خواص پرتقال ؛ مهترین خواص پرتقال ناشتا و خونی و خشک و تامسون

خواص پرتقال

خواص پرتقال ؛ مهترین خواص پرتقال ناشتا و خونی و خشک و تامسون

خواص پرتقال ؛ مهترین خواص پرتقال ناشتا و خونی و خشک و تامسون همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص زیتون ؛ پرورده و ماری و شکسته و شور و سیاه برای معده و لاغری

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با میوه پرتقال

پرتقال میوه ای از خانواده مرکبات است که درخت آن مانند درخت هایی مثل درخت دارچین و درخت برگ بو همیشه سبز است. درخت پرتقال همیشه پوشیده از برگ های بسیار زیاد است و در شرایط آی و هوایی مناسب ارتفاع آن می تواند تا ۱۰ متر نیز برید.

بیشتر بخوانید : خواص گندم ؛ پخته برای لاغری و در طب سنتی و مضرات گندم ناشتا و بو داده چیست

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات پرتقال را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص پرتقال و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

خواص پرتقال برای سلامت قلب

پتاسیم موجود در پرتقال که یک ماده معدنی الکترولیتی می باشد نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد. کمبود پتاسیم در بدن باعث نامنظم شدن ضربان قلب شده و احتمال ابتلا به آریتمی را افزایش می دهد.

خواص پرتقال برای خواص ضد سرطان

پرتقال دارای ماده‌ای به نام لوموئید می باشد که برای جلوگیری از ابتلا به سرطان از جمله سرطان پوست، ریه، سینه، معده و روده بزرگ بسیار مؤثر می باشد.

خواص پرتقال برای تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین سی موجود در پرتقال می‌تواند از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری کرده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

بیشتر بخوانید : خواص چای اولانگ ؛ در لاغری و طب سنتی و قیمت و عکس چای اولانگ از کجا بخریم

رادیکال‌های آزاد از عوامل اصلی بیماری‌های مزمن و خطرناک مانند تومورها و کرونری ها هستند.

خواص پرتقال برای کاهش خطر سنگ کلیه

شما می‌توانید برای جلوگیری از بیماری‌های کلیوی آب پرتقال میل کنید چرا که باعث کاهش سنگ کلیه می‌شود.

خواص پرتقال برای بهبود گوارش

اگر می‌خواهید فیبر بدن خود را تامین کنید بهتر است پرتقال بنوشید. یک لیوان پرتقال حدود دوازده درصد نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید : خواص شوید ؛ کوهی برای لاغری و ساقه و عرق شوید و ماست

فیبر از بروز مشکلات و اختلالات گوارشی پیشگیری می‌کند.

خواص پرتقال برای پیشگیری از عفونت های ویروسی

مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که پرتقال دارای پلی فنول می‌باشد که از بروز بیماری‌های ویروسی و عفونی پیشگیری می‌کند.

خواص پرتقال برای سلامت کبد

پرتقال به دلیل داشتن ویتامین آ و همچنین وجود ماده‌ای به نام کاروتنوئید باعث رفع اختلالات کبدی شده و برای سلامت کبد بسیار مفید است.

خواص پرتقال برای سلامت چشم

این میوه به دلیل داشتن کاروتنوئید از سلامت چشم محافظت کرده و بیماری‌های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش می‌دهد.

خواص پرتقال برای کاهش کلسترول

فیبر موجود در پرتقال برای کاهش کلسترول خون مؤثر بوده چراکه می تواند کلسترول اضافی بدن را جذب ند.

خواص پرتقال برای کاهش وزن و لاغری

پرتقال دارای کالری کمی بوده و فیبر فراوانی دارد به همین دلیل برای کاهش وزن مؤثر است و می‌تواند به شما به مدت طولانی احساس سیری دهد.

خواص پرتقال برای کاهش خطر سکته مغزی

در مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد مرکبات مختلف مانند پرتقال و گریپ فروت خطر سکته قلبی در زنان را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید : خواص توت ؛ خشک برای دیابت و اسپرم و خواص توت سیاه و قرمز در بارداری

کسانی که به‌صورت مرتب گریپ فروت و پرتقال میل می‌کنند ۱۹ درصد از سایرین کمتر به بیماری سکته مغزی دچار می شوند.

خواص پرتقال خونی

پرتقال خونی به دلیل دارا بودن مقادیر بسیاری آنتو سیانین برای درمان بیماری‌های قلبی بسیار مفید است.

پرتقال خونی حاوی رنگدانه‌های قرمز رنگ شفابخشی است که دانشمندان معتقدند آب این پرتقال برای درمان بسیاری از اختلالات پزشکی از جمله چاقی، بیماری‌های قلبی و حتی سندروم درد روده بزرگ مفید است.

پرتقال‌های خونی حاوی مقادیر بسیاری آنتو سیانین هستند و رنگدانه‌های قرمز، بنفش و آبی این میوه از بدن در برابر بیماری‌های بسیاری محافظت می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهد که آب پرتقال خونی از چاق شدن جلوگیری می‌کند و افرادی که آب پرتقال خونی می‌نوشند در مقایسه با کسانی که از آب پرتقال معمولی استفاده می‌کنند، کمتر در معرض حملات قلبی و عروقی قرار می‌گیرند.

در یک تحقیق از میان ۲۵ داوطلبی که صبحانه مفصلی میل می‌کردند افرادی که آب میوه پرتقال خونی می‌نوشیدند به مراتب کمتر از دیگر افراد در معرض حملات قلبی و عروقی قرار گرفتند.

خواص پرتقال ناشتا

پرتقال را ناشتا بخوریم ، برای مغز مفیدتر است.

برای کاهش وزن پرتقال را صبح ناشتا برای صبحانه با سه عدد لیموترش تازه آب بگیرید و بخورید.

خوردن آب پرتقال ناشتا، برای بهبود خلق و خو مفید است، متابولیسم بدن را افزایش می دهد و به سلامت پوست کمک می کند.

نوشیدن یک لیوان آب پرتقال هر روز صبح ناشتا، باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست می شود

بسیاری از ما بر این باوریم که نوشیدن آب پرتقال به همراه صبحانه تاثیر زیادی در حفظ سلامت، شادابی و تندرستی ما دارد، اما درمانگران طب سنتی چین اینگونه فکر نمی کنند.

آن ها معتقدند، نوشیدن یا خوردن پرتقال به همراه وعده غذایی مناسب نیست و بهتر است این میوه را یک ساعت بعد از وعده غذایی میل کرد.

زیرا همزمانی خوردن آب پرتقال یا پرتقال با وعده صبحانه موجب جذب نشدن مناسب مواد غذایی می شود.

زیرا اسید بالای این میوه موجب هضم زودهنگام غذا و دریافت نکردن مواد و ویتامین های لازم از وعده صبحانه یا دیگر وعده های غذایی می شود.

خواص پرتقال خشک

پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است

برای لطافت و زیبایی پوست به کار می رود.

از پرتقال خشک برای رژیم مناسب لاغری می توانید استفاده کنید .

جوشانده برگهای پرتقال خشک برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .

پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .

رقیق کننده خون است و به همین علت بهترین راه برای از بین بردن جوش صورت می شود استفاده کرد.

پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .

پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .

خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .

پوست میوه موجود در پرتقال خشک نسبت به خود میوه، حاوی ویتامین سی بیشتری در هر گرم می‌باشد.

همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌های متنوع و گوناگون به نام فلاوونیدها می‌باشد، مثلا آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گریپ فروت، لیمو و پوست نارنگی و پرتقال.

پوست خشک شده مرکبات را وارد رژیم غذایی‌تان کنید و مقادیر زیادی از ویتامین سی مورد نیاز روزانه‌تان را تامین نمایید. برای همین استفاده از پوست خشک شده مرکبات در آشپزی مفید است.

می‌توانید در پخت کیک و شیرینی، انواع شیره‌ها و ترد کردن گوشت‌هایی مانند جوجه، گوشت گاو و ماهی از آن استفاده کنید و البته در انواع چای! محدودیتی برای تعداد دفعات کاربرد این پوست‌های خشک شده در رژیم غذایی‌تان وجود ندارد.

خواص پرتقال پخته

ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﻬﺎﯼ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﮐﺮﺩﻥ ﺧﺸﮑﯽ ﮔﻠﻮ ،ﺳﺮﻓﻪ ﻫﺎﯼ ﺧﺸﮏ و مزمن ،ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻃﺐ ﺳﻨﺘﯽ ﻭ ﻃﺒﯿﻌﯽ، ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ معجون ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺑﺨﺎﺭﭘﺰ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .

ﺑﺪﯾﻦ ﺷﺮﺡ ﮐﻪ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﯾﮏ ﻗﻄﻌﻪ ﺑﺎﺭﯾﮏ ﺍﺯ ﺳﺮ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺭﺍ ﺑﺮﺵ ﺩﻫﯿﺪ ﻭ ﺟﺪﺍ ﮐﻨﯿﺪ .

ﺳﭙﺲ ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ ﻣﺮﺑﺎ ﺧﻮﺭﯼ ﻧﻤﮏ ﺑﻪ ﺍﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ، ﺳﺮﭘﻮﺵ ﺭﺍ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ،ﻭ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺭﺍ ﺩﺭﯾﮏ ﮐﺎﺳﻪ ﮐﻮﭼﮑﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺩﺍﺧﻞ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺁﺏ ﻣﯿﺮﯾﺰﯾﺪ،ﺁﻥ ﺭﺍ ۱۰ ﺍﻟﯽ ۲۰ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺑﺨﺎﺭﭘﺰ ﮐﻨﯿﺪ،ﺁﺏ ﺩﺍﺧﻞ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﺎ ﺣﺪﯼ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺁﺏ ﺩﺍﺧﻞ ﮐﺎﺳﻪ ﻧﺮﻭﺩ ﻭ ﺑﻌﺪ ﻫﻢ ﺩﺭﺏ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺭﺍ ﻣﯿﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺗﺎ ﺑﺨﺎﺭ ﭘﺰ ﺷﻮﺩ( ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﯿﺪ ﭘﺎﯾﻪ ﺍﯼ ﺭﺍ ﺯﯾﺮ ﮐﺎﺳﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺳﻄﺢ ﮐﺎﺳﻪ ﺍﺯ ﻗﺎﺑﻠﻤﻪ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺑﺎﺷﺪ) ﻭ ﺳﭙﺲ ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﺩﺍﺧﻞ ﭘﺮﺗﻘﺎﻝ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﺗﺎ ﺁﺧﺮ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﯿﺪ .

ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻧﮑﻨﯿﺪ ﮐﻪ ﺁﺏ ﺑﺎﻗﯿﻤﺎﻧﺪﻩ ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻪ ﺭﺍ ﻧﯿﺰ ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﯿﺪ .ﻣﺰﻩ ﺍﺵ ﺗﺮﺵ ﻭ ﺷﻮﺭ، ﺍﻣﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻣﻔﯿﺪ ﻭ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺑﯽ ﻧﻈﯿﺮﯼ ﺍﺳﺖ .

ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﻪ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﻭﺷﻬﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻨﺪ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺳﺮﻓﻪ، ﺑﺨﺼﻮﺹ ﺳﺮﻓﻪ ﻫﺎﯼ ﻃﻮﻻﻧﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.

خواص پرتقال برای کودکان

پرتقال حاوی مقدار زیادی از انواع ویتامینها و مواد معدنی است که برای رشد بدن، ترمیم بافتها و سلامت کلی عضلات بچه ها بسیار مفید است.

مصرف فقط یک قطعه تازه از نارنگی یا پرتقال توسط کودکان میتواند بیش از ۹۰٪ نیازهای روزانه آن‌ها را به ویتامین C برطرف نماید.

همچنین، پلی فنولهای موجود در میوه پرتقال باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود تا کودک به انواع عفونتها و بیماریها مبتلا نشود.

لازم است بدانید که ویتامین C موجود در گروه میوه های مرکبات از جمله پرتقال باعث جذب آهن بیشتر در بدن کودک شما شده و باعث افزایش تعداد هموگلوبینهای خون او میشود که این عامل، از بروز نشانههای آنمی مانند خستگی و سرگیجه در بچههای کوچک جلوگیری میکند.

بر اساس این توضیحات، به عنوان یک مادر جوان سعی کنید تا فرزند شما روزانه فقط یک لیوان آب پرتقال تازه مصرف کند تا میزان هموگلوبین خون او به اندازه سالمی رسیده و بدن کودک در برابر ابتلا به انواع بیماریها مقاوم شود.

دیسپپسی یکی از نگرانیهای بهداشت عمومی است که بیشتر بچه هایی را که دارای سیستم گوارشی ضعیف بوده و بدنی آسیب پذیر دارند، تحت تأثیر قرار میدهد.

با این حال، نوشیدن آب پرتقال یا خوردن خود این میوه، روند هضم مواد غذایی را در داخل معده و روده فرزند شما تقویت نموده و سبب جذب آسان مواد مغذی در بدن او میشود.

اکثر غذاهایی که بچه ها در طی روز میخورند، فیبر رژیمی ناکافی داشته؛ در نتیجه، بیشتر این کودکان از مشکل یبوست رنج میبرند.

جالب است بدانید که مصرف پرتقال یکی از مؤثرترین راه حلها برای جلوگیری از بروز مشکل یبوست در بدن فرزند شما بوده و علائم آن را در کوتاه مدت از بین میبرد، زیرا این میوه فیبرهای رژیمی را در اندازه ۲٫۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم پرتقال داشته؛

شما میتوانید برشهایی از آن را به سالاد میوه فرزندان خردسال خود اضافه نموده و برای از بین بردن مشکلات یبوستی در بدن آن‌ها استفاده کنید.

کودکانی که در معرض ابتلا به بیماری ریه قرار دارند، دارای استخوانهای بسیار ضعیف و نرم میباشند.

از آنجایی که میوه پرتقال یک منبع عالی از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، روی، منگنز، منیزیم و مس است، مصرف آن به طور منظم، به جلوگیری از بروز خطر ابتلا به بیماریهای ریوی در بچهها کمک شایانی کرده و یک روش درمانی عالی برای از بین بردن علائم بیماری راشیت و سایر اختلالات در کودکان به شمار میرود.

کودکانی که به دلیل ابتلا به بیماری سرماخوردگی دچار سرفه شدید شده و از تحریکات پوستی و ضعف بدنی شدید رنج میبرند، میتوانند از میوه پرتقال به عنوان یکی از بهترین راهحلها جهت به حداقل رساندن این مشکلات استفاده کنند.

همانطور که میدانید بیماری اوریون یک بیماری ویروسی مسری بوده و به سرعت در میان کودکان به ویژه بچههایی که بین ۵ تا ۱۵ سال سن دارند، گسترش مییابد.

مصرف آب پرتقال تازه توسط این کودکان میتواند به آن‌ها کمک کند تا از علائم ناراحت کننده ناشی از بیماری اوریون به سرعت خلاص شوند.

البته برای اطمینان، بهتر است آب این میوه را تا ۵۰٪ رقیق کرده و به همراه آب گرم به خورد کودکان بیمار خود بدهید.

از دیگر فواید پرتقال برای کودکان تقویت چشم کودک می باشد .

اگر به فکر سلامت بینایی کودک خود هستید می توانید با مصرف پرتقال که منبع ویتامین A می باشد، سلامت چشمی کودک خود را تضمین نمایید.

خواص پرتقال برای پوست

خوشبختانه ثابت شده است که پرتقال حاوی مقادیر غنی از آنتی اکسیدان های قوی است که می توانند به کاهش رادیکال های آزاد مخرب که باعث ایجاد چین و چروک روی پوست می شوند کمک کنند ، به همین دلیل شما می توانید برای رفع چین و چروک صورت از پرتقال کمک بگیرید.

برای این منظور باید از ماسک پرتقال استفاده کنید. برای تهیه ماسک پرتقال کافیست قسمت خوراکی پرتقال را در یک ظرف کوچک له کنید سپس روی صورت خود ماساژ دهید ، پس از گذشت ۱۵ دقیقه پوست صورت را با بشویید.

شما از پوست پرتقال له شده می توانید برای مرهم اگزما و ناراحتی های پوستی استفاده کنید.

پوست پرتقال حاوی مقادیر بالای ویتامین C می باشد که می تواند به عنوان یک اسکراب طبیعی برای درمان لک صورت استفاده شود.

ماسک پرتقال و شیر

مقداری شیر گرم را با پوست پرتقال خشک شده مخلوط کنید و آن را روی صورت خود بمالید، بگذارید ۱۵ دقسقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

پرتقال دارای محتوای بالای اسید سیتریک بوده که به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

ماسک پرتقال برای جوش صورت

مقداری ماست را با پودر پوست پرتقال ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید و ماساژ دهید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

این ماسک برای درمان جوش های سر سیاه و جای جوش مفید می باشد.

پرتقال یک منبع غنی از ویتامین C می باشد که با تولید کلاژن از چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوانسازی پوست صورت می شود.

پوست پرتقال حاوی مقدار زیادی ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد که برای هر دو نوع پوست چرب و خشک مناسب هستند.

استفاده موضعی از پوست پرتقال روی پوست، سلول های مرده و خاک را از بین می برد و پوست را مرطوب نگه می دارد.

یکی از درمان های خانگی برای سیاهی دور چشم آب پرتقال است.

مقداری آب پرتقال را با چند قطره گلیسیرین مخلوط کنید و آن را بر روی سیاهی دور چشم بمالید، بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب بشویید.

خواص پرتقال در طب سنتی

طبع پرتقال سرد و تر است.

مصلح پرتقال عسل و گل انگبین است. اگر پرتقال با مصلح اش مصرف شود تعادل ایجاد می شود.

اگر پرتقال را بعد از غذا به عنوان دسر بخورید، دهان را پاک و ضد عفونی می کند.

ترشحات اسیدی معده و روده ها را زیاد و عمل هضم را آسان و سهل می سازد به همین جهت است که مصرف پرتقال بعد از غذا به اشخاصی که سو هاضمه دارند و یا مبتلا به یبوست های مزمن و سختی شده اند توصیه می شود.

یکی دیگر ازخواص پرتقال درمان آشوب و اضطراب و درمان سوء هاضمه است.

بدین منظور میتوانید دو قاشق گل پرتقال را در یک لیتر آب جوش بریزید. برای روزانه سه فنجان از این دم کرده بنوشید.

پرتقال میوه ای ضد عفونی کننده و ضد سرطان است.

ضد تشنج، تب بر، بادشکن، مقوی پرتقال ضد بیماری اسکوربوت، (کمبود ویتامین C ) است.

درمانی برای حالت های عصبی و اضطراب است.

برای بهره مندی از خواص پوست پرتقال برای لاغری کافیست یک عدد پرتقال و سه عدد لیمو را به برش های نازکی ببرید و آن را مدت ده دقیقه در نیم لیتر آب بجوشانید، سپس دو قاشق سوپخوری عسل به آن اضافه نمایید و دوباره پنج دقیقه آن را بجوشانید و بگذارید سرد شود. هر روز سه لیوان کوچک از آن را مصرف نمایید.

برای بستن منافذ باز شده و باز گرداندن نرمی پوست، می توان پره های های نازک پرتقال را روی پوست های چرب گذاشت.

این ماسک را باید حدود نیم ساعت حفظ کرد و ترجیحا در آرامش مطلق دراز کشید.

جوش صورت و یبوست و انواع اگزما وامراض جلدی دیگر در اثر غلظت خون بوجود می آیند و گاهی برای مدتی طولانی شخص مبتلا به آن را در زحمت و عذاب می اندازد.

پرتقال خون را رقیق می کند و برای معالجه این امراض مفید است.

خواص پرتقال در بارداری اثبات شده است.

پرتقال بعلت دارا بودن پروتئین و مخصوصا قند کافی یک ماده مغذی و مقوی است که میتوان برای تقویت عمومی بدن مخصوصا در زنان باردار از آن استفاده کرد.

وجود هورمون های رشد، کلسیم و فسفر، آهن، ویتامین آ و ویتامین سی در پرتقال برای تقویت کودکان و همچنین تامین مواد لازم برای بانوان باردار و شیرده بسیار مفید است.

خواص پرتقال برای سرماخوردگی

پرتقال بیشترین مقدار ویتامین C را دارد، به طوری که با خوردن یک عدد متوسط آن می‌توان ۵۴ میلی‌گرم ویتامین C را دریافت کرد.

از خواص ویتامین C می‌توان گفت که این ویتامین به افزایش جذب آهن کمک کرده و برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی می‌شود، نیز مفید است.

همچنین این ویتامین سیستم ایمنی بدن را قوی کرده و در نهایت باعث جلوگیری و یا بهبود سرماخوردگی می‌شود.

یکی دیگر از مهم‌ترین خواص پرتقال کاهش التهاب روده و بهبود عمل هضم است؛ پس به کسانی سرما خورده‌اند و بدن آن‌ها ضعیف شده است، توصیه می‌شود تا آب پرتقال مصرف کنند.

مصرف پرتقال علاوه بر این باعث پیشگیری از سرطان معده نیز می‌شود.

از پرتقال و اسانس پرتقال برای ضدعفونی کردن میکروب‌های بدن استفاده می‌شود.

این ماده به‌طور مستقیم روی عفونت تاثیر نمی‌گذارد، اما علائم مربوط به آن را کاهش و تسکین می‌دهد.

محققان دریافته‌اند که مصرف پرتقال شدت و مدت علائم برخی از عفونت‌های موجود در بدن را کاهش می‌دهد و باعث بهبود سریع‌تر بدن می‌شود.

بنابراین مصرف پرتقال در هنگام سرماخوردگی به کاهش عفونت گلو و عفونت ریه کمک شایانی خواهد کرد.

یک عدد پرتقال و ۲ عدد لیمو شیرین کوچک را پوست کنده و آب آن‌ها را بگیرید و سپس آن را بنوشید.

می‌توانید کمی عسل هم به آن اضافه کنید. این کار برای درمان گلودرد و سرفه بسیار موثر است و تاثیر مستقیم روی سرماخوردگی می‌گذارد.

اگر در هنگام سرماخوردگی دچار حالت تهوع هستید، می‌توانید با استفاده از یک پرتقال و یک لیموترش خود را درمان کنید.

چراکه پرتقال نیز مانند لیموترش خاصیت ضد استفراغ دارد؛ چراکه پرتقال ضد سم بوده و می‌تواند یبوست و حالت تهوع را برطرف کند.

خواص پرتقال برای کرونا

ترکیب آب پرتقال، گریپ فروت و لیمو ، هر کدام از این میوه‌ها برای تقویت سیستم بدن مثل یک معجزه هستند، زیرا غنی از ویتامین C و انواع آنتی‌اکسیدان می‌باشد.

حالا اگر آب این سه میوه را با هم مخلوط کنید یک بمب مقوی از ویتامین ث است.

در این روزها با شیوع بیماری کرونا مردم بیش از پیش نگران خود و خانواده شان هستند از این رو حاضرند برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود هر کاری انجام دهند.

غافل از اینکه نعمت های بی شماری که در اطراف ماست، بزرگترین تقویت کننده های سیستم ایمنی بدن هستند.

میوه هایی که در این فصل وجود دارد، همه حاوی ویتامین C هستند که برای پیشگیری از بیماری فوق العاده اند. ما نیز برای شما دستور تهیه آبمیوه هویج و پرتقال را قرار دادیم تا با تقویت سیستم ایمنی خود در برابر کرونا و یا سرماخوردگی در امان باشید.

دستور امروز را فقط از روی نامش قضاوت نکنید، چرا که به یک هویج و پرتقال ختم نمی شود.

ما اغلب برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند آب میوه را توصیه نمی کنیم اما در چنین مواقعی که پای سیستم ایمنی بدن در میان است، دیگر نمی توان ار آنها گذشت.

در این میکس آب میوه سعی شده از ترکیب ویتامین A و C استفاده شود تا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

مواد لازم

آب پرتقال: ۲۵۰ میلی گرم

سیب: یک عدد متوسط که به هشت قسمت تقسیم شده باشد

هویج پوست کنده: چهار عدد

عسل: چهار قاشق مرباخوری

تکه های های یخ ( اختیاری )

روش تهیه

هویج، سیب، تکه های یخ و عسل را در مخلوط کن با یکدیگر ترکیب کنید. سپس آب پرتقال را به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه مخلوط کنید تا غلیظ شود. آنها را داخل لیوان ریخته و میل کنید.

خواص پرتقال برای دیابت

پرتقال یکی از سالم‌ترین میوه‌هایی است که می‌تواند در رژیم غذایی افراد دیابتی قرار بگیرد.

پرتقال قند زیادی ندارد و حاوی مقادیر بالایی فیبر، ویتامین C و دیگر مواد معدنی‌ای مانند تیامین است که به کنترل قند خون کمک می‌کند.

علاوه بر این، پرتقال شاخص گلوکز پایینی دارد و کمک می‌کند گلوکز به‌آرامی به خون منتقل شود.

این میوه به کنترل یا کاهش وزن هم کمک می‌کند و به این ترتیب خطر دیابت را کمتر خواهد کرد.

شاخص گلوکز پرتقال بین ۳۱ تا ۵۱ است.

میزان توصیه شده برای مصرف

روزانه یک پرتقال کوچک به کنترل دیابت و قند خون کمک می‌کند.

نوشیدن آب پرتقال به‌اندازه‌ی خوردن میوه‌اش فایده ندارد، زیرا فاقد فیبر است.

البته در نوع جدیدی از آبمیوه‌ گیری‌ها به نام آبمیوه گیری پرس سرد فیبر و مواد مغذی میوه به نسبت بیشتری از آبمیوه‌گیری‌های معمولی حفظ می‌شود.

خواص پرتقال برای جنین و بارداری

بر طبق پیشنهاد انجمن ملی سلامت، یک مادر باردار باید هر روز ۸۵ میلی گرم ویتامین ث مصرف کند.

اساسا میوه‌های خانواده‌ی مرکبات دارای ویتامین C بسیار بالایی هستند.

به عنوان مثال در یک پرتقال متوسط ​​ حدود ۸۰ میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد.

بنابراین می‌توان گفت که این میوه برای تامین مقدار مورد نیاز از ویتامین C برای زنان باردار مناسب است

زیرا مقدار مورد نیاز روزانه‌ی این ویتامین برای زنان باردار به طور متوسط ​​حدود ۸۸ میلی‌گرم در روز است.

علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان و ویتامین C موجود در مرکبات می‌تواند استقامت بدنی زنان باردار را افزایش دهد.

مصرف مرکبات به طور منظم می‌تواند سلامت جسمی مادر و جنین را به خوبی حفظ کند.

پرتقال غنی از ویتامین ث می باشد که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در طول بارداری می شود.

تست های پزشکی نشان داده اند که پرتقال به سلامت کودک نیز کمک می کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن کودک نیز می شود.

ویتامین ث یک ویتامین قابل حل در آب است و نمی تواند به طور دائم در داخل بدن باقی بماند.

زنان باردار هر روز باید پرتقال بخورند تا بتوانند این ویتامین را به بدن خود برسانند.

به طور کلی، سلامت کودک به ویژه سلامت چشم او در زمانی که داخل رحم مادر است تعیین می‌شود.

یکی از مزایای مرکبات برای زنان باردار این است که می‌تواند به ایجاد ویتامین A حاصل از ترکیبات کاروتنوئید کمک کند.

و ویتامین A برای توسعه‌ی قوه‌ی بینایی جنین بسیار مفید است.

بنابراین، پرتقال در بهبود بینایی جنین و حفاظت از نوزادان در برابر انواع مختلف بیماری‌های مرتبط با چشم و پوست بسیار مفید است.

تحقیقات نشان داده است که خوردن پرتقال موجب کاهش واکنش های آلرژیکی می شود.همچنین به رشد مناسب مغز کمک می کند.

وضعیت بدنی زنان باردار نوسان دارد و این بسیار قابل درک است از جمله این‌که گاهی فشار خون پایین است و گاه بالا می‌رود و در واقع تجربه کردن چنین شرایطی توسط زنان باردار طبیعی است.

بارداری زنان را هم به لحاظ روانی و هم به لحاظ جسمانی تغییر می‌دهد و همین تغییرات ارتباط زیادی با سیستم سلامت زنان باردار دارد.

بنابراین، برای غلبه بر این وضعیت، زنان باردار می‌توانند به طور مرتب میوه‌های خانواده‌ی مرکبات را مصرف کنند.

میوه‌های مرکبات حدودا حاوی ۳۳۸ میلی‌گرم پتاسیم هستند.

این مقدار پتاسیم برای تنظیم فشار خون بسیار موثر است و بنابراین به سلامتی زنان باردار کمک زیادی می‌کند.

پرتقال دارای خواص ضد التهابی است که به درمان انواع بیماری ها مانند آرتریت کمک می کند.

پرتقال به خاطر داشتن پتاسیم بسیار بالایی که دارد از فشار خون بالا در زنان باردار پیشگیری می کند.

همچنین منبع خوبی از فیبر محسوب می شود و از یبوست نیز پیشگیری می کند.

نارنگی به عنوان بهترین درمان برای مسمومیت خونی، محبوبیت یافته است.

همه می‌دانند که در چند ماه اولیه بارداری، مادران از علائم آزار دهنده تهوع بارداری رنج می‌برند.

خواص پرتقال در بدنسازی

پادشاه دنیای مرکبات (پرتقال)، یک میان وعده‌ی عالی برای قبل از تمرین است، زیرا ویتامین C، مانع تجزیه نیتریک اکسید (NO) توسط رادیکال‌های آزاد می‌شود.

همچنین به دلیل همین اثرات آنتی اکسیدانی، خوردن آن بعد از تمرین نیز مفید است.

مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در پرتقال به بهبود رشد عضلات و ریکاوری بدن پس از تمرینات بدنسازی کمک می کنند.

پیشنهاد می کنیم که پرتقال را برای تهیه انواع آب میوه، اسموتی و سالاد میوه به کار ببرید.

خواص پرتقال در شب

یکی از بهترین ساعت‌های مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست.

از طرفی خوردن پرتقال به دلیل خواص تقویت و احیا کنندگی در شب نیز توصیه نمی شود. بهترین زمان صرف این میوه خوشمزه صبح و در حال ناشتا است.

خواص پرتقال و عسل

در خصوص خواص فوق العاده‌ی عسل زیاد شنیده‌اید.

اما احتمالاً نمی‌دانید که ترکیب آب با پرتقال یک درمان طبیعی برای تمام خانواده است.

اگر شما پرتقال عسلی در اختیار داشته باشید یک منبع انرژی طبیعی و ایده‌آل برای شروع یک روز بانشاط در اختیار دارید.

این منبع انرژی طبیعی یک درمان ضدمیکروبی است.

این صبحانه را به کودکان و افراد سالمند نیز توصیه می‌کنیم که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند.

این صبحانه همچنین برای روزهای سرد که گلودرد، سرماخوردگی، آنفلوانزا و یا آلرژی‌ها بیشتر می‌شود فوق‌العاده است.

توصیه می‌کنیم پرتقال عسلی را صبح‌ها و به صورت ناشتا میل کنید.

زمانی که معده خالی است بدن ترکیبات درمانی را سریع‌تر جذب می‌کند.

خواص پرتقال و نارنگی

پرتقال منبع عالی ویتامین C است، ویتامین C یک آنتی اکسیدان محلول در آب است که با کاهش رادیکال های آزاد بدن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

اکثر فواید سلامتی پرتقال به میزان بالای ویتامین C موجود در آن مربوط است.

یک مطالعه نشان داده افرادی که به مدت ۱۲ ماه دو فنجان آب پرتقال در روز می نوشند، سطح کلسترول بد خون یا LDL کم تری دارند.

در یک تحقیق مشخص شده که مصرف مقادیر بالای ویتامین C خطر ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori)، باکتری عامل زخم معده را کاهش می دهد.

مطالعات نشان داده اند که نوشیدن آب پرتقال ممکن است به جلوگیری از تشکیل کلسیم اگزالات و اسید اوریک کمک کرده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد.

نارنگی و پرتقال هر دو کالری کمی دارند و حاوی مقادیر بسیار بالای فیبر هستند؛

مطالعات نشان داده رژیم های غذایی حاوی فیبر بالا می توانند به کاهش وزن کمک کنند، سطح قند خون در افراد دیابتی را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین ببرند.

خواص پرتقال و لیموشیرین

پرتقال در کنار لیموشیرین پس از وعده های غذایی به جذب آهن کمک زیادی می کند.

پرتقال و لیموشیرین باعث پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گلودرد و بیماری خروسک می شود .

مصرف پرتقال و لیموشیرین برای بیمارانی که تب دارند مفید است و دمای بدن آن را پایین می آورد. در این بیماران لیموشیرین بهتر از سایر مرکبات است و بیشتر از بقیه ی مرکبات سود می رساند.

پرتقال و لیموشیرین از گرفتگی رگ ها جلوگیری می کند و برای بیماران قلبی مفید است .

پرتقال و لیمو شیرین باعث تقویت بدن، مخصوصا ماهیچه ها می شود مصرف لیمو شیرین در دوره نقاهت (بعد از بیماری که هنوز بدن ضعیف است) باعث از بین رفتن ضعف و سستی بدن می شود.

پرتقال و لیمو شیرین باعث دفع سموم بدن می شود ولی چون حالت اسیدی ندارد کمتر از لیمو ترش پاک کننده است .

پرتقال و لیمو شیرین گلبول های سفید را تقویت می کند و باعث مقاومت بدن در برابر بیماری های ویروسی می شود .

پرتقال و لیمو شیرین باعث کاهش سرگیجه ، دلهره ، دلشوره و اضطراب می شود .

خواص پرتقال و نمک

درمان سرفه با پرتقال و نمک یکی از شگفت انگیزترین روش می باشد.

این روزها پرتغال در سبد میوه همه ی خانواده ها پیدا میشه و چه خوبه که درمان سرفه با پرتقال و نمک را امتحان کنید که واقعا شما را شگفت زده می کند.

این روش به وسیله بسیاری از افراد آزمایش شده است و یکی از بهترین روشها برای بند آوردن سرفه، بخصوص سرفه های طولانی می باشد.

یک قطعه باریک از پرتقال را برش دهید.

یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید.

پرتقال را در یک کاسه قرار دهید و آن را ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بخارپز کنید.

آب شیرین پرتقال را تا آخر مصرف کنید.

فراموش نکنید که آب باقیمانده در کاسه را نیز صرف کنید. مزه اش ترش و شور، اما برای درمان مفید است.

خواص پرتقال و سیب

یک فنجان سیب حاوی ۶۵ کالری و ۱۳ گرم قند است.

این میزان قند برای یک وعده زیاد است، اما همانند بیشتر میوه ها، سیب محتوای قند بالا را با دوز سالم از فیبر متعادل می کند.

فیبر به پردازش قند در بدن کمک می کند.

یک فنجان سیب ۱۲ درصد از فیبر روزانه مورد نیاز را تامین می کند.

پرتقال به واسطه محتوای ویتامین C خود مشهور شده است،

اما این آنتی اکسیدان را می توان در میوه ها و سبزیجات دیگر مانند سیب نیز پیدا کرد.

یک فنجان از برش های سیب می تواند ۱۰ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه انسان را تامین کند.

همچنین، یک فنجان سیب حاوی ۵ درصد از کلسیم مورد نیاز شما است.

در مورد ویتامین ها و مواد دیگر مانند ویتامین K، پتاسیم و ویتامین های B، سیب از محتوای چندانی برخوردار نیست – بین یک تا چهار درصد.

ممکن است شگفت زده شوید اگر بدانید سیب حاوی یک درصد از پروتئین روزانه انسان است.

یک فنجان پرتقال دارای ۸۵ کالری و ۱۷ گرم قند است که اندکی بیشتر از آن چیزی است که سیب ارائه می کند.

همانند سیب، محتوای قند بالای پرتقال نیز به واسطه فیبر موجود در این میوه متعادل می شود.

یک فنجان پرتقال می تواند ۱۷ درصد از فیبر روزانه شما را تامین کند.

پرتقال از نظر ویتامین ها و مواد معدنی آماری قوی ارائه می کند.

در یک فنجان پرتقال ۱۶۰ درصد از ویتامین C و هفت درصد از کلسیم مورد نیاز انسان وجود دارند.

همچنین، محتوای پتاسیم و ریبوفلاوین پرتقال تقریبا دو برابر، ویتامین B6 یک و نیم برابر و فولات ۱۴ برابر سیب است.

اگر محتوای پروتئین سیب موجب شگفتی شما شد باید به این نکته توجه داشته باشید که محتوای پروتئین پرتقال در یک فنجان سه برابر بیشتر است و بر همین اساس سه درصد ار پروتئین روزانه را تامین می کند.

خواص پرتقال و یبوست

متخصصان تغذیه به تازگی اعلام کرده‌اند که مصرف روزانه یک تا دو لیوان آب پرتقال، یکی از بهترین راه‌های درمانی یبوست‌های مزمن است.

بهترین و طبیعی ترین راه مبارزه با یبوست خوردن روزانه یک تا دو لیوان آب پرتقال است.

پرتقال یکی از مرکباتی است که به عنوان محرک افزایش اشتها شناخته شده‌است.

این میوه به خاطر خواصی که دارد، در صورتیکه پیش از غذا میل شود، می‌تواند یبوست را هم درمان کند.

علاوه بر این پرتقال منبعی سرشار از ویتامین سی است که می‌تواند در فصل سرماخوردگی از بدن در مقابل بیماری‌های ویروسی محافظت کند.

پرتقال برای اسهال

نوشیدن چای پوست پرتقال نه تنها بدنتان را هیدراته نگه می‌دارد بلکه سیستم گوارش را بهبود می‌بخشد.

زیرا پوست پرتقال حاوی ژلاتین گیاهی است (یک نوع کربوهیدرات) که باکتری‌های مفید روده را افزایش می‌دهد.

زمانی که به بیماری اسهال مبتلا شدید، چای پوست پرتقال را به روش زیر درست کنید.

روش تهیه

دو قاشق چای خوری پوست پرتقال خرد شده، ١/٢ فنجان آب جوش، چند قطره آب لیمو و عسل تهیه نمایید.

پوست پرتقال خرد شده را به آب جوش بیافزایید و کنار بگذارید تا خنک شود.

مقدار کمی آب لیمو و عسل اضافه کنید و این محلول را ٢_٣ بار در روز بنوشید.

افرادی که به هر دلیل دچار اسهال هستند، بهتر است آب پرتقال میل نکنند.

نوشیدن این آبمیوه موجب افزایش عملکرد روده ها و تشدید اسهال می شود.

پرتقال برای سگ

سگ ها می توانند پرتقال بخورند.

به گفته دامپزشکان، پرتقال برای سگ مناسب است، اما شاید حیوان خانگی شما طرفدار مرکبات با بوی قوی نباشد.

پرتقال منبع بسیار خوبی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر است و در مقادیر کم، گوشت آبدار پرتقال می تواند یک درمان خوشمزه برای سگ باشد.

دامپزشکان توصیه می کنند پوست آن را بگیرید و فقط گوشت پرتقال، منهای هر دانه را به سگ خود دهید.

پوست پرتقال روی سیستم گوارشی سگ تاثیر منفی دارد و حساسیت در سگ ها را افزایش می دهد.

پرتقال برای رفلاکس معده

مرکبات و عصاره ها اسید بسیار بالا دارند و می تواند نشانه های ریفلاکس اسید را بدتر کند.

اگر شما از سوزش معده رنج می برید از مرکبات در لیست مواد غذایی زیر اجتناب کنید:

پرتقال ها

آناناس

لیمو

لیموترش سبز

گریپ فروت

آب پرتقال، آب گریپ فروت، آب آناناس و لیموناد

پرتقال برای چه فصلی است

پرتقال در فصل پاییز به ثمر می رسد و معمولا وقتی در فصول دیگر سال این میوه را می بینیم به دلیل این است که در سردخانه نگهداری شده است.

پرتقال در شیردهی

انگور، انجیر، لیمو و پرتقال از میوه های مفید برای افزایش شیر است. لذا مصرف آن را برای مادران شیرده توصیه می کنم.

در بیشتر مواقع مرکبات طعمی تیز را وارد شیرتان می کنند.

برخی نوزادان از این طعم خوششان نمی آید و ممکن است هنگام شیر خوردن به نشانه اعتراض گریه کنند و یا بالا بیاورند.

گاهی هم ممکن است در نتیجه وجود مرکبات در شیر کودکتان دچار حساسیت ناحیه پوشک شود.

مرکبات حاوی ترکیبات اسیدی می تواند در کودکان باعث سوزش دستگاه گوارشی شود.

پرتقال و فشار خون بالا

همیشه در دسترس، خوشمزه و فوق العاده برای سلامت شماست.

اضافه کردن یک پرتقال به برنامه غذاییتان خیلی راحت تر از قورت دادن قرص هایی است که دکتر برای فشار خونتان تجویز کرده است.

پرتقال سرشار از آتتی اکسیدان ها و فیبر است که باعث میشود هر بار به سراغ این میوه سالم بروید شانس ابتلا به فشار خون و سکته مغزی را کاهش داده به علاوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و برخی سرطان های خاص را کم کنید.

پرتقال به دلیل داشتن پتاسیم باعث کاهش فشار خون می شود.

پرتقال و میگرن

میوه‌هایی مانند پرتقال، نارنگی، لیموترش، گریپ فروت، موز و آناناس بهتر است به نصف فنجان در روز محدود شوند.

میگرنی ها میوه‌های خشک‌شده دارای مواد نگهدارنده مانند کشمش، خرما، قیسی، انجیر، آوکادو، خربزه، آلو قرمز و مرکبات مانند پرتقال، لیمو شیرین، لیموترش را تا حد امکان مصرف نکنند.

خواص گل پرتقال

شکوفه‌ها و برگ خشک پرتقال را می‌توانید برای تهیه‌ی دمنوش گیاهی استفاده کنید.

انواع پرتقال

پرتقال والنسیا که دیررس ترین رقم تجاری ایران است که تاجی بزرگ و شاخه هایی با عادت رشد نسبتا عمودی دارد.

رقمی پر محصول و دارای سازش خوب با شرایط آب و هوایی مختلف است.

میوه­ ها متوسط تا درشت به شکل کشیده تا کمی کروی بوده و گاهی تخم مرغی با پوستی نسبتا نازک و صاف بوده و فرو رفتگی­ های ظریف نقطه ای در سطح آن دیده می شود.

پرتقال محلی جیرفت از لحاظ اندازه متوسط و هسته دار می باشد، اما میوه آن بسیار آبدار و شیرین و خوش بو است. در بازارهای محلی طرفدارن بسیاری دارد.

زمان برداشت این محصول از آذر شروع شده و تا اواسط اسفند ادامه دارد.

این محصول در سطحی حدود ۴۵۰ هکتار از باغات مرکبات شرکت کشت و صنعت جیرفت با متوسط عملکرد ۲۷ تن در هکتار به صورت ارگانیک تولید می گردد.

پرتقال مارس رقمی زودرس، پرمحصول مناسب آبگیری و سال آور است که از جهش شاخه­ ای یک رقم ناف­دار بوجود آمده است.

اندازه میوه مارس متوسط تا درشت، گرد تا کمی پخ است.

ضخامت پوست میوه در حد متوسط تا ضخیم است.

گوشت میوه بخوبی رنگ گرفته، پرآب، فاقد اسید و با طعم شیرین است.

پرتقال خونی مورو که قدرت رویشی و اندازه درخت در حد متوسط و تاج آن گسترده و گرد است.

از پرتقال ­های گوشتی و درشت بوده و گوشت آن در موقع رسیدن کامل قرمز است به طوری که گوشت آن از هر رقم دیگری پررنگ تر است.

پرتقال واشنگتن ناول درختانی پر رشد با تاجی متوسط به شکل گرد و تا حدودی آویزان هستند که در دوران گل­دهی و تشکیل میوه به گرما و خشکی حساس بوده و از اینرو در مناطقی کشت آن توصیه می­ شود که چنین شرایط اقلیمی وجود نداشته باشد.

خواص بهار پرتقال

برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم اعصاب استفاده می‌شود، درمان سرفه، سرماخوردگی، تسکین استرس و… تنها برخی از خواص درمانی این دمنوش هستند.

گرفتن تلخی پرتقال خشک

علت اصلی تلخی آن وجود آنزیم های در پوست پرتقال است.

که هنگام اسلایس پرتقال از آن جدا شده وبه داخل پرتقال نفوذ می کند.

سعی شود از پرتقال های با پوست نازکتر جهت خشک کردن استفاده کرد.

حتما بعد از اسلایس آن را در محلول شهد(آب وشکر یا آب وعسل ) به مدت ۱۵ دقیقه غوطه ور کنیم.

همچنین بعد از خشک شدن پیشنهاد می کنبم پوست آن را جدا کرده و جدا گانه میل کنید.

و می توانید خود پوست آن را برا ی مصارف دیگر استفاده کنید.

نکته مهم دیگر طرز نگهداری چیپس پرتقال است که در ذیل به آن اشاره شده است.

دمنوش پرتقال خشک شده

دمنوش پرتقال یکی از دمنوش های طبیعی خوش عطر و طعم است که میتوان آن را با استفاده از آب پرتقال، کنستانتره ی آن و یا پوست پرتقال تهیه کرد.

این دمنوش از خواص زیادی برای سلامتی برخوردار است که بیشتر آنها به خواص خود میوه پرتقال و مواد مغذی موجود در آن مربوط می شود.

بعضی از این مواد مغذی عبارتند از:

ویتامین ث

فولات

تیامین

پتاسیم

ویتامین آ

کلسیم

پرتقال علاوه بر این مواد مغذی، حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان و ترکیبات غذایی گیاهی دیگری مانند فلاوونون های مرکباتی (مانند هرپریدین)، آنتوسیانین ها و سایر ترکیبات پلی فنول است.

این ترکیبات مفید در کنار هم دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد دیابت و ضد کلسترول هستند.

ترکیباتی که در بالا به آنها اشاره کردیم باعث می شوند دمنوش پرتقال دارای خواص ارزشمندی برای سلامتی باشد که در ادامه به بعضی از این خواص چای پرتقال اشاره می کنیم:

کمک به کاهش ریسک بعضی سرطان های مشخص

کمک به کاهش ریسک بیماری های قلبی و قلبی عروقی مختلف

کمک به مقابله با ویروس ها و باکتری ها

مقابله با آسم

کمک به مقابله با پوکی استخوان و آرتروز رماتیسمی

کمک به پیشگیری از سنگ کلیه

کمک به کنترل قند خون و مفید برای افراد دیابتی

کمک به مقابله با زخم معده

طرز تهیه دمنوش پرتقال

این دمنوش به چند روش مختلف تهیه می شود که رایج ترین آنها این است که مقداری آب پرتقال یا کنستانتره ی آن را به یک قوری چای دم کشیده اضافه می کنند.

با اینحال بعضی ها ترجیح می دهند برای تهیه این دمنوش، پوست پرتقال را بدون افزودن هیچ گونه چای در آب جوش بریزند و بگذارند بماند و دم بکشد.

مواد لازم

پوست پرتقال خشک شده یک قاشق چایخوری

چوب دارچین یا پودر دارچین (اختیاری)

عسل یا شیرین کننده دلخواه به مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه این دمنوش، از پرتقال تازه استفاده کنید و پوست آن را به شکل تکه های نیم سانتی متری خرد کنید.

بگذارید پوست پرتقال، ترجیحاً در جایی خشک و خنک بماند و خشک شود.

برای سریعتر خشک شدن پوست پرتقال، می توانید آن را در فر بریان کنید تا کمی برشته شود.

پوست پرتقال خشک شده را با استفاده از هاون بکوبید تا پودر شود.

اکنون پوست پرتقال پودر شده را در یک قوری استیل، شیشه ای یا لعابی بریزید و قوری را آب کنید.

بگذارید آب جوش بیاید.

سپس اگر مایل بودید به دمنوش دارچین اضافه کنید تا طعمش بیشتر شود، آن را در این مرحله اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.

بگذارید پوست پرتقال ۱۵ دقیقه در آب بماند و دم بکشد.

دمنوش را با استفاده از صافی در فنجان بریزید.

عسل یا شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید و هم بزنید و دمنوش را نوش جان کنید.

خواص هسته پرتقال در طب اسلامی

پوست و هسته پرتقالی که خوردید را دور نیندازید.پوستش را رنده کنید و بعنوان طعم دهنده در غذاها استفاده کنید.

پودر تخمش را در کپسول بریزید به کودکتان بدهید تا انگل را از بین ببرد.

پرتقال چه ویتامین هایی دارد

کالری ۴۷

چربی ۰

کلسترول ۰

گلوسید ۱۲ گرم

فیبرهای غذایی ۲ گرم

پروتئین ۱ گرم

ویتامین آ ۲۲۵ واحد بین‌المللی برابر با ۴ درصد نیاز روزانه‌ی ما به این ویتامین

ویتامین ث ۵۳٫۲ میلی گرم معادل ۸۹ درصد نیاز روزانه‌ی ما

ویتامین ای ۰٫۲ میلی گرم معادل یک درصد نیاز روزانه

تیامین (ویتامین ب١) ۰٫۱ میلی گرم معادل ۶ درصد نیاز روزانه

نیاسین (ویتامین ب٣) ۰٫۳ درصد معادل ۳ درصد نیاز روزانه

ویتامین ب ۶ ۰٫۱ میلی گرم معادل ۳ درصد نیاز روزانه

فولات (ویتامین ب٩) ۳۰ میکروگرم معادل ۸ درصد نیاز روزانه

اسید پانتوتنیک (ویتامین ب۵) ۳ میلی گرم

کولین ۸٫۴ میلی گرم

کلسیم ۴۰ میلی گرم معادل ۴ درصد نیاز روزانه

آهن ۰٫۱ میلی گرم معادل ۱ درصد نیاز روزانه

منیزیم ۱۰ میلی گرم معادل ۲ درصد نیاز روزانه

فسفر ۱۴ میلی گرم معادل ۱ درصد نیاز روزانه

پتاسیم ۱۸۱ میلی گرم برابر ۵ درصد نیاز روزانه

سلنیوم ۰٫۵ میکروگرم معادل ۱ درصد نیاز روزانه

آب ۸۶٫۷ گرم

پرتقال واشنگتنی

درختانی پر رشد با تاجی متوسط به شکل گرد و تا حدودی آویزان هستند که در دوران گل­دهی و تشکیل میوه به گرما و خشکی حساس بوده و از اینرو در مناطقی کشت آن توصیه می­ شود که چنین شرایط اقلیمی وجود نداشته باشد.

رنگ بساک ها به دلیل عدم وجود گرده کرم رنگ است.

میوه ها درشت، کروی تا کشیده یا بیضی بوده و در برخی موارد قاعده میوه ها به صورتی ضعیف یقه دار شده است.

رقمی بی­ بذر است که از طریق بکرباری تولید می شود.

رقمی زودرس بوده و میوه ها را می توان برای مدت طولانی و با حفظ کیفیت روی درخت نگه داشت.

میوه ها دارای قابلیت خوبی برای انبار کردن و حمل نقل هستند.

وانشگتن ناول یکی از ارقامی است که بصورت زودرس در جیرفت تولید می شود و می تواند نیاز بازار کشور را تامین کند.

در حال حاضر سطحی بالغ بر ۴۰ هکتار از باغات مرکبات شرکت به این رقم اختصاص یافته است.

پرتقال یا پرتغال

پرتغال یا پرتقال هر دو درست هستند و در واقع یک قرارداد هستند.

برای اینکه با هم اشتباه نشوند میوه را به صورت پرتقال و کشور را به صورت پرتغال می نویسیم.

مضرات پرتقال

پتاسیم برای کسانی که دچار بیماری های کلیوی هستند مضر می باشد ، در پرتقال پتاسیم به مقدار بالا وجود دارد پس بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید.

وجود قند زیاد در پرتقال موجب اضافه وزن، پوسیدگی دندان‌ها و افزایش قند خون می‌شود.

استفاده از پرتقال برای افراد مبتلا به بیماری دیابت، صرع، تشنج، روماتیسم و افرادی که بی اختیاری ادرار و ریفلاکس گوارشی دارند، توصیه نمی‌شود.

پرتقال شیرین دارای طبع سرد و‌ تر و پرتقال ترش دارای طبع سرد و خشک است؛ بنابراین افراد مبتلا به بیماری‌های بلغمی و سودایی مزاج از مصرف این میوه به شدت اجتناب کنند همچنین مسهل پرتقال گلپر و نمک است.

هرگز پس از میل کردن پرتقال از چای و نوشیدنی‌های گوناگون استفاده نکنید، زیرا پزشکان توصیه می کنند از مصرف نوشیدنی‌ها پس از خوردن میوه‌ به خصوص میوه‌های آبدار باید جلوگیری شود.

یکی از بهترین ساعت‌های مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز به ایرنا گفت: گروهی از دلالان با تبانی برخی سردخانه داران و فقط با هدف کسب سود، قبل از عرضه فصلی و انبوه مرکبات به بازار، باغداران را ترغیب به چینش آن به صورت نارس می کنند.

حبیب جهانساز با تصریح اینکه این نوع مرکبات نارس بوده، بی خاصیت و گاهی هم زیان آور هستند، افزود: این افراد میوه های کال و نارس را در سردخانه ها و انبارها تحت تاثیر گاز شیمیایی کاربیت یا اتلین قرار می دهند که پوست میوه را به صورت مصنوعی و غیرطبیعی زرد می کند و همین امر، باعث گول خوردن مصرف کنندگان می شود در حالیکه بخش خوردنی میوه ، ترش ، نارس و غیرقابل استفاده است.

بر خلاف تصور پرتقال خونی میوه پیوند خورده ای نیست و رنگ قرمز آن به دلیل وجود آنتوسیانین های موجود در این میوه می باشد.

(آنتوسیانین ها فلاونوئید های قدرتمندی هستند که معمولا عامل رنگ قرمز و بنفش میوه ها یا سبزیجات هستند.)

در پرتقال موادی از نوع آلکالوئید ها وجود دارد که در مبتلایان به نارسائی کبد ایجاد حساسیت و ناراحتی می نماید ، بنابراین اینگونه اشخاص باید در مصرف پرتقال احتیاط کنند

پرتقال با گوشت و ماهی سازگار نیست ، ۴ ساعت بعد از خوردن ماهی خورده شود.

کسانی که طبع بلغمی دارند از معده و روده سردی برخوردار هستند به همین علت باید از مصرف پرتقال جلوگیری کنند. همچنین مصرف آن در، بیماران دیابتی ، صرعی و تشنجی ، روماتیسمی و افرادی که بی اختیاری ادرار و ریفلاکس گوارشی دارند نیز توصیه نخواهد شد.

در مورد کودکان مبتلا به ریفلاکس معده به مری این نکته را بدانید که مرکبات می‌تواند ریفلاکس معده به مری را بدتر کند و در عین حال به ایجاد سوختگی پوشک منجر شود.

مصرف بیش از حد پرتقال برای افراد مبتلا به دیابت خوب نیست و ممکن است باعث بالا رفتن قند خون آنها شود.

مقادیر بالای اسیدسیتریک می‌تواند منجر به گلودرد و هم‌چنین از بین بردن مینای دندان شود.

به دلیل مصرف بیش از حد، محتوای فیبر ممکن است منجر به انقباض شکمی شود.

در پرتقال‌های رسیده قند وجود دارد و می تواند یک خطر بالقوه برای شیوع دیابت در مادران باردار باشد.

به‌خاطر ماهیت اسیدی، می‌تواند موجب سوزش معده در مادران مبتلا به بیماری رفلاکس معده شود.

مصرف بیش از حد ویتامین C در بدن، می‌تواند منجر به زایمان زودرس شود.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.