; خواص گشنیز و جعفری در طب اسلامی برای مو و لاغری و سرماخوردگی و رحم - فال و خواب
گوشت شتر برای کم خونی ؛ گوشت شتر بهترین منبع غذایی حاوی آهن برای درمان کم خونی

گوشت شتر برای کم خونی ؛ گوشت شتر بهترین منبع غذایی حاوی آهن برای درمان کم خونی

گوشت شتر برای کم خونی گوشت شتر برای کم خونی ؛ گوشت شتر بهترین منبع غذایی حاوی آهن برای درمان کم خونی همگی در سایت …

خواص کشک برای معده و ایا مصرف کشک برای زخم معده مفید است + فواید کشک

خواص کشک برای معده و ایا مصرف کشک برای زخم معده مفید است + فواید کشک

خواص کشک برای معده خواص کشک برای معده ؛ ایا مصرف کشک برای زخم معده مفید است + فواید کشک همگی در سایت فال و …

شکلات تلخ برای قلب و موارد مفید شکلات تلخ برای بیماران قلبی

شکلات تلخ برای قلب و موارد مفید شکلات تلخ برای بیماران قلبی

شکلات تلخ برای قلب شکلات تلخ برای قلب ؛ موارد مفید شکلات تلخ برای بیماران قلبی همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که …

خواص گشنیز

خواص گشنیز ؛ و جعفری در طب اسلامی برای مو و لاغری و سرماخوردگی و رحم

خواص گشنیز ؛ و جعفری در طب اسلامی برای مو و لاغری و سرماخوردگی و رحم همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص جوز هندی ؛ و نحوه مصرف و طبع و خواص دمنوش جوز هندی

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با خواص گشنیز

گشنیز یک سبزی معطر می باشد که دارای مصارف پزشکی و آشپزی است ، شما می توانید به لطف داشتن ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این گیاه از آن در آشپزی استفاده کنید. این سبزی برای کاهش کلسترول ، درمان التهاب های پوستی و تنظیم فشار خون موثر است.

گشنیز یکی از انواع سبزیجات معطر شبیه جعفری است و از برگ، ساقه، ریشه و تخم گشنیز برای مصارف پزشکی و آشپزی استفاده می شود.

در ایران برگ ها و ساقه ی گشنیز را به عنوان سبزی خورد استفاده می کنند، علاوه بر این برگ های معطر گشنیز را می توان برای تهیه انواع ترشیجات، سالاد، اسموتی، برگر و فلافل، سوپ، نودل، ماکارونی و پاستا استفاده کرد.

گشنیز زخم، التهاب و اسپاسم را درمان می‌کند، از کبد محافظت و مانند شربت سینه عمل می‌کند. این ماده، ضد سرطان، ضد تشنج، آنتی هیستامین و خواب‌آور است. گشنیز به عنوان یک تقویت کننده‌ی قوای جنسی طبیعی شناخته می‌شود و به طور سنتی ترکیبش با سایر گیاهان، برای افزایش میل جنسی افراد استفاده می‌شود.

خواص گشنیز در طب سنتی

طبع گشنیز سرد و خشک می باشد. برگ گشنیز حاوی مقادیر بالای ویتامین های A، B، C، E و K مواد معدنی از جمله فسفر، پتاسیم، روی، کلسیم، آهن و منیزیم، فیبر و آنتی اکسیدان های بتا کاروتن، بتا کریپتوکسانتین، لووتیان و زاکسنتین می باشد. ارزش غذایی گشنیز (۱۰۰ گرم) کالری : ۲۳ قند : ۰٫۹ گرم چربی : ۰٫۵ گرم فیبر : ۲٫۸ گرم پروتئین : ۲٫۱ گرم . دارچین و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گشنیز هستند.

گشنیز گیاه خوش عطری است که در سراسر جهان به‌شکل‌های برگ،ساقه و تخم گشنیز استفاده می‌شود. گشنیز به‌واسطه داشتن ویتامین ها و مواد معدنی فراوان سرشار از خواص درمانی است. فواید گشنیز به‌قدری زیاد است که لقب گیاه معجزه‌آسا را به آن داده‌اند. گشنیز برای کاهش کلسترول، درمان التهاب و مشکلات پوستی و تنظیم فشار خون کاربرد دارد.

گشنیز، گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه که بومی جنوب غرب آسیا و غرب تا شمال آفریقاست به طور گسترده ای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار می گیرد. گشنیز علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی نیز هست.

سبزی گشنیز از نظر کالری بسیار کم است و هیچ کلسترول ندارد و برای معالجه التهابات پوستی ، کلسترول بالا ، اسهال ، زخم دهان ، کم خونی و سوء هاضمه استفاده فراوانی دارد. دارای برگهای سبز تیره، صاف، بدون مو و نرم است که از نظر شکل از لبه های پهن و پر گل و درشت برگ و ساقه آن دارای عطر و طعمی مرکبات مرکب است.

گشنیز حاوی سینئول و اسید لینولئیک است؛ سینئول یکی از ۱۱ ترکیب موجود در روغن‌های اسانسی است. این دو ماده دارای خواص ضدسرطانی و ضدروماتیسمی هستند و تورم ناشی از این بیماری‌ها را کاهش می‌دهند. گشنیز همچنین تاحدودی برای سایر تورم‌ها، نظیر تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم خونی نیز مؤثر است، زیرا بعضی از مواد آن مدر هستند و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن می‌شوند. کاهش التهابات پوستی، منجر به کاهش ناراحتی‌ها و بهبود ظاهر پوست می‌شود.

آشامیدن یک لیوان عرق گشنیز در طول روز فشار خون را کاهش می دهد. علاوه بر این نوشیدن عرق گشنیز پیش از خوردن غذا از بروز نفخ و سوء هاضمه پیشگیری نموده و برای جلوگیری از ناراحتی های معده نیز سودمند است. عرق گشنیز ضد تشنج بوده و باعث شادی و نشاط می شود. افزون بر این از خاصیت مدر بودن و خواب آوری نیز بهره مند می باشد .

گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز می شود.

گشنیز برای درمان آکنه و جوش سرسیاه صورت مفید می باشد. ماسک گشنیز برای جوش صورت ۱ قاشق چای خوری آب گشنیز را با یک قاشق چای خوری آب لیموترش تازه مخلوط کنید و آن را بر روی جوش های صورت بمالید، بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب گرم بشویید. گشنیز به عنوان عامل ضد عفونی کننده طبیعی و ضد قارچی برای درمان بیماری های پوستی از جمله درماتیت و اگزما مفید می باشد.

نباید فکر کنید که گشنیز فقط برای تزیین غذاها کاربرد دارد. اکثر مردم نمی‌دانند گشنیز دارای ۱۱ ماده از روغن‌های اسانسی، ۶ نوع اسید (شامل آسکوربیک اسید یا همان ویتامین C)، مواد معدنی و ویتامین‌هایی است که هرکدام از آنها خواص بسیاری دارند و به دلیل همین ناآگاهی بعد از اینکه غذایشان را میل کردند برگ‌های گشنیزی را که برای تزیین غذا از آن استفاده شده بود درون سطل زباله می‌ریزند.

گشنیز همچنین برای زنان به ویژه آنهایی که در دوره عادت ماهانه دچار خونریزی شدید می شوند، مفید است. برای استفاده از این خاصیت درمانی گشنیز می توانید شش گرم از دانه آن را در۵۰۰ میلی گرم آب بجوشانید و پس از افزودن شکر به آن، این مخلوط را به صورت گرم استفاده کنید.

گشنیز چربی اضافی پوست صورت را جذب کرده و به شفافیت پوست صورت کمک می کند. ماسک گشنیز برای پوست آب گشنیز را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ویتامین های A و C است که مانع از ایجاد رادیکال های آزاد در سلول های پوست صورت شده و به درمان چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

گشنیز و آب گشنیز حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و پروتئین های ضروری است که باعث تقویت و افزایش رشد مو شده و به درمان ریزش مو کمک می کند. ماسک گشنیز برای مو آب برگ و ساقه گشنیز را بگیرید و قبل از حمام رفتن بر روی پوست سر و موها بمالید و خوب ماساژ دهید و پس از پنج دقیقه با آب گرم و شامپو بشویید. این روش را برای دو تا سه هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

گشنیز خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری دارد. دم کرده تخم گشنیز از سیلان منی جلوگیری می‎کند. گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است . گشنیز به عنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این کار را با تحریک ترشح انسولین انجام می دهد. این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز می نامند. درمان جوش های دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکان پذیر است.

خواص گشنیز برای لاغری

گشنیز یکی از سبزیجات مفید برای کاهش چربی بدن و شکم بوده و مقادیر بالای فیبر موجود در آن با کاهش اشتها به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

گشنیز برای کاهش وزن عالی است. نحوه استفاده از گشنیز برای کاهش وزن را این‌جا آورده‌ایم: – ۶۰ گرم گشنیز را خرد کنید – آن را در فنجان بزرگی بریزید – ۴ لیوان آب گرم را روی آن ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند – آن را صاف کرده و ۱ قاشق عسل و آبلیمو را به آن اضافه کنید – این دمنوش را هر صبح، قبل از صبحانه مصرف کنید (برای کسب نتایج بهتر، این کار را تا ۵ روز تکرار کنید).

خواص گشنیز برای دیابت

برگ ها و ساقه ی گشنیز می توانند باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت شوند. تحقیقات نشان داده که مصرف گشنیز باعث بهبود عملکرد کبد شده و از این طریق به تنظیم قند خون کمک می کند.

گشنیز بر روی غدد درون ریز اثر دارد و در نتیجه ترشح انسولین از پانکراس را افزایش داده و با افزایش سطح انسولین در خون باعث کاهش قند خون بالا می شود. به منظور کاهش قند خون شما می توانید برگ ها و ساقه ی خام گشنیز را برای تهیه انواع اسموتی و سالاد استفاده کنید.

خواص گشنیز برای رحم و قاعدگی

گشنیز محرکی طبیعی است و ترشحات غدد درون ریز را تنظیم می‌کند. این تأثیر هورمونی به تنظیم سیکل قاعدگی کمک می‌کند و درد قاعدگی زنان را کاهش می‌دهد.

گشنیز همچنین برای زنان به ویژه آنهایی که در دوره عادت ماهانه دچار خونریزی شدید می شوند، مفید است. برای استفاده از این خاصیت درمانی گشنیز می توانید شش گرم از دانه آن را در۵۰۰ میلی گرم آب بجوشانید و پس از افزودن شکر به آن، این مخلوط را به صورت گرم استفاده کنید.

خواص گشنیز برای سرماخوردگی

گشنیز دارای خاصیت ضد باکتری بوده که از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند. ویتامین سی موجود در گشنیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

خواص گشنیز برای پوست

گشنیز دارای سینئول و اسید لینولئیک است ، این دو ماده دارای خاصیت ضد سرطانی و ضد روماتیسمی هستند و باعث کاهش التهاب های پوستی می شوند. گشنیز برای کاهش تورم به ویژه تورم ناشی از نارسایی کلیه موثر است. گشنیز دارای خاصیت مدر بوده و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن می شود. همچنین این سبزی ناراحتی پوستی را درمان می کند.

گشنیز برای درمان آکنه و جوش سرسیاه صورت مفید می باشد. ماسک گشنیز برای جوش صورت ۱ قاشق چای خوری آب گشنیز را با یک قاشق چای خوری آب لیموترش تازه مخلوط کنید و آن را بر روی جوش های صورت بمالید، بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب گرم بشویید. گشنیز به عنوان عامل ضد عفونی کننده طبیعی و ضد قارچی برای درمان بیماری های پوستی از جمله درماتیت و اگزما مفید می باشد.

گشنیز چربی اضافی پوست صورت را جذب کرده و به شفافیت پوست صورت کمک می کند. ماسک گشنیز برای پوست آب گشنیز را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ویتامین های A و C است که مانع از ایجاد رادیکال های آزاد در سلول های پوست صورت شده و به درمان چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

خواص گشنیز برای مو

گشنیز و آب گشنیز دارای مقادیر زیادی از ویتامین و پروتئین می باشد که باعث تقویت مو شده و از ریزش موهای سر جلوگیری می کند.گشنیز و آب گشنیز حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و پروتئین های ضروری است که باعث تقویت و افزایش رشد مو شده و به درمان ریزش مو کمک می کند.

ماسک گشنیز برای مو آب برگ و ساقه گشنیز را بگیرید و قبل از حمام رفتن بر روی پوست سر و موها بمالید و خوب ماساژ دهید و پس از پنج دقیقه با آب گرم و شامپو بشویید. این روش را برای دو تا سه هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

خواص گشنیز برای تیروئید

تخم گشنیز یکی از موثرترین روش های طب مکمل است که به طور طبیعی می تواند کارکرد تیروئید را به حالت اول بازگرداند.۲ قاشق غذاخوری تخم گشنیز را با ۱ لیوان آب مخلوط کرده به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه روی حرارت کم بجوشانید سپس از روی حرارت برداشته و صاف کنید. پس از ۱۰ دقیقه با ۲ قاشق غذاخوری عسل مخلوط نموده و هر روز صبح ناشتا میل کنید.

خواص گشنیز برای مردان

برای کاستن نیروی جنسی و نعوظ ، خوردن گشنیز اثر بسیار موثری دارد.بقراط این گیاه را می‌شناخته و برای درمان بیماری‌های مختلف از آن استفاده می‌کرده است. در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می‌کردند‌.

خواص گشنیز برای قناری

بی شک گشنیز یکی از غذاهای مورد علاقه ی پرنده هایی مثل قناری و طوطی سانان بوده. از جمله خواص این گیاه عبارتند از: ۱٫نوعی ضدعفونی کننده ی بدن پرنده ۲٫کمک به هضم غذا در بدن ۳٫کمک به دفع در پرندگان مولد فواید سبزی گشنیز در طوطیسانان ۴٫تقویت قوای جنسی در حیوانات بدین منظور بهتر است از این سبزی به طور هفتگی دو مرتبه استفاده کنید.

از جمله نکات مهمی که بهتر است بدانید این که: فواید سبزی گشنیز در طوطیسانان برخی از پرنده ها ساقه ی گشنیز را نسبت به برگ آن بیشتر ترجیح می دهند به همین دلیل بهتر است گشنیز را به همراه ساقه برای پرنده گذاشته تا به انتخاب خود آن را بخورد. لطفا در استفاده از این سبزی برای پرنده افراط نکنید زیرا که این سبزی در عین حال که خواص بالا را برای حیوان شما دارا هست، می تونه اثرات مخربی مثل اسهال را در بر داشته باشد.

نکته ای در مورد مدفوع پرنده: زمانی که اکثر پرنده ها اقدام به خوردن سایر غذاهایی غیر از غذای اصلی خود می کنند، باعث تغییر رنگ در مدفوع آنها می شود. پس اگر هر گونه تغییر رنگی در مدفوع پرنده مشاهده نمودید جای نگرانی نبوده و در عرض بیست و چهار ساعت برطرف خواهد شد.

خواص گشنیز در بارداری و شیردهی

از خواص گشنیز پیشگیری و کمک به درمان کم خونی است. گشنیز حاوی مقادیر فراوانی از آهن و فولات بوده، مصرف آن برای زنان در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید است.یکی از شناخته شده ترین خواص گشنیز خاصیت شیرافزا بودن آن است. دمنوش تخم گشنیز شیر مادران شیرده را زیاد میکند.

تحقیقات نشان داده که مصرف تخم گشنیز برای دوران بارداری مناسب نیست اما مصرف برگ ها و ساقه ی گشنیز از هفته دوم بارداری تا ماه نهم بدون مانع می باشد. گشنیز مقادیر بالایی آهن و فولات دارد و می تواند برای جلوگیری از نقص سیستم ایمنی در جنین و درمان کم خونی زنان باردار در دوران بارداری مفید باشد.

چای گشنیز همچنین برای خانم های شیرده مناسب است چون باعث تحریک ترشح شیر در غدد پستانی شده و خواص آن جذب بدن نوزاد نیز می شود.

خواص گشنیز در بدنسازی

درباره خواص گشنیز در بدنسازی و برای ورزشکاران اطلاعات زیادی در دسترس نیست .

خواص گشنیز و شنبلیله

در طب باستانی از خواص گشنیز برای رفع نفخ شکم، درمان اسهال، سرفه، استفراغ و ناراحتی های معده و مشکلات مجاری ادراری استفاده می شده است. دیده شده است که از برگ های گشنیز برای درمان دیابت و قند خون بالا نیز استفاده می شود اما در اینباره مورد اثبات شده علمی وحود ندارد.

نتایج بسیاری مطالعات نشان می‌دهد که مصرف شنبلیله به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک می‌کند و در نتیجه خطر ابتلا به تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته قلبی را کاهش می‌دهد. از آنجایی که گیاه شنبلیله سرشار از فیبر است، کلسترول موجود در سلول‌های خونی و شریان‌ها را تصفیه می‌کند، زمانی که کلسترول موجود در شریان‌های خونی کاهش پیدا کند خطر لخته شدن خون نیز به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر این تخم شنبلیله حاوی نوعی فیبر محلول به نام “گالاکتومانان” است که مانع بروز بیماری‌های قلبی می‌شود.

خواص گشنیز و جعفری

سالها می گذرند و کلیه هایمان مشغول تصفیه خون با جداسازی نمک , سموم و هر چیز ناخواسته ای که وارد بدن ما شده اند , میباشند . این کار خیلی آسانی هست , اول مقداری جعفری یا گشنیز ( برگ گشنیز ) بردارید و خوب بشورید . سپس به اندازه های کوچک ببرید (خردشان) کنید و داخل مقداری آب بمدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد بگذارید تا خنک شود سپس داخل یک بطری تمیز ریخته و در یخچال قرار دهید تا سرد شود .

روزی یک لیوان از آنرا بنوشید و متوجه خواهید شد که نمک و مواد سمی دیگر بهمراه ادرار از کلیه هایتان خارج میگرددند و همچنین متوجه تغییرات دیگری هم خواهید شد که قبلا حس نکرده بودید . جعفری و گشنیز بعنوان بهترین پاک کننده های کلیه شناخته شده اند و در عین حال طبیعی هم میباشند . هردو دارای تاثیر مشابه هستند اما جعفری انتخاب بهتری است جعفری بو ندارد در صورتیکه گشنیز بو دار هست از جعفری در سالاد استفاده میشود برگهای هردو شبیه همدیگر هستند اما در صورتیکه خوب دقت کنید متوجه فرق مابین آنها خواهید شد

خواص گشنیز و عناب

گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز می شود.

عناب را به صورت میوه، آب‌میوه و خشک می‌توان خورد. رنگ عناب، ترکیبی از قرمزو قهوه‌ای است که از روشن تا تیره تغییر می‌کند. اگرچه برخی از افراد مبداء عناب را چین و کشور‌های جنوب آسیا می‌دانند، ولی اکنون عناب در همه جای دنیا به راحتی یافت می‌شود. عناب برای کاهش وزن نیز مفید است چرا که با کمترین کالری ممکن فیبر و پروتئین بدن را فراهم می‌کند و چاق کننده نیست.

خواص گشنیز و عسل

هر عسلی طبق شهدی که زنبور از آن بیشترین تغذیه را دارد نام گذاری می شود و عسل گشنیز هم با توجه به اینکه زنبور بیشتر از ۵۰ تا ۶۰ درصد از شهد آن تغذیه کرده نام گذاری می شود. یعنی بخش عمده شهد مورد استفاده آن از گیاه گشنیز می باشد اما به این نکته هم توجه کنید که هیچ گاه امکان ندارد ۱۰۰ درصد شهد مورد استفاده زنبور از یک گیاه باشد.

عسل گشنیز ممکن است به کاهش قند خون کمک کند، قند خون بالا، یک عامل خطرناک برای دیابت نوع ۲ است. در حقیقت، افرادی که قند خون پایین دارند و یا داروی دیابت مصرف می کنند، باید در مصرف عسل گشنیز احتیاط کنند؛ زیرا در کاهش قند خون بسیار مؤثر است و ممکن است با فعال کردن آنزیم های خاص، قند خون را کاهش دهد. در واقع، به اندازه کافی قدرتمند است و این افراد باید با مشورت پزشک از عسل گشنیز مصرف کنند.

خواص گشنیز و نعناع

گشنیز حاوی سینئول و اسید لینولئیک است؛ سینئول یکی از ۱۱ ترکیب موجود در روغن‌های اسانسی است. این دو ماده دارای خواص ضدسرطانی و ضدروماتیسمی هستند و تورم ناشی از این بیماری‌ها را کاهش می‌دهند. گشنیز همچنین تاحدودی برای سایر تورم‌ها، نظیر تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم خونی نیز مؤثر است، زیرا بعضی از مواد آن مدر هستند و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن می‌شوند. کاهش التهابات پوستی، منجر به کاهش ناراحتی‌ها و بهبود ظاهر پوست می‌شود.

نعناع، گیاهی است که آن را برای سبزی استفاده می کنیم و با گونه ی کوهی آن متفاوت است. البته از نظر ظاهری شبیه به هم هستند؛ ولی از نظر اثرهای درمانی، نعنای کوهی قوی تر است و از نظر کاربرد و خواص از نعنای معمولی، بسیار قوی تر و مؤثرتر است. این گیاه عطر بسیار نافذی دارد و در کرم هایی که برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد. نعناع ماده ای به نام منتول دارد که احساس خنکی در دهان ایجاد می کند.

گشنیز برای معده و یبوست

گشنیز یک ماده طبیعی برای درمان معده درد و سوزش سر دل می باشد ، اگر می خواهید گوارش خود را تنظیم کنید می توانید از گشنیز استفاده کنید. گشنیز دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده که باعث جلوگیری از مسمومیت غذایی می شود.گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد.

گشنیز مقادیر بالایی فیبر دارد که حرکات روده را بهبود بخشیده و به درمان یبوست در افراد کمک می کند.خواص گشنیز همچنین برای جلوگیری از تهوع، استفراغ و بیماری‌های معده، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه، غنی از مواد زیست-فعال است و به همین دلیل همیشه خواص جدیدی از آن کشف می‌شود. علاوه بر این خواص بهداشتی، برگ‌های گشنیز تازه، پیش‌غذای مناسبی برای آماده کردن روده، برای یک وعده‌ی غذایی حسابی است.

گشنیز برای کم خونی

گشنیز حاوی مقادیر بالایی آهن است که به طور مستقیم به درمان افرادی که از کم خونی فقر آهن یا آنمی رنج می برند کمک می کند.یکی از خواص عالی گشنیز آهن فراوان آن می باشد ، کسانی که از کم خونی رنج می برند بهتر است از گشنیز استفاده کنند.

کمبود آهن در بدن باعث تنگی نفس ، تپش قلب ، خستگی شدید و کاهش عملکرد ذهنی می شود.آهن باعث می شود تا عملکرد ارگان های بدن افزایش پیدا کرده و استحکام استخوان ها تضمین شود.

گشنیز در فال قهوه

گشنیز هم از همان دست نماد های قدیمی است ک هر فرهنگ معانی مختص خود را نسبت به ان دارند و البته نمیتوان با اطمینان گفت ک نشانه خوب یا بدی است، چون درواقع نتیجه ان به خود شما بستگی دارد و این نماد فقط وجود اتفاقاتی را بیان میکند . گشنیز نماد: دریافت نامه یا خبر،وجود اتفاقات مثبت در اینده،تلاش برای بهبود زندگی تان و سعی در مستقل شدن، بدست اوردن پول و پیشرفت مثبت در امور مالی.

گشنیز و فشار خون

مصرف گشنیز در بسیاری از بیماران به‌طور مثبتی فشار خون را کاهش داده است. یون‌های کلسیم و استیل کولین انتقال‌دهنده‌ی عصبی در دستگاه‌های جانبی و سیستم عصبی مرکزی هستند. گشنیز اثر متقابل این یون‌ها را بهبود می‌بخشد و فشار را در رگ‌های خونی کاهش می‌دهد، در نتیجه احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی، ازجمله حملات قلبی و سکته مغزی کاهش می‌یابد.

گشنیز و کبد چرب

مصرف گشنیز برای بهبود عملکرد کبد مفید است. سبزی گشنیز کبد و دستگاه گوارش را پاکسازی می کند.

خواص دود گشنیز

کشیدن دود تخم گشنیز برای باز کردن بینی و درمان سینوزیت موثر است. برای این منظور باید گرد تخم گشنیز را به جای توتون در کاغذ سیگار و یا پیپ و چپق قرار داده و بکشید و دود آن را از بینی خار کنید.

عده ای برای رفع سردرد و معالجه زکام تخم گشنیز را در آتش انداخته از دود آن استفاده میکنند. این دود ضد عفونی کننده مجاری تنفسی است، ولی برای مبتلایان به تنگی نفس و کسانی که نسبت به آن حساسیت دارند خوب نیست.

پودر گشنیز در چه غذاهایی استفاده میشود

در ایران برگ ها و ساقه ی گشنیز را به عنوان سبزی خورد استفاده می کنند، علاوه بر این برگ های معطر گشنیز را می توان برای تهیه انواع ترشیجات، سالاد، اسموتی، برگر و فلافل، سوپ، نودل، ماکارونی و پاستا استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : خواص جو دوسر ؛ پرک در کودکان و بدنسازی و در طب سنتی برای چاقی

خواص گشنیز برای درمان اگزما

گشنیز دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی طبیعی است و برای درمان بیماری های پوستی نظیر اگزما مفید است.

گشنیز برای درمان اسهال

گشنیز برای عملکرد گوارش مفید است ، باعث تسهیل در عملکرد روده می شود و اسهال را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید : خواص خیار ؛ سبز برای پوست و معده و خواص خیار خشک شده و خرچه و خاردار

در گشنیز سینئول، بورنئول، لیمونن، آلفا-پینن به وفور یافت می شود که دارای اثرات ضد باکتری است.

اگر می خواهید اسهال را درمان کنید گشنیز مصرف کنید.

خواص ضد آلرژی

گشنیز دارای آنتی هیستامین قوی می باشد که تب یونجه و آلرژی های فصلی را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید : خواص تربچه ؛ در طب سنتی و بدنسازی و برای لاغری و دیابت و برگ تربچه

خواص گشنیز برای سلامت کلیه

گشنیز به عنوان یک سبزی مدر بوده و ادرار آور است و به کاهش عفونت های دستگاه ادراری و دفع سنگ کلیه کمک می کند.

گشنیز برای تقویت و سلامت استخوان ها

گشنیز دارای منبع مناسبی از کلسیم می باشد که برای سلامت استخوان ها مفید است.

کلسیم موجود در گشنیز باعث رشد استخوان ها شده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.

بیشتر بخوانید : خواص فلفل قرمز ؛ و فشار خون و طبع آن در طب سنتی و اسلامی برای مو و زنان

شما می توانید مقداری گشنیز را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

کلسیم بیشت در مرکز برگ های گشنیز وجود دارد.

اگر سلامت استخوان ها برای شما مفید است از گشنیز استفاده کنید.

خواص گشنیز برای کاهش خطر ابتلا پارکینسون

مصرف روزانه گشنیز باعث کاهش خطر بیماری آلزایمر و پارکینسون می شود.

خواص گشنیز برای کاهش کلسترول

اسیدهای موجود در گشنیز، مانند اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و اسید آسکوربیک (ویتامین C)

در کاهش میزان کلسترول خون بسیار مؤثرند و همچنین باعث کاهش میزان کلسترول بد (LDL)

در عروق خونی و رگ‌ها می‌شوند. سطح بالای LDL در خون می‌تواند منجر به مسائل جدی قلبی-

عروقی مانند آترواسکلروز (تصلب شرایین‌)، حملات قلبی و سکته مغزی شود. مهم‌تر از همه،

این گیاه باعث افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) می‌شود، HDL از به وجودآمدن برخی شرایط خطرناک برای انسان جلوگیری می‌کند.

مضرات گشنیز

مصرف به اندازه گشنیز، هیچ گونه ضرری ندارد، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث حالت مستی توام با خستگی شدید می شود و گاهی به خواب عمیق، گنگی و بی حسی منجر می انجامد.لازم به ذکراست، به دلیل داشتن خواص مخدر در تخم گشنیز، بایستی از زیاده روی در مصرف آن اجتناب شود بخصوص در زمان بارداری.

توجه داشته باشید که گشنیز را می توان از ۱۰ ماهگی به نوزاد داد (با مشورت پزشک) و برای این منظور بهتر است که از آب گشنیز و یا گشنیز بخارپز شده استفاده کنید.اگر در مصرف گشنیز زیاده روی کنید باعث ایجاد خواب آلودگی می شود ، بهتر است قبل از رانندگی طولانی گشنیز مصرف نکنید.

اگر به رازیانه، کرفس و جعفری حساسیت دارید ممکن است به گشنیز هم واکنش آلرژیک نشان دهید. تحقیقات نشان داده که در بیشتر موارد گشنیز توسط باکتری بیماری زای سالمونلا آلوده می شود. زیاده روی در مصرف گشنیر باعث خواب آلودگی و خستگی می شود.افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس در مصرف گشنیز احتیاط کنند.

مصرف زیاد آن باعث ضعف حافظه و فراموشی و اختلال ذهن و ضعف نیروی جنسی و کاهش خونریزی حیض و ناباروری در زنان می‌شود.گشنیز باعث بروز سندرم آلرژی دهانی می شود. این سندرم یک واکنش آلرژیک نسبت به برخی پروتئین های موجود در میوه ها، سبزیجات و گردو یا آجیل ها محسوب می شود. افرادی دچار این سندرم هستند که از آلرژی آلاینده های محیطی رنج می برند.

افرادی که دچار این سندرم هستند بعد از مصرف گشنیز خام دچار واکنش های آلرژیک مانند احساس خارش یا سوزش در دهان، لب ها و گلو می شوند. البته این علائم معمولاً بعد از چند دقیقه از بین می رود. اگر این مسائل با علائم دیگری همراه نباشد معمولاً جدی نبوده و نیازی به پرهیز از مصرف این سبزی پرخاصیت نیست.
افرادی که داروهای ضدانعقاد مصرف می کنند

گشنیز خاصیت خنک کنندگی دارد و برای مقابله با بوی بدن دهان مفید است.برگ های گشنیز (خشک یا تازه) حاوی میزان زیادی ویتامین K هستند. این ویتامین برای انعقاد خون لازم است. افرادی که داروهای ضدانعقاد خون مانند کومارین یا وارفارین مصرف می کنند باید نسبت به ویتامین K موجود در رژیم غذایی شان دقت داشته باشند و میزان آن را ثابت نگه دارند.

سبزیجات معطری مانند گشنیز حاوی ویتامین K است و بنابراین باید به صورت صرفاً چاشنی مورد استفاده قرار گیرد. در واقع این افراد نباید میزان زیادی گشنیز به صورت سبزی خوردن مصرف کنند. توصیه می کنیم افرادی که تحت درمان با داروهای ضدانعقاد هستند با یک متخصص تغذیه یا پزشک خود در خصوص منابع غذایی ویتامین K صحبت کرده و نسبت به تثبیت میزان آن در برنامه غذایی شان دقت کنند.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 8 شهریور 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.