درد ناشی از آن کشیده شود.

این درمان معمولا تا دو هفته جواب می دهد و شما از درد ناحیه خار پاشنه خلاص می شوید.

خواص گوجه فرنگی در بدنسازی

وجود دو ماده اسید اورسولیک و توماتیدین در گوجه فرنگی می‌تواند به استحکام، قدرت و حفظ ماهیچه‌ها بسیار کمک کند.

این دو ماده نیاز ماهیچه‌ها را تامین می‌کنند و عواملی همچون کمبود مواد

و بی‌تحرکی آن‌ها را که منجر به تهلیل و تضعیف آن‌ها می‌شود برطرف می‌کنند.

این دو ماده موجب تحریک رشد و قدرت سلول‌های ماهیچه‌ها می‌شود.

گوجه فرنگی به علت داشتن تمامی آمینو اسید ها به جز تریپتوفان برای افرادی که در رشته بدنسازی و پرورش اندام فعالیت می کنند بسیار مفید است .

همچنین گوجه فرنگی دارای آنتی اکسیدان های فراوان بوده و در رفع رادیکال های آزاد بسیار موثر است .

خواص گوجه فرنگی در بارداری

گوجه فرنگی یکی از بهترین منابع طبیعی فولات برای زنان باردار است که از نقص لوله های عصبی در جنین پیشگیری می کند.

گوجه فرنگی منبع طبیعی خوبی برای فولات است که مصرف آن در زنان باردار برای محافظت در برابر نقص لوله عصبی در نوزاد مفید است.

مصرف کامل فولات، قبل و در حین دوران بارداری برای محافظت از جنین در مقابل نواقص رشته های عصبی کاملا ضروری است.

فولیک اسید نوع ساخته شده ی فولات است. این ماده در مکمل های غذایی به مقدار زیادی موجود است.

در حالیکه به زنان باردار توصیه می شود تا از مکمل های فولیک اسید استفاده کنند، گوجه فرنگی منبع قوی از فولات محسوب می شوند.

این مقدار برای زنانی که در آینده نزدیک باردار خواهند شد کاربرد دارد.

خواص گوجه فرنگی در سرماخوردگی

گوجه فرنگی حاوی مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده

و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

با توجه به محتوای لیکوپن و کاروتنی آن، گوجه در بهبود دادن ایمنی شما عملکرد خوبی دارد.

این مواد به راحتی با بیماریهای مسری مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مقابله می کنند.

علاوه بر آن، مواد مغذی موجود در گوجه، عوامل شناخته شده ای در تاثیر بر روی سیستم ایمنی بدن می باشند.

خواص گوجه فرنگی در دیابت

مطالعات نشان داده که افراد مبتلا به دیابت نوع یک که گوجه فرنگی استفاده می کنند یطح گلوکز خون پایین تری دارند.

یک مطالعه انجام شده توسط مجله انجمن پزشکی آمریکا نشان داده که مصرف روزانه گوجه فرنگی

در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ سطح انسولین را بهبود بخشیده و به کاهش قند خون و چربی خون کمک می کند.

خواص گوجه فرنگی در صبحانه

مصرف گوجه فرنگی ناشتا باعث می شود که خطر سکته مغزی خیلی کم شود.

خواص گوجه فرنگی و شکر برای پوست

برای پاکسازی پوست خود ، آب یک گوجه فرنگی را با ۱ قاشق چای خوری شکر ترکیب کنید

و آن را بر روی صورت در حرکات دایره ای ماساژ دهید، سپس با آب سرد بشویید.

خواص گوجه فرنگی و خیار

خیار و گوجه فرنگی با یکدیگر سازگار نیستند و نباید به همراه هم مصرف شوند.

هنگامی که این دو ماده غذایی به معده می رسند و فرآیند تخمیر آغاز می شود،

اسید ترشح شده در حفره شکمی برای گوارش غذا می تواند مشکلات گوارشی متعدد را موجب شود.

محققان عنوان می کنند گوجه فرنگی و خیار حاوی پروتئینی هستند که منجر به ابتلا به آلزایمر می شود.

استفاده از خیار و گوجه فرنگی در صبحانه افراد دیابتب موجب می شود تا مصرف فیبر در آنها افزایش یافته

که موجب می شود هم سرعت افزایش قند در خونشان کاهش پیدا کند و هم اینکه دیر‌تر گرسنه شوند.

گوجه فرنگی چه ویتامینی دارد

گوجه‌فرنگی حاوی ویتامین‌های زیادی از جمله ویتامین A، C، B3، B6، E و k می‌باشد.

از بین این ویتامین‌ها ویتامین C برای مقابله با خستگی و ایجاد احساس نشاط و سرزندگی فوق‌العاده است.

ویتامین C نقش زیادی در حفاظت از سلول‌ها دارد و اثرات رادیکال‌های آزاد و آلاینده‌ها را کاهش می‌دهد.

گوجه فرنگی برای سگ

سگ‌ها می‌توانند بدون هیچ مشکلی گوجه‌فرنگی قرمز و رسیده را بخورند

اما مصرف گوجه‌فرنگی نارس و سبز یا گیاه آن (مانند ساقه‌ها و برگ‌ها) برای حیوان مضر است.

باتوجه به موارد ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت که رموزی در مصرف

گوجه‌فرنگی برای سگ‌ها وجود دارد که در این نوشته به کشف آنها خواهیم پرداخت.

گوجه‌فرنگی حاوی فیبر، بتاکارون، ویتامین A و ویتامین C است و می‌تواند به هضم غذا کمک کند.

می‌توان آن را به‌عنوان میان‌وعده استفاده کرد تنها باید مطمئن شوید که کاملاً رسیده است.

اگر سگی گوجه‌فرنگی سبز و نارس یا قسمت‌هایی از گیاه گوجه (ساقه‌ها) را بخورد ممکن است بیمار شود،

چراکه حاوی سمومی به‌نام سولانین و توماتین (solanine and tomatine) بوده

که می‌تواند باعث آسیب به دستگاه گوارش، بی‌حالی، ضعف و سرگیجه شود.

گوجه فرنگی برای کلیه

مصرف گوجه فرنگی به دلیل محتوای بالای آب به عنوان یک دیورتیک طبیعی باعث افزایش ادرار شده

و با دفع سموم بدن، نمک ها و اسید اوریک موجود در بدن به درمان سنگ کلیه کمک می کند.

گوجه فرنگی در شیردهی

در صورت مصرف محصولات گوجه‌فرنگی توسط خانم‌های شیرده، غلظت لیکوپن شیرشان افزایش خواهد یافت.

لازم به ذکر است که، بهتر است گوجه‌فرنگی پخته باشد.

محققان همچنین به این نتیجه رسیده اند که خوردن محصولات گوجه‌فرنگی مانند

سس آن بیشتر از خوردن گوجه‌فرنگی تازه، غلظت لیکوپن را در شیر مادر افزایش می‌دهد.

گوجه فرنگی و کم کاری تیروئید

نتایج یک تحقیق در دانشگاه ایالتی اورگان نشان داده که گوجه فرنگی یک منبع عالی از سلنیوم است

که می تواند به تنظیم عملکرد غده تیروئید کمک کند و برای درمان کم کاری تیروئید مفید باشد.

گوجه فرنگی و سنگ کیسه صفرا

مصرف منظم گوجه فرنگی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها باعث پاکسازی

و سم زدایی بدن شده و به درمان سنگ کیسه صفرا و بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند.

گوجه فرنگی و وارفارین

بعضی از مواد غذایی منجر به تغییرات اثرات وارفارین و به دنبال آن تغییر در PT خواهد شد ، لذا از مصرف بی رویه آنها خودداری کنید .

این دسته از مواد غذایی عبارتند از مواد غذایی که ویتامین K در آنها به وفور یافت میشود .

در سبزیجات برگدارسبز یافت میشود .از جمله کلم بروکلی ، کلم ، کاهو و اسفناج ، اشاره نمود .

مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند مرکبات ، گوجه فرنگی مواد غذایی دیگری که باعث تغییرات PT و INR میشود

و باید مصرف آنها را تعدیل کرد : جگر ، سویا ، روغن سویا ، الکل ، بستنی میباشد .

گوجه فرنگی و کبد چرب

مصرف منظم گوجه فرنگی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها باعث پاکسازی

و سم زدایی بدن شده و به درمان سنگ کیسه صفرا و بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند.

فواید گوجه فرنگی برای معده

مقادیر بالای فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی برای بهبود هضم غذا مفید بوده

و به درمان زخم معده، معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

ماده ای شیمیایی به نام گلیکو آلکالید موجود در برگ های گوجه فرنگی می‌تواند باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی شود.

افرادی که مبتلا به بیماری ریفلاکس معده هستند ممکن است در هنگام مصرف مواد غذایی

اسیدی مثل گوجه فرنگی با سوزش سر دل و استفراغ رو به رو شوند.

ارزش غذایی گوجه فرنگی پخته

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی به صورت زیر است.

کالری : ۱۸

کربوهیدرات : ۳٫۹ گرم

قند : ۲٫۶ گرم

چربی : ۰٫۲ گرم

پروتئین : ۰٫۹ گرم

فیبر : ۱٫۲ گرم

خواص گوجه کبابی

کباب کردن سبزی‌ها خوبی‌ها و بدی‌هایی دارد. مثلا سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی که دارای ویتامین C نسبتا زیادی هستند،

در اثر حرارت دیدن، مقداری از ویتامین‌ خود را از دست می‌دهند زیرا ویتامین C حساس‌ترین ویتامین نسبت به حرارت است.

باید بدانیم که سایر ریزمغذی‌های موجود در سبزی‌ها، چندان تحت‌تاثیر حرارت ناشی از کباب کردن قرار نمی‌گیرند.

بهتر است بدانید حتی جذب گروهی از ریزمغذی‌ها مانند بتاکاروتن‌ها و فلاونوئیدها در اثر حرارت دادن بیشتر می‌شود.

ضمن اینکه حرارت دادن ملایم سبزی‌ها باعث از بین رفتن آلودگی و میکروب‌های احتمالی موجود در آنها هم می‌شود.

سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی و قارچ، جزو مواد غذایی کم کالری هستند

که مصرف آنها به‌صورت خام، بخارپز یا کبابی در کنار غذاهای مختلف، بسیار خوب است.

معمولا مصرف سبزی‌های خام توصیه می‌شود اما زمانی که قارچ با روش کبابی یا بخارپز حرارت می‌بیند،

پروتئین‌های آن برای بدن قابل‌هضم‌تر می‌شود بنابراین بهتر است قارچ را قبل از مصرف کمی حرارت بدهید.

البته اگر قرار است قارچ‌ها را کباب کنید، باید آنها را تاحدی که لایه رویی‌شان سیاه نشود، حرارت بدهید و بگذارید بافت قارچ فقط کمی نرم شود.

این حرارت‌دهی ملایم برای تمام سبزی‌ها مطرح است اما برخی افراد سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی را به‌اندازه‌ای حرارت می‌دهند

که پوست رویی آن کاملا سیاه می‌شود. اگر این اتفاق برای گوجه یا فلفل بیفتد، باید پوست رویی و سیاه آنها را پیش از مصرف جدا کرد.

نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد احتمال سرطان‌زا بودن قسمت‌های سوخته مواد غذایی که در اثر کباب کردن تغییر رنگ داده‌اند،

وجود دارد. هرچه میزان سوختگی مواد غذایی بیشتر باشد، احتمال سرطان‌زا بودن آنها هم بیشتر می‌شود.

در نهایت اینکه روش کباب کردن مواد غذایی، به‌شرطی که حرارت ملایم باشد

و ماده غذایی نسوزد، جزو روش‌های پخت مناسب محسوب می‌شود.

خواص دانه گوجه فرنگی

دلیل فواید دانه های گوجه فرنگی به علت محتوای مواد معدنی، ویتامین ها و دیگر ترکیبات مغذی موجود در دانه ها است

که ظرفیت خوبی را برای درمان و جلوگیری از برخی بیماری ها که مضر می باشند، دارا می باشند.

کلسترول یک مشکل رایجی است که بسیاری با آن مواجه هستند.

برخی با توجه به عادات و سبک زندگی غلط به مشکلات ناشی از افزایش کلسترول دچار می شوند.

اگر شما مشکل ناشی از کلسترول دارید، شما می توانید با کمک دانه های گوجه فرنگی آن را کاهش دهید.

این کاهش به علت این است که دانه های گوجه فرنگی دارای فیبر و نیاسین هستند که نقش مهمی در کاهش کلسترول بد دارند.

مصرف دانه های گوجه فرنگی یکی از روش های کاهش فشار خون بالا است

چرا که دانه های گوجه فرنگی یکی از درمان های طبیعی فشار خون بالا می باشد.

محتوای لیکوپن موجود در دانه های گوجه فرنگی به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.

علاوه بر آن جهت کنترل مداوم فشار خون، توصیه می شود که دانه های گوجه فرنگی مصرف کنید.

یکی از تاثیرات رادیکال های آزاد بر روی بدن ایجاد التهاب است.

دانه های گوجه فرنگی می توانند بر التهاب غلبه کنند.

دانه های گوجه فرنگی حاوی لیکوپن و بتا کاروتن می باشند که این مواد در کاهش مشکلات ناشی از التهاب نقش ایفا می کنند.

دانه های گوجه فرنگی می توانند مانع از التهاب و درمان موثر آن شوند و مانع از احتمال ابتلا به بیماری های خطرناک مانند آلزایمر شوند.

یکی از راه های افزایش کلی ایمنی بدن مصرف دانه های گوجه فرنگی است.

محتوای آنتی اکسیدانی آن برای ارتقای ایمنی مفید است. ایمنی ارتقا یافته

برای جلوگیری از بیماری هایی مانند سرما خوردگی و آنفولانزا مفید است.

دانه های گوجه فرنگی همچنین فوایدی در جلوگیری از بیماری های قلبی دارند.

از آنجا که این دانه ها حاوی مواد مغذی همچون B6، پتاسیم و فولات است که این مواد در کمک

به کاهش مشکلات ناشی از فشار خون مزمن و کاهش ریسک بیماری های قلبی موثرند.

یکی از این فواید، مصرف دانه های گوجه فرنگی است که از بیماری هایی مانند حملات قلبی و سکته قلبی ممانعت می کند.

تاریخچه گوجه فرنگی

خاستگاه گوجه فرنگی آمریکای جنوبی است. شواهد ژنتیکی نشان می‌دهند که اجداد گوجه فرنگی گیاهانی خودرو و علفی بودند

که میوه‌های کوچک سبزرنگی داشتند و در نقاط کوهستانی پرو می‌روییدند.

این گیاهان گونه‌های مختلفی از سرده پیشین Lycopersicon بودند. یکی از این‌گونه‌ها با نام علمی Solanum lycopersicum به مکزیک منتقل شد

و پس از مدتی در آن‌جا توسط بومیان پرورش یافت.

تاریخ دقیق پرورش گوجه فرنگی برای اولین بار مشخص نیست.

به نظر می‌رسد نخستین گوجه فرنگی پرورش‌یافته نوعی میوهٔ زردرنگ به اندازهٔ گوجه‌فرنگی‌های ریز گیلاسی بوده که توسط آزتکها کشت می‌شده‌است.

نوشته‌های برجامانده از این تمدن نشان می‌دهند که این میوه همراه با فلفل، ذرت و نمک آماده و مصرف می‌شد.

گفته شده گوجه فرنگی حدوداً از ۵۰۰ سال پیش از مسیح در جنوب مکزیک پرورش داده می‌شد.

بومیان پوئبلو بر این باور بودند که کسانی که دانه‌های گوجه فرنگی را مصرف می‌کردند با نیروهای خدایان متبرک می‌شدند.

در مورد انتقال گوجه فرنگی به اروپا نظریه‌های متفاوتی وجود دارد.

برخی از تاریخ‌دانان بر این عقیده هستند که ارنان کورتس، مکتشف اسپانیایی،

این میوه‌های کوچک زردرنگ را پس از تصرف شهر تنوچتیتلان، پایتخت آزتک‌ها در سال ۱۵۲۱، به اروپا منتقل کرد.

نظریهٔ دیگر این است که کریستف کلمب در سال ۱۴۹۳ نخستین فردی بود که این گیاه را به اروپا منتقل کرد.

قدیمی‌ترین مدرک که از وجود گوجه فرنگی در اروپا اطلاع می‌دهد کتابی در مورد گیاه‌شناسی است

که در سال ۱۵۴۴ توسط پیِترو آندرئا ماتیولی، پزشک و گیاه‌شناس ایتالیایی نوشته شده‌است.

وی در دست‌نوشتهٔ خود از این میوه با عنوان pomo d’oro، به معنای سیب طلایی یاد کرده‌است.

مضرات گوجه فرنگی

گوجه فرنگی در موارد نادر ممکن است باعث ایجاد حساسیت و واکنش های آلرژیک در برخی افراد شود،

این نوع آلرژی را سندرم آلرژی به گرده یا سندرم آلرژی دهانی می نامند

که با خارش در دهان، گلودرد یا تورم دهان یا گلو مشخص می شود.

زیاده روی در مصرف گوجه فرنگی به دلیل مقادیر بالای پتاسیم می تواند برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مضر باشد.

افرادی که مبتلا به بیماری ریفلاکس معده هستند ممکن است در هنگام مصرف

مواد غذایی اسیدی مثل گوجه فرنگی با سوزش سر دل و استفراغ رو به رو شوند.

گوجه ها اسیدی هستن و و ممکن است باعث سوزش سر دل شوند. گوجه ها مملو از مالیک اسید و سیتریک اسید هستند

و می توانند باعث تحریک معده جهت ترشح بیشتر اسید معده شوند.

زمانی که مقدار اسید افزایش پیدا می کند، تحت فشار به سمت مری بالا می آید و باعث بروز علائمی می شود.

در حقیقت پختن گوجه ها نیاز به کمک زیادی ندارد و این پختن مانع از ریفلاکس می شود.

علائم حساسیت به گوجه فرنگی اغلب فورا بعد از خوردن آن دیده می شود.

این علائم شامل؛ کهیر، خارش پوست، اگزما، سرفه و عطسه، خارش گلو، ورم صورت، دهان و زبان می شود.

ممکن است قسمتی از پوست شما بعد از لمس گوجه فرنگی خارش کرده یا ورم می کند.

گوجه ممکن است به خارش لب ها منجر شود. واکنش آلرژیک احتمالی دیگر وجود هاله قرمز به دور پلک ها و ابروها است.

افراد با مشکلات کلیوی ممکن است در مصرف گوجه خود محدود شوند

به علت محتوای آب بالای گوجه. سطح بالای پتاسیم در خون که یکی از علل بیماری کلیوی است

می تواند با اجتناب از مصرف گوجه یا سس آن درمان شود.

سس گوجه فرنگی سرشار از اگزالات است که دلیل مستعد حساسیت دیگری می باشد.

پوست و دانه های گوجه ممکن است می تواند دلیلی بر سندرم روده تحریک پذیر باشد.

اگر مبتلا به این سندرم باشید، گوجه می تواند باعث نفخ کردن شود.

گوجه ها همچنین یکی از خوراکی حساسیت برانگیز است که ممکن است باعث مشکلات روده ای شود.

در مواردی که افراد در برابر گوجه فرنگی مقاوم نیستند، اسهال مشاهده می شود.

اطمینان حاصل کنید که از سس گوجه فرنگی دارای سدیم کمتر استفاده می کنید

چرا که سس های گوجه فرنگی معمولا مقدار زیادی سدیم دارند.

گوجه ها منبع عالی از لیکوپن هستند. مصرف بیش از حد لیکوپن ممکن است

باعث لیکوپنودرمیا می شود که منجر به رنگ نارنجی غلیظ پوست می شود.

هر چند این موضوع یک تهدید محسوب نمی شود اما به شدت جلب نظر می کند.

خوراکی های اسیدی مانند گوجه ممکن است مثانه را تحریک کنند و منجر به فی اختیاری دفع ادرار شوند.

این خوراکی ها ممکن است بروز علائمی دیگری همچون سوزش هنگام ادرار شوند.

افراد حساس به گوجه فرنگی ممکن است دچار سختی در تنفس شوند.

مصرف گوجه کال و نارس می تواند عامل حساسیت و مشکلات شکمی شود.

گوجه پخته به صورت کبابی در صورتی که بسوزد مضر است.

مصرف زیاد گوجه‌فرنگی می‌تواند منجر به بروز درد مفاصل شود.

سموم تجمع یافته در گوجه گلخانه ای به مدت ۲۱ روز باقی می ماند.

هرگز نباید برگ گوجه فرنگی را مصرف کنید، زیرا حاوی مواد سمی و مضر برای بدن انسان است.

برخی از کودکان ممکن است نسبت به گوجه‌فرنگی واکنش آلرژیک داشته باشند،

بنابراین مهم است که قبل از دادن گوجه به کودک از حساسیت نداشتن کودک نسبت به گوجه اطمینان حاصل کنید.

گوجه فرنگی در برخی بانوان باردار میگرن را تشدید می‌کند.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
}