خواص شوید کوهی برای لاغری و ساقه و عرق شوید و ماست
خواص شوید
خواص شوید ؛ کوهی برای لاغری و ساقه و عرق شوید و ماست همگی در سایت فال و خواب .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
بیشتر بخوانید : خواص پاپایا ؛ برای کبد و پوست و خواص روغن و هسته و دانه پاپایا
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
آشنایی با خواص شوید
شوید (به انگلیسی : Dill ) که به نام های شود یا شبت هم شناخته می شود، گیاه علفی یک ساله یا دو ساله است از خانواده ی چتریان است که گل های زرد رنگ و میوه ای قهوه ای رنگ دارد.شوید که با نام های شبت و شِوِد هم شناخته می شود گیاهی است یک یا دو ساله که بومی قاره آسیا می باشد. شوید به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند هویج ، کرفس ، زیره ، جعفری ، گلپر و رازیانه در راسته چتریان دسته بندی می شود.
گویند که اصل شوید از ایران و مصر و هند بودهاست و از این کشورها به کشورها و قارّههای اروپا و آمریکا رفته و کشت شدهاست. در اکثر کشورهای اطراف دریای مدیترانه کشت شوید رایج است. در برخی از نواحی این کشورها باد باعث پراکنده شدن بذر شوید و خودرو شدن آن شدهاست بهطوریکه در برخی از چمنزارها یا کنارههای سنگها و پیادهروها و خانههای ییلاقی شوید میروید.
در اروپا تخم شوید در پاییز میرسد و پرندگان کوچک آن را سمّی میدانند به قدری که به آن نزدیک نمیشوند. البتّه احتمال میرود که این هراس به دلیل آن باشد که از بوی تخم شوید خوششان نمیآید زیرا که تخم شوید سمّی نیست. شوید در تمام تابستان گل دارد ولی گل آن از شیره و گردِ گل کمی برخوردار است.
طبیعت شوید گرم و خشک است. شوید منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین های B، کلسیم، منگنز و آهن می باشد. گیاه شوید بومی مصر و ایران است و امروزه در بیشتر کشور های جهان استفاده می شود. از شوید تازه و خشک برای تهیه شوید پلو، شوید باقالی پلو، انواع سوپ، سس سالاد، ماست و شوید و انواع ترشیجات استفاده می شود.
شِوید یا شوِد یا شبِت (نام علمی: Anethum graveolens dhi) گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی بلندی آن به یک متر نیز میرسد. ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه بومی جنوب غربی و آسیا و آسیای میانهاست و امروزه در بیشتر نقاط گیتی از جمله بخشهای جنوب اروپا، ایران، مصر، آمریکا و چین پرورانده میشود. میوه شوید بیضی شکل، مسطح و به درازای ۴ میلیمتر و پهنای ۳ میلیمتر است. رنگ آن قهوهای روشن و در سطح آن برجستگیهایی به رنگ زرد و در کنارههای آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده میشود.
خواص شوید در طب سنتی
شوید از نظر طبیعت ، گرم و خشک است. ارزش غذایی شوید (۱۰۰ گرم) کالری : ۳۰۵ چربی : ۱۵ گرم کربوهیدرات : ۵۵ گرم پروتئین : ۱۶ گرم فیبر : ۲۱ گرم . مصلح شوید غوره است. اگر مزاج شما گرم است و با مصرف این گیاه احساس گرمی میکنید بهتر است آن را با کمی غوره یا آبغوره مصرف کنید.شوید در درمان سوء هاضمه ، نفخ(به ویژه نفخ کودکان) و اسپاسم استفاده می شود.
سبزی شوید منبع خوبی برای آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز و فیبر غذایی است. فلاونوئیدها، کومارین، اسیدهای فنولیک و پارافین ها از دیگر مواد موثر موجود در این سبزی پرخاصیت و معطر است.تخم شوید آثار درمانی بسیاری دارد از جمله بهعنوان ضد تشنج، ضد درد، باد شکم، ادرارآور و برای تقویت معده و به عنوان ضد التهاب موضعی به کار میرود. برای کسانی که اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده معده را نیرو میبخشد و انرژی به بدن میدهد. تخم شوید را میتوان برای ناخوشی معده، بیخوابی و ضد گاز معده بکار برد. خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتماً روزی چند بار دم کرده تخم شوید بخورند یا در غذای خود مصرف کنند که بهطور معجزه آسایی شیر آنها زیاد خواهد شد.
استفاده از دم نموده شوید برای منظم کردن قاعدگی مفید است. در طب سنتی از خواص شوید برای برطرف دل درد و نفخ استفاده میشود. شوید خاصیت ضد چربی داشته و مصرف آن در کاهش چربی خون مؤثر است. گیاه شوید، افزایش دهنده شیر مادر بوده و جالب است بدانید شیر حاصله بعد از مصرف این سبزی خاصیت ضد کولیک در نوزادان دارد. و به تسکین دل درد نوزاد یاری میکند.
ویتامین های شوید نام ویتامین مقدار در ۱۰۰ گرم ویتامین A 293.00 میکروگرم ویتامین D 0.00 میکروگرم ویتامین E 0.00 میلی گرم ویتامین K 0.00 میکروگرم ویتامین C 50.00 میلی گرم تیامین (B1) 0.42 میلی گرم ریبوفلاوین (B2) 0.28 میلی گرم نیاسین (B3) 2.81 میلی گرم کولین (B4) 0.00میلی گرم پانتوتنیک اسید (B5) 0.00 میلی گرم ویتامین B6 1.71 میلی گرم فولات (B9) 0.00میکروگرم ویتامین B12 0.00 میلی گرم
موارد استعمال در طب قدیم: شوید از نظر طبیعت، گرم و خشک است. به همین دلیل گرم مزاجان باید آن را با آب لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی ها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند. به طور سنتی از آن برای افزایش ترشح شیر و درمان قولنج نوزادان، سرفه، درد معده، بواسیر، بی خوابی، یرقان، اسکوربوت و زخم ها و به عنوان بادشکن استفاده می کرده اند.
از دیگر خواص شوید در طب سنتی، استفاده از آن برای درمان تنگی نفس، ضعف معده، کبد، طحال و سنگ کلیه و مثانه است. در خصوص بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاه دارند بهترین درمان مصرف دم نموده شوید است . تخم شوید اشتها را زیاد نموده، باعث تقویت معده شده و به بدن انرژی میدهد. یکی از خواص جالب شوید استفاده از آن به منظور درمان و تسکین دل درد در دام است. به عنوان مثال برای گوسفند و بز کافی است که مقدار ۳۰ گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت نمایند .
مطالعات و پژوهشهای دانشگاهی زیادی صورت گرفته و نشان میدهد که استفاده از شوید و سایر گیاهان با خواص دارویی مانند دارچین، بابونه و… در کاهش دردهای قاعدگی مؤثر است. هر چند برخی از این آثار، آنچنان مشهود نبوده اما نشان از اثربخشی گیاهان نامبرده داشته است.
پزشکی گیاهی ایران خواص فراوانی را برای شوید قائل است مثلاً در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید بهره میجستند که اثر آرام بخش فوری دارد. از شوید برای دل درد در حیوانات نیز سود برده میشود ودام داران قدیم به خوبی از این موضوع آگاه بودند. مثلاً برای گوسفند و بز کافی است که مقدار ۶۰۰ گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را آرام کند. در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمیتوانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند.
شوید در کنار طعم بینظیرش، دارای خواص بیشمار و ویتامین ها و مواد معدنی فراوان است. شوید هم در غذاهای مختلف استفاده میشود و هم در نان و بهصورت خام و… . شوید با داشتن آنتی اکسیدان فراوان در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان نقش پررنگی دارد. همچنین شوید به کاهش کلسترول نیز کمک بسیار میکند.
از سایر خواص شوید میتوان به رفع بی خوابی و افزایش کیفیت خواب اشاره کرد. دو زردینه موجود در شوید یعنی وایسنین (vicenin) و کائمفرول (kaempferol) به تسریع تولید هورمونها در بدن کمک میکنند و باعث احساس آرامش در بدن میشوند. این خاصیت در کنار اثرات مثبت کاروون در بدن بسیار جالبتوجه و مؤثر است. مهمتر از همهی اینها، وجود ویتامین B6 در شوید است که به درمان اختلالات خواب میانجامد. پژوهشها حاکی از آن است که کمبود ویتامین B6 در بدن، باعث افزایش استرس روانی و مشکلات خواب میشود. البته شایان ذکر است که افزایش میزان این ویتامین در بدن هم مانند کمبود آن میتواند باعث اختلالات خواب بشود.
در چین، حتی شوید را برای کمردردهایی که به علت گرفتگی عضلانی باشد به کار میبرند. یک نسخه کهن چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده میکنند. تخم شوید در زنان باردار احتمال سقط جنین را به همراه دارد. برگ و ساقههای شوید برای پایین آوردن چربی خون مفید است.
شوید بهخاطر وجود ۳ مونوترپنی که عنوان شد (لیمونن، کاروون، آنتوفران) دارای خاصیت ضدسرطان است. مونوترپنها، آنزیمهایی موسوم به ﮔﻠﻮﺗﺎﺗﯿﻮن اس. ﺗﺮاﻧﺴﻔﺮاز (glutathione-S-transferase) را تحتتأثیر قرار میدهند و با تحریک این آنزیمها مانع از پا گرفتن سرطان در بدن میشوند. گلوتاتیون بهطور کلی نوعی آنتیاکسیدان مؤثر است و مونوترپنها به تقویت فعالیت آنزیمی آن کمک میکنند. شوید، علاوهبر مونوترپنها و…، حاوی آنتیاکسیدانی قوی برای مقابله با سرطان هم هست و توانایی بدن در مبارزه با سرطان را دو برابر میکند.
شوید را به عنوان منبع بسیار خوبی از کلسیم معرفی می کند .و به عنوان یک ماده معدنی مناسب باعث جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان و از دست رفتن تراکم استخوانی می شود سیستم رتبه بندی مواد غذایی ما همچنین شوید را به عنوان منبع خوبی از فیبر در رژیم غذایی و منبع خوبی از مواد معدنی منگنز ، آهن و منیزیم قرار داده است.
مواد معدنی شوید نام ماده معدنی مقدار در ۱۰۰ گرم کلسیم ۱۷۸۴٫۰۰ میلی گرم آهن ۴۸٫۷۸ میلی گرم منیزیم ۴۵۱٫۰۰ میلی گرم فسفر ۵۴۳٫۰۰ میلی گرم پتاسیم ۳۳۰۸٫۰۰ میلی گرم سدیم ۲۰۸٫۰۰ میلی گرم روی ۳٫۳۰ میلی گرم مس ۰٫۴۹ میلی گرم منگنز ۳٫۹۵ میلی گرم سلنیم ۰٫۰۰ میکروگرم
برگهای شوید میتواند موجب کاهش کلسترول بشود. مطالعهای در این حوزه روی موشها انجام گرفته و مشخص شده است که مصرف عصاره و قرص شوید در موشهایی با کلسترول بالا باعث ایجاد اثرات مثبتی روی پروفایل لیپیدی آنها شده است. علاوهبرآن، اثرات شوید روی آنزیمهای کبد، بیان ژنی و فعالیت عمومی آنزیمها هم تأثیرات مثبتی نشان داده است. در این پژوهش، موشهایی که از شوید استفاده کرده بودند یعنی گروه کنترل، نسبت به گروهی که شوید دریافت نکرده بودند، تغییرات مثبت چشمگیری در پروفایل لیپیدی، سطح گلوکز و تعداد آنزیمهای کبدی داشتند.
خواص شوید خشک
شوید خشک کاهش دهنده چربی خون و همچنین درمان کننده سوءهاضمه است .خوردن سائیده شوید خشک با عسل یا مصرف آن به طور موضعی البته با مشورت پزشک رفع علت بواسیر می کند. پاشیدن سائیده خشک شوید، زخم و جراحت چرک دار را به هم آورده خشک می کند و زخم آلت تناسلی را بهبود می بخشد.
شوید خشک سرشار از ویتامین و مواد معدنی و مانند سایر سبزی ها کم کالری است. این سبزی معطر غنی از ویتامین های A ،B ،C و مواد معدنی مانند کلسیم و آهن منیزیم، منگنز، فسفر، سدیم و روی سبب شده تا این سبزی خواص دارویی فوق العاده متنوعی داشته باشد. مصرف شوید خشک برای درمان تنگی نفس و سرفه، تسکین دل درد، درمان درد مفاصل و درد قاعدگی کمک به هضم غذا، جلوگیری از نفخ، تقویت استخوان ها و درمان افسردگی مفید است.
خواص شوید خشک با ماست
شوید خشک با ماست را میتوانید در روز حداقل یکبار مصرف کنید. این ترکیب تاثیر بسیار عالی در کاهش چربی خون دارد. همچنین وجود کمی سیر در آن باعث کاهش فشار خون نیز میشود که به بیماران دیابتی توصیه میکنیم.
بیشتر بخوانید : خواص خربزه ؛ گرمساری برای مردان و لاغری و انواع خربزه ملون و خشک و پنیر
خواص و طرز تهیه شوید دم کرده
دمنوش شوید سرشار از ویتامین A و ویتامین C است. تقریبا هر ۳۰ گرم از این سبزی خوش عطر، ۴۳ درصد از ویتامین A لازم در روز و ۴۰ درصد از ویتامین C لازم برای بدن را به طور روزانه تأمین می کند. اما داستان این دمنوش خوش بو با مواد مغذی بسیار به همین جا ختم نمی شود. این نوشیدنی دارای مقادیری ویتامین B6، کلسیم، آهن، منیزیم و فولات نیز است. علاوه بر داشتن موادی چون ویتامین ها و مواد طبیعی، ترکیبات دیگری هم در آن دیده می شود که خواص ضدمیکروبی دارند.
شما می توانید دمنوش شوید را با استفاده از شوید تازه و خشک در خانه تهیه کنید. نحوه تهیه دمنوش شوید خشک ۲ قاشق چای خوری شوید خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش شوید آماده است، آن را از صافی رد کنید، با عسل شیرین کنید و بنوشید. روش تهیه دمنوش شوید تازه ۶ ساقه ی بزرگ شوید تازه را در ۵۰۰ میلی لیتر آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، از صافی رد کنید و در یخچال بگذارید تا سرد شود، مقداری پوست خیار به این دمنوش اضافه کنید و بنوشید. طرز تهیه دمنوش تخم شوید ۲ قاشق چای خوری تخم شوید را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، آن را از صافی رد کنید و پس از شیرین کردن با عسل بنوشید. دمنوش تخم شوید زرد رنگ بوده و طعم تندی دارد.
دمنوش لیمو عمانی، یکی از نوشیدنی هایی است که دارای طبع سرد و خشک بوده و ترکیب آن با گیاهانی همچون گل گاوزبان و شوید می تواند برای تنظیم فشار و کلسترول خون مفید واقع شود. مواد لازم برای تهیه دمنوش لیمو عمانی و شوید شوید خشک یا تخم شوید ۲ قاشق غذاخوری لیمو عمانی ۳ عدد آب جوش ۴ لیوان عسل ۶ قاشق مرباخوری دستور تهیه : شوید خشک یا تخم شوید را در قوری ریخته، لیموعمانیها را سوراخ کرده و در قوری بریزید. ۴ لیوان آب جوش به قوری اضافه کرده و اجازه دهید با حرارت غیر مستقیم روی بخار کتری یا سماور دم بکشد. ۳۰ دقیقه فرصت دهید تا دمنوش آماده شود، سپس آن را صاف کرده و در فنجان یا لیوان بریزید. پس از اینکه دمنوش ولرم شد، عسل را به دمنوش اضافه کرده و هم بزنید تا در آن حل شود. نکته: از افزودن عسل به دمنوش داغ بپرهیزید، زیرا حرارت و دمای بالا باعث از بین رفتن خواص عسل میشود.
خواص شوید کوهی چیست
نام دیگر شوید کوهی فراله است، این گیاه دارویی به صورت محلی برای مزه دار کردن ماست یا دوغ بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین از شوید کوهی برای شوید پلو نیز استفاده می شود که طعمی بسیار مطبوع داشته و با نمونه شوید شهری کاملا متفاوت است. شوید کوهی به عنوان دمنوش نیز مصرف می شود که برای چربی و فشار و قند خون بسیار مفید است همچنین از شوید کوهی برای درمان کمر درد نیز استفاده می شود.
خواص شوید برای لاغری
در شوید فیبر به فراوانی یافت میشود که باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری لاغری و کاهش وزن را به دنبال دارد.روغن شوید برای چربی سوزی و برای حمایت از هضم و تضمین سلامت کلی دستگاه گوارش به کار میرود . میتوان با ماساژ روغن شوید و روغن زیره ( مساوی) به شکم و لگن چاقی را درمان کرد.مصرف روزانه این سبزی به بهانه کاهش درد زیر دل بانوان و دختران (در ایام پریودی ) و یا به بهانه لاغرسازی سبب میشود که چشم به سمت نابینایی برود.
کالری شوید واقعا خیلی کم است. یعنی چیزی در حدود ۴۳ کالری در هر ۱۰۰ گرم. در همین مقدار اندک کالری، مواد مغذی بسیاری وجود دارد. شوید سرشار از ویتامین A و ویتامین C است. تقریبا هر ۳۰ گرم از این سبزی خوشعطر، ۴۳ درصد از ویتامین A لازم در روز و ۴۰ درصد از ویتامین C لازم برای بدن را بهطور روزانه تأمین میکند. اما داستان شویدِ خوشبو و مواد مغذی به همینجا ختم نمیشود. این گیاه دارای مقادیری ویتامین B6، کلسیم، آهن، منیزیم و فولات نیز است.
خواص شوید برای چربی خون و تری گلیسیرید
دمنوش شوید برای کاهش چربی خون موثر است.مقالههای طب نوین تأکید کردهاند که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول خون میشود.دم کرده تخم شوید برای درمان چربی خون مفید است که می توان آن را روزانه به میزان دو استکان مصرف کرد.تخم شوید برای افرادی که مبتلا به چربی خون و کلسترول هستند مفید است. برای تهیه دمنوش این گیاه پرخاصیت تخم شوید را درون آب جوش ریخته و به مدت ده دقیقه بجوشانید. این چای را میتوانید با عسل یا نبات میل کنید. خواص شوید : پایین آورنده ی چربی خون باعث کاهش کلسترول تام،کاهش LDL، افزایش HDL و کاهش تری گلیسرید TG می شود.
مطالعات متعدد نشان داده که شوید تازه و خشک کلسترول ندارد و اسید های چرب موجود در آن هضم، جذب و متابولیسم چربی را در بدن افزایش می دهد به همین دلیل مصرف شوید به کاهش کلسترول و چربی خون بالا کمک کرده و برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مفید می باشد.
خواص شوید برای معده
کسانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمیتوانند در معده خود نگه دارند، باید دم کرده شوید را به آرامی بنوشند. اگر بعد از گرسنگی، پرخوری کردید و دچار نفخ معده شدید، از جوشانده شوید غافل نشوید.تخم شوید از ترشکردن معده جلوگیری میکند. برای کسانی که کم اشتها و لاغر هستند، تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده، معده را تقویت میکند و به بدن انرژی میدهد.
خواص شوید برای فشار خون
سبزی شوید چون در ترکیبات خودش مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فلاونوئید رو داره، به عنوان دارویی جایگزین برای کنترل و پایین آوردن فشار خون عمل می کنه، در طب سنتی استفاده از این گیاه و عرق اون رو بخاطر وجود ترکیبات ذکر شده در درمان فشار خون بالا توصیه کرده و برای رفع مشکلات و اختلالات حاصل از فشار خون اون رو به کار می بردن.
خواص شوید برای مرغ عشق
توجه داشته باشید که سبزی هایی مثل شوید، جعفری، کاهو طبیعتی سرد دارند اما تامین کننده ی آهن بدن مرغ عشقها و همچنین اشتها آور و ضد یبوست هستند. برای اینکه طبیعت سرد این سبزی ها را خنثی کنید لازم است به مرغ عشق ها هویج بدهید. هویج طبیعت گرمی دارد. همچنین سرشار از ویتامین A و املاح معدنی است.
خواص شوید برای دیابت
روغن های ضروری موجود در شوید به دلیل وجود در کرفس حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام اوژنول است که می تواند با اثر بر روی آنزیم های کلیدی مسئول متابولیسم گلوکز به کاهش سطح قند خون و کاهش مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
خواص شوید برای مو
شوید دارای خواص ضد عفونی کننده قوی بوده و به درمان شپش سر کمک می کند.
خواص شوید در بارداری و شیردهی
زنان در دوران بارداری بهتر است که از مصرف روغن شوید اجتناب کنند.فراموش نکنید که زیاده روی در مصرف شوید می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.دقت کنید در اوایل دوران بارداری مصرف آن ممنوع می باشد چرا که دارای اثرات قاعده آوری و سقط زایی است. مقادیر بالای کلسیم موجود در شوید به تقویت و افزایش رشد استخوان های جنین در دوران بارداری کمک می کند مصرف شوید در دوران بارداری به دلیل فلاونوئید های موجود در آن باعث کاهش چربی خون و قند خون در زنان باردار می شود آهن موجود در شوید باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون و هموگلوبین خون شده و کم خونی در دوران بارداری را کاهش می دهد روی موجود در شوید به بهبود رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند در طب سنتی از شوید برای افزایش شیر مادر در مادران شیرده استفاده می شود . تخم شوید در زنان باردار احتمال سقط جنین را به همراه دارد.این سبزی دارای خواص زیادی برای سلامت بدن می باشد . خانمهای شیرده که شیر آنها کم است باید حتما دم کرده تخم شوید بخورند و این ماده را در سبد غذایی خود مصرف کنند.روغن شوید شکل گیری شیر در سینه را افزایش داده و برای افزایش شیر مادر در زنان باردار مفید می باشد.
خواص شوید و عسل
شوید از نظر طبیعت، گرم و خشک است. به همین دلیل گرم مزاجان باید آن را با آب لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی ها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند.اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین میبرد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است.
خواص شوید و شنبلیله
اگرچه شنبلیله در حجم و مقدار زیاد استفاده نمیشود، اما بهتر است بدانید که یک قاشق غذاخوری تخم شنبلیله ۳۵ کالری انرژی دارد و شامل مواد مغذی زیر است: فیبر: ۳ گرم؛ پروتئین: ۳ گرم؛ کربوهیدرات: ۶ گرم؛ چربی: یک گرم؛ آهن: ۲۰ درصد نیاز روزانهی هر فرد؛ منگنز: ۷ درصد از نیاز روزانهی هر فرد؛ منیزیم: ۵ درصد از نیاز روزانهی هر فرد. شنبلیله حاوی مس، آنتی اکسیدان، کولین، تریگونلین، یاموجنین، سارسا ساپوجنین، و دیوسگنین است، وجود همین مواد شیمیایی باعث شده است که شنبلیله یک گیاه پرخاصیت دارویی باشد. مطالعات نشان میدهد که شنبلیله حاوی ساپونین، جینسینگ و فیبر است که میتواند در درمان بسیاری از بیماریها مؤثر باشد. بهطور خلاصه میتوان گفت: تخم شنبلیله خواص زیادی دارد و شامل مواد مغذی مفید مانند فیبر و مواد معدنی لازم برای بدن، مانند آهن و منیزیم است.
شوید در کنار طعم بینظیرش، دارای خواص بیشمار و ویتامین ها و مواد معدنی فراوان است. شوید هم در غذاهای مختلف استفاده میشود و هم در نان و بهصورت خام و… . شوید با داشتن آنتی اکسیدان فراوان در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان نقش پررنگی دارد. همچنین شوید به کاهش کلسترول نیز کمک بسیار میکند.
خواص شوید و جعفری
جعفری یکی از پر مصرفترین و قهرمانان سبزیجات معطر است. این سبزی معطر بسیار مغزی بوده و سرشار از ویتامینC، کلسیم، فیبر، ویتامینB9، آهن و آنتیاکسیدانها میباشد. سعی کنید همیشه در آشپزخانهتان جعفری داشته باشید و برای تهیه و تزیین غذاها از آن استفاده کنید. همیشه از جعفری تازه استفاده کنید. خشک کردن جعفری چندان ایدهی جالبی نیست چون خشک شدهی این سبزی خاصیتی ندارد. کنار مرغ، گوشت و ماهی جعفری گذاشته و داخل سوپ و پورههایتان نیز از این سبزی معطر استفاده کنید. حتماً داخل سبزی خوردنتان نیز جعفری داشته باشید.
شوید یکی از سبزیجات معطر پرطرفدار است که اتفاقاً خواص فوقالعادهای دارد. اطبای مصری سالها پیش از این سبزی به عنوان دارو استفاده میکردهاند. باید بدانید که شوید برای درمان مشکلات معده(به خصوص بی اشتهایی) و همچنین برای رفع اختلالات خواب فوقالعاده است. حتماً شوید را وارد برنامهی غذاییتان بکنید. چه به صورت سبزی خوردن و چه در داخل غذاها. تخم شوید را برای درمان بی اشتهایی مصرف کنید.
خواص شوید و رازیانه
رازیانه خواص فوق العادهای برای پوست دارد. تمام اجزای این گیاه، اعم از دانه، ساقه و برگ، منبع ویتامین B و C هستند که سبب سنتز کلاژن و حفظ جوانی میشوند. بسیاری از کشورهای از این گیاه معطر در ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی طبیعی استفاده میکنند. عرق رازیانه باعث طراوت پوست و رفع چروک پوست و صورت زنان میشود. عرق رازیانه یک داروی همیشه ضروری در درمان بیماریهای سرد زنان است.رازیانه حاوی آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K است و به حفظ استخوانها کمک میکند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در سراسر دنیا، حدود ۳۵۰ میلیون نفر دچار افسردگی هستند. ازآنجاییکه داروهای ضدافسردگی و درمان آن، عوارض جانبی متعددی ایجاد میکنند، جایگزین کردن درمانهای گیاهی میتواند ایدهی بسیار خوبی برای بهبود علائم افسردگی باشد. درواقع، بسیاری از گیاهان بدون هیچگونه عارضهای به درمان اضطراب، درمان افسردگی و درمان بی خوابی کمک میکنند. کاروُون موجود در شوید، در ایجاد آرامش و درمان افسردگی نقش مهمی ایفا میکند. درواقع، شبیه آرامبخشی ملایم عمل میکند که به کاهش اضطراب و افسردگی، کاهش استرس و کاهش عصبانیت میانجامد.
خواص شوید و نعنا
نعناع، گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکی است. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد. ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است. نعناع طبع گرم و خشکی دارد و برای سوءهاضمه میتوان عرق نعناع یا دمکرده آن را بعد از غذا استفاده کرد. این گیاه یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان است؛ ١٠گرم نعناع را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید تا به سلامت معده شما کمک کند
شوید گیاهی یک ساله یا دوساله است که گاهی بلندی آن به یک متر نیز میرسد. این گیاه بومی جنوب غربی و آسیا و آسیای میانه است.گیاه شوید و تخم آن آثار درمانی بسیاری دارد. برگ و ساقههای شوید برای کاهش چربی خون مفید است. تخم شوید برای کسانی که اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند بهترین داروست زیرا اشتها را زیاد میکند و معده را نیرو میبخشد و به بدن انرژی میدهد. برای بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمیتوانند در معده خود نگهدارند، بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دمکرده شوید را آهستهآهسته بنوشند
خواص شوید و گشنیز
گشنیز گیاه خوش عطری است که در سراسر جهان بهشکلهای برگ،ساقه و تخم گشنیز استفاده میشود. گشنیز بهواسطه داشتن ویتامین ها و مواد معدنی فراوان سرشار از خواص درمانی است. فواید گشنیز بهقدری زیاد است که لقب گیاه معجزهآسا را به آن دادهاند. گشنیز برای کاهش کلسترول، درمان التهاب و مشکلات پوستی و تنظیم فشار خون کاربرد دارد.
کاروون موجود در شوید بهعنوان ترکیبی جادویی شناخته میشود. این ماده در ایجاد آرامش، بهبود عملکرد معده و هاضمه و جلوگیری از سرطان مفید است. ضمن اینکه خواص ضدمیکروبی و ضدقارچ هم دارد. روغنهای موجود در شوید در برابر انواع باکتریها مقاومت میکنند. شوید در برابر ۵ نوع باکتری از جمله استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم است. علاوهبرآن، شوید در برابر رشد قارچ کاندیدا هم ایستادگی میکند. این قارچ خطرناک مشکلات زیادی نظیر مِه مغزی، مشکلات معده، اضطراب و افسردگی بهوجود میآورد. خواص ضدمیکروبی شوید باعث رفع عفونتهای میکروبی میشوند که منجر به تولید زخمهای باز و بریدگیهای پوستی شدهاند.
شوید برای سگ
درباره مصرف شوید برای سگ اطلاعات زیادی در دسترس نیست . جعفری حاوی پروتئین، فیبر، کلسیم، ریبوفلاوین، پتاسیم، آهن، منیزیم، نیاسین، فسفر و ویتامین های A، B1، B2، C و K می باشد. این سبزی باعث کاهش فشار خون و مانع نفخ سگ می شود و اثرات ضد باکتریایی دارد. جعفری باکتری های دهان سگ که باعث بوی بد آن می شود را ازبین برده و باعث خوشبو شدن نفس سگ می گردد. خوردن جعفری به کاهش التهابات مفاصل سگ ها نیز کمک می کند.
نکته اصلی در دادن سبزیجات به سگ ها این است که سبزیجات را دقیقا همانطور که برای مصرف خانواده خود میشورید برای مصرف غذایی سگ خود هم بشویید زیرا بسیاری از سبزیجات توسط باغبانان و کشاورزان با مواد ضد آفات ترکیب شده اند تا سالم بدست شما برسند پس با یک شست و شو در آب نمک و یا آب خالی ( به هیچ عنوان از مایع و یا مواد شوینده برای شست و شوی سبزیجات سگ خود استفاده نکنید ) آن را بخار پز و آب پز کنید . اگر شما هم دوست ندارید که سگتان در حین قدم زدن با شما به سمت علف ها و سبزیجات باغچه ها کشیده شود و سریعا اقدام به خوردن آنها کند کافیست سبزیجاتی را که برای مصرف سگ خود تهیه کرده اید را بپزید و پخته شده ی آنرا به سگ خود دهید . این کار باعث میشود تا میکروب های از بین نرفته را نیز از بین ببرد .
دمنوش شوید برای پریودی
مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف این سبزی به دلیل داشتن فلاونوئید بالا باعث تنظیم هورمونهای بدن شده و در نتیجه باعث تنظیم قاعدگی می شود. شوید به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و ضد درد برای درمان دلدرد و کمر دردهای قاعدگی مفید است. شوید تازه درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی را کاهش میدهد.خوردن سبزی گشنیز در این ایام به ماهریزش بسیار کمک می کند؛ همچنین دم کرده تخم گشنیز یک تا دو استکان در روز قاعده آور است.
مطالعات انجام شده در تایلند نشان داده که مصرف شوید به علت مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در آن باعث تنظیم هورمون های بدن و در نتیجه تنظیم قاعدگی می شود. همچنین شوید به دلیل خواص ضد التهابی و ضد درد که دارد برای درمان دل درد و کمردرد های قاعدگی و پریودی مفید می باشد.مصرف روزانه این سبزی به بهانه کاهش درد زیر دل بانوان و دختران (در ایام پریودی ) و یا به بهانه لاغرسازی سبب میشود که چشم به سمت نابینایی برود.
طریقه مصرف شوید
از شوید تازه و خشک برای تهیه شوید پلو، شوید باقالی پلو، انواع سوپ، سس سالاد، ماست و شوید و انواع ترشیجات استفاده می شود. ۲ قاشق چای خوری شوید خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد. دمنوش شوید آماده است، آن را از صافی رد کنید و بنوشید. نحوه استفاده تخم شوید به صورت جوشانده می باشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند. عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام مصرف شود. بعد از غذا کمی از این گیاه میل کرده یا دمکرده آن استفاده شود، برای درد مفاصل مفید می باشد. ضدباکتری است و می توانید از آن برای شستشو زخمهای آلت و چرکین شدن زخمها از جوشانده شوید استفاده کنید. اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین میبرد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است.
خواص آب شوید
خوردن آب شوید با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب میشود.خوردن آب شوید مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد میباشد.
خواص شوید پلو
شویدپلو در افرادی که دچار سندرم روده تحریکپذیر هستند و در فرد مبتلا به اسهال، غذای مناسبی است.
خواص ساقه شوید
در طب سنتی از برگ، ساقه و تخم شوید در درمان بیماری ها استفاده بسیار میشود. خواص شوید و کاربردهای دارویی آن در غالب گیاه دارویی، شامل خاصیت ضد نفخ، ضد اسپاسم، شیرافزا، معطر، مدر، محرک، خواب آور، ضد میکروب و آنتی اکسیدان است.در بیشتر کشورها از تخم شوید نیز به عنوان ادویه استفاده میشود ولی در کشور ما بیشترین استفاده از برگ و ساقه شوید بوده در بیشتر غذاها از آن استفاده میشود.
ترکیبات شوید
در شوید دو ترکیب اصلی وجود داره که مسبب اثرات ضد نفخ، میکروب کشی و ضد سرطانیه. این دو ترکیب منوترپن ها و فلاوینوئیدهای خاصن که بیشتر در این گیاه دیده می شن. منوترپن های موجود در شوید نقش سم زدایی مواد شیمیایی توسط کبد رو ایفا می کنن و به عنوان ماده ی محافظت کننده از ترکیبات شیمیایی معروف شده اند.ترکیبات شیمیایی شوید : اسانس (کارون، دی هیدروکارون)، فلاونوئید، کومارین، گزانتون، تری ترپن .
دو ماده مؤثره موجود در شوید شامل دی کارون و لیمونن دارای اثرات آنتی اکسیدانی بوده و سبب تثبیت غشاء سلول های کبدی و کاهش آزاد سازی آنزیم به خون می شوند. تحقیقات ثابت کرده است که اسانس شوید دارای فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی می باشد که این اثر مربوط به ماده مؤثره کارون موجود در این گیاه می باشد. همچنین اثر ضد زخم معده عصاره آبی و هیدروالکلی تخم شوید ثابت شده است، عصاره تخم شوید به علت دارا بودن ترکیبات فلاونوئیدی دارای اثر حفاظتی بر مخاط معده می باشد. این ترکیبات با ایجاد لایه ویسکوز بر روی غشاء از نفوذ عامل ایجاد زخم به غشاء جلوگیری می کنند. همچنین ثابت شده است عصاره شوید لایه موکوس معده را در برابر آسیب ناشی از ایندومتاسین حفظ می کند، این عمل به علت ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در این گیاه است که پراکسیداسیون لیپیدی را مهار می کند. اثر شوید در کاهش چربی و کلسترول خون نیز ثابت شده است.
خواص شوید برای پاکسازی کبد
یکی از بهترین سبزیها برای سمزدایی و پاکسازی کبد است و به درمان بیماریهای کبد از جمله کبد چرب کمک میکند.
شوید برای جوان سازی پوست
در این سبزی ویتامین آ و ویتامین سی وجود دارد که باعث افزایش تولید کلاژن در پوست شده و برای رفع چینوچروک پوست موثر است. اگر میخواهید جوانسازی پوست را انجام دهید میتوانید از این سبزی کمک بگیرید.
خواص شوید برای درمان سرماخوردگی
ویتامین سی و فلاونوئید موجود در این سبزی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای جلوگیری از درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.
شوید برای سلامت قلب
مطالعات انجامشده نشان میدهد که شوید تازه و خشک کلسترول نداشته و اسیدهای چرب موجود در آن باعث هضم بهتر غذا شده و متابولیسم چربی در بدن را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید : خواص زیتون ؛ پرورده و ماری و شکسته و شور و سیاه برای معده و لاغری
به همین دلیل مصرف شوید برای کاهش کلسترول و چربی خون بالا مؤثر بوده و برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مؤثر است.
شوید برای رفع بوی بد دهان
این سبزی دارای خاصیت ضدعفونیکننده بوده و به همین دلیل به درمان عفونتهای میکروبی که عامل اصلی بوی بد دهان می باشند کمک میکند.
شوید برای درمان اسهال و یبوست
فیبر و روغنهای ضروری موجود در این سبزی باعث بهبود حرکات روده شده و بهعنوان یک درمان طبیعی برای یبوست در نظر گرفته می شود.
بیشتر بخوانید : خواص چای اولانگ ؛ در لاغری و طب سنتی و قیمت و عکس چای اولانگ از کجا بخریم
روغنهای ضروری شوید شامل فلاونوئیدها و مونوترپن بوده که دارای خاصیت ضد باکتری قوی است که برای درمان اسهال مؤثر می باشد.
شوید برای درمان سکسکه
شوید به دلیل داشتن خاصیت آرامبخشی قوی به درمان سکسکه کمک میکند. سکسکه به دلیل آلرژی، اختلالات عصبی و همچنین احتباس گاز در دستگاه گوارش رخ میدهد.
خواص شوید برای کودکان
در این سبزی آهن به مقدار فراوان وجود دارد که برای پیشگیری و همچنین درمان کمخونی در نوزادان مفید می باشد.
بیشتر بخوانید : خواص گندم ؛ پخته برای لاغری و در طب سنتی و مضرات گندم ناشتا و بو داده چیست
این سبزی به دلیل داشتن خاصیت ضددرد و ضد التهابی یکی از داروهای گیاهی و طبیعی برای درمان کولیک در نوزادان است.
خواص شد سرطان شوید
شوید بهخاطر وجود ۳ مونوترپنی که عنوان شد (لیمونن، کاروون، آنتوفران) دارای خاصیت ضدسرطان است.
مونوترپنها، آنزیمهایی موسوم به ﮔﻠﻮﺗﺎﺗﯿﻮن اس. ﺗﺮاﻧﺴﻔﺮاز (glutathione-S-transferase) را تحتتأثیر قرار میدهند
و با تحریک این آنزیمها مانع از پا گرفتن سرطان در بدن میشوند. گلوتاتیون بهطور کلی نوعی آنتیاکسیدان مؤثر است
و مونوترپنها به تقویت فعالیت آنزیمی آن کمک میکنند. شوید، علاوهبر مونوترپنها و…،
حاوی آنتیاکسیدانی قوی برای مقابله با سرطان هم هست و توانایی بدن در مبارزه با سرطان را دو برابر میکند.
مضرات شوید
مقدار سدیم شوید نسبتا بالا بوده و بیمارانی که مجبور به رعایت رژیم غذای کم نمک هستند، بایستی از زیاده روی در مصرف شوید خودداری نمایند.خوردن آب شوید باعث قی و غثیان قوی، و مداومت در مصرف آن مسبب ضعف باصره و منی، و مضر گرممزاجها است. زیادهروی در مصرف شوید یا دمنوش آن، مشکلاتی مانند ضعف مغز، چشم، معده، کلیه، مثانه و نیروی جنسی را هم به دنبال خواهد داشت. برای نوزادان بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید .
مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد یا مزمن کلیوی دارند، موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی به واسطه اسانس اجزاء شوید میگردد. شوید در کسانی که زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی میکند. مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی میشود که مبتلا به التهاب مزمن کبدی (سیروز) هستند. تخم شوید در زنان باردار احتمال سقط جنین را به همراه دارد.این سبزی دارای خواص زیادی برای سلامت بدن می باشد اما دقت کنید در اوایل دوران بارداری مصرف آن ممنوع می باشد چرا که دارای اثرات قاعده آوری و سقط زایی است.
شوید برای چه افرادی مضر است : افراد با مزاج خیلی گرم، خانم های باردار و افرادی که ضعف بینایی دارند. اگر مزاج شما گرم است و با مصرف این گیاه احساس گرمی میکنید بهتر است آن را با کمی غوره یا آبغوره مصرف کنید. مصرف روزانه این سبزی به بهانه کاهش درد زیر دل بانوان و دختران (در ایام پریودی ) و یا به بهانه لاغرسازی سبب میشود که چشم به سمت نابینایی برود. خوردن آن برای آقایان به طور مستمر ممنوع است چون باعث اختلال در آب منی میشود.تداخلات دارویی شوید مصرف شوید و فرآورده های آن به علت ایجاد حساسیت نوری با داروهای ضد حساسیت و همچنین تتراسایکلین و داکسی سایکلین توصیه نمی شود
مطالب جذاب از سراسر وب
- تعبیر خواب بستنی دادن به دیگران + برای زن متاهل و باردار و دختر مجرد
- کپسول مفنامیک اسید + خواص و کاربرد و بهترین زمان مصرف و عوارض آن
- درمان ناف درد خیراندیش و علت و علائم و راههای پیشگیری
- تعبیر خواب تراول ۵۰ تومانی برای زن متاهل و باردار و دختر مجرد از روانشناسی
- تعبیر خواب پنکه سقفی + برای زن متاهل و باردار و دختر مجرد و از دید مولف