; خواص جو پرک در بدنسازی برای کودکان و چاقی و پوست و ورزشکاران - فال و خواب
عسل برای نوزاد و بررسی خواص و مضرات خوردن عسل برای نوزادان

عسل برای نوزاد و بررسی خواص و مضرات خوردن عسل برای نوزادان

عسل برای نوزاد عسل برای نوزاد ؛ بررسی خواص و مضرات خوردن عسل برای نوزادان همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل …

طریقه مصرف سیاه دانه برای دیابت ؛ دستور مصرف سیاه دانه برای قند خون

طریقه مصرف سیاه دانه برای دیابت ؛ دستور مصرف سیاه دانه برای قند خون

طریقه مصرف سیاه دانه برای دیابت طریقه مصرف سیاه دانه برای دیابت ؛ دستور مصرف سیاه دانه برای قند خون همگی در سایت فال و …

حساسیت به پسته خام در کودکان و آیا خوردن پسته برای کودکان حساسیت ایجاد می کند

حساسیت به پسته خام در کودکان و آیا خوردن پسته برای کودکان حساسیت ایجاد می کند

حساسیت به پسته خام در کودکان حساسیت به پسته خام در کودکان ؛ آیا خوردن پسته برای کودکان حساسیت ایجاد می کند همگی در سایت …

خواص جو پرک

خواص جو پرک ؛ در بدنسازی برای کودکان و چاقی و پوست و ورزشکاران

خواص جو پرک ؛ در بدنسازی برای کودکان و چاقی و پوست و ورزشکاران همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با گیاه جو پرک

جو پرک جزئی از خانواده غلات و حبوبات است که از جو دوسر گرفته شده است و به خاطر تحت فشار بخار قرار گرفتن به صورت پرک شده است.

این گیاه برای اینکه کامل رشد کند به یک سال تمام زمان نیاز دارد.

جو دوسر دارای یک پوسته بسیار سفت است که در صورت برداشته شدن این غلاف و سپس بخارپز کردن و عبور از زیر غلطک، جو پرک به وجود می آید.

جو پرک برای بیماری‌های قلبی، افزایش فشار خون و دیابت نوع ۲ مفید است.

از هم خانواده های جو پرک می توانیم به جو و گندم و چاودار و برنج و ذرت و ارزن اشاره کنیم.

خواص جو پرک در طب سنتی

صد گرم جو پرک شده دارای ۱۲۳ کالری است و مزاج آن سرد و خشک است.

برای دفع عوارض مصرف طولانی نان های جو از عسل یا خرما استفاده شود یا نان جو همراه با آبگوشت و مقداری ادویه مصرف شود.

جو دو سر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً بچه‌ها است.

هم چنین به خاطر داشتن گلوتن خاص، دارای اثراتی ویژه جهت پوست‌های خشک و خارش داراست.

محصولات حمام از جمله محلول‌های کلوییدی، صابون، ژل و پودرهای حاوی عصاره‌ی جو دو سر در بازار عرضه شده‌اند.

از عصاره نوعی جو دو سر در طب سنتی آیورودا جهت ترک اعتیاد تریاک استفاده می‌شده است.

از اثرات دیگر جو دو سر که در مطالعات اخیر اثبات گردیده است، اثر کاهش اسید اوریک آن است.

چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است.

جو دو سر طبق تحقیقاتی که جدیداً انجام گرفته در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.

مقوی اعصاب است.

ضد عفونی کننده بدن می‌باشد.

تقویت کننده بدن می‌باشد.

ادرار آور و ملین است و یبوست را برطرف می‌کند.

مقوی قلب و خون است.

تسکین دهنده درد است.

جوشانده جو دو سر در برطرف کردن بیماری‌های پوستی و اخلاط خونی نیز مؤثر است.

برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد.

اگزما را درمان می‌کند.

و بالاخره این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مدام این گیاه از سرطان جلوگیری می‌کند.

خواص جو پرک با شیر

صد گرم جو پرک شده دارای ۱۲۳ کالری است و یک لیوان شیر ۱۴۶ کالری دارد.

یکی از بهترین انواع شیرهای گیاهی که جایگزین مناسبی برای شیر گاو به شمار می‌رود، ‌شیر جوی دوسر است.

شیرهای گیاهی به طور کلی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین‌ها، فیبرهای غذایی و مواد معدنی هستند.

این شیرها فاقد کلسترول و چربی‌های حیوانی بوده و دارای چربی‌های خوب یعنی چربی‌های اشباع‌نشده هستند که سلامت دستگاه قلب و عروق را بالا می‌برند.

این نوشیدنی‌ها جایگزین‌های مناسب و خوبی برای شیرهای حیوانی بوده و بسیار زودهضم هستند.

این شیرها برای کسانی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند یا افراد گیاه خوار و وگن یا کسانی که طعم و مزه شیر را دوست ندارند مناسب است.

همچنین برای ورزشکاران توصیه می‌شود.

شیر جو دوسر با استفاده از جو دوسر و آب تهیه می شود به همین دلیل یک شیر گیاهی کاملا وگن محسوب می شود که لاکتوز و گلوتن ندارد.

شیر جو دوسر سرشار از ویتامین های گروه ب (ریبوفلاوین یا ویتامین B2 و ویتامین B12) است که به بهبود خلق و خو کمک می کنند، خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو را کاهش داده و باعث سلامت پوست، مو و ناخن می شوند.

شیر جو دوسر حاوی مقادیر بالای نوعی فیبر به نام بتا گلوکان است که می تواند به کلسترول متصل شده و جذب آن را کاهش دهد، به همین دلیل می تواند باعث کاهش کلسترول خون بالا شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

شیر جو دوسر حاوی مقادیر بالای کلسیم و ویتامین D است که به تقویت استخوان ها کمک می کنند و خطر ابتلا به شکستگی استخوان ها و بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.

مقادیر بالای آهن و ویتامین B12 موجود در شیر جو دوسر به افزایش تعداد گلبول های قرمز خون کمک کرده و برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن مفید می باشند.

مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین D موجود در شیر جو دوسر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت و بیماری های خود ایمنی از جمله ام اس (مالتیپل اسکلروزیس)، دیابت نوع ۱ و بیماری کرون را کاهش می دهند.

مقادیر بالای مواد مغذی و ویتامین های گروه ب موجود در شیر جو دوسر به تقویت پوست و مو کمک کرده و باعث بهبود سلامت آن ها می شود.

در طب سنتی چینی از شیر جو دوسر برای کاهش فشار خون بالا، درمان آکنه و جوش صورت و پیشگیری از یبوست استفاده می شود.

در طب آیورودا از شیر جو دوسر برای کاهش اشتها، لاغری و کاهش وزن، درمان قاعدگی نامنظم و افزایش انرژی و استقامت بدن استفاده می کنند.

خواص جو پرک برای صبحانه

جو تنها برای پختن سوپ نیست. نتایج تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که اگر جو برای صبحانه مصرف شود، محتوای فیبری آن می‌تواند شما را سیرتر نگه دارد.

جو پرک صبحانه ای مناسب و مقوی برای بدنسازان و ورزشکاران بوده زیرا دارای خاصیت هایی برای تقویت انرژی است.

جو دو سر دارای کربوهیدرات های پیچیده و پروتئین بسیار است که به بدن انرژی زیادی می رساند.

غلات کامل به آرامی جذب بدن می شوند و باعث خواهند شد تا احساس سیری طولانی تری داشته باشید.

جو پرک دارای نیاسین، تیامین و فولات است که باعث متابولیزه شدن انرژی می شوند و قدرت مورد نیاز بدن را در طول روز تامین می کنند.

جو پرک دارای خواص بسیاری برای ورزشکاران است.

خواص جو پرک برای لاغری

مصرف جو دو پرک در مدت زمان کوتاه می تواند باعث بالا رفتن سرعت چربی سوزی و کاهش وزن شود.

جو پرک به دلیل این که یک غله کامل به شمار می آید، به صورت مستقیم بر عملکرد دستگاه گوارش و سطح متابولیسم بدن تاثیر می گذارد و موجب کاهش شاخص توده بدنی می شود.

همچنین جو پرک هضم غذا را بهبود می بخشد و در بین وعده های غذایی احساس سیری در بدن ایجاد می کند، که همین امر موجب پیشگیری از گرسنگی کاذب و مصرف غذا های پر کالری، می شود.

مصرف جو پرک در وعده های اصلی علاوه بر کاهش وزن سلامت بدن را نیز تامین میکند.

جو پرک سموم بدن را دفع کرده و به راحتی متابولیسم بدن را افزایش می دهد.

این ماده غذایی با ارزش، کالری خیلی کمی دارد ولی تاثیر سیر کنندگی بسیار بالایی دارد.

خواص جو پرک برای مو

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در جو پرک به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد موی سر می شوند.

شاید برایتان عجیب باشد اما باید بدانید جو پرک مزایای فراوانی برای موهای شما نیز دارد. مواد مغذی موجود در آنها مو را قوی تر و پوست سر را سالم تر می کند.

همچنین باعث براقی و ابریشمی شدن موها نیز می شوند.

راه حل برای درمان شوره سر با جو پرک

یک فنجان جو پرک

۲ فنجان آب جوش

۱ قاشق غذا خوری آب لیمو

۱ قاشق چایخوری سرکه سیب

جوی دوسر پرک را درون مخلوط کن بریزید تا پودر شود. پودر به دست آمده را با ۲ فنجان آب جوش مخلوط کنید تا کاملاً در آن حل شود. به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید؛

سپس مخلوط را از الک رد کرده و داخل ظرفی با اندازه متوسط بریزید.

به این مخلوط، ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو و ۱ قاشق چایخوری سرکه سیب اضافه کرده و خوب هم بزنید.

اگر قصد ترمیم موهای رنگ شدۀ خود را دارید، می توانید از ریختن آب لیمو ترش صرف نظر کنید.

حدود ۲۰ قطره از اسانس روغنی مورد علاقه خود را به کاسه اضافه کرده و هم بزنید.

می توانید کل مخلوط را درون یک بطری شامپو خالی بریزید.

برای استفاده از مخلوط به دست آمده، موهایتان را با آب ولرم مرطوب کرده و محصول را روی پوست سرتان بمالید.

حدود ۲ دقیقه صبر کنید و مانند همیشه موهایتان را آب بکشید. شامپوی تهیه شده با جو دوسر، خارش پوست سر، چربی و آلودگی های باقی مانده روی مو را از بین می برد.

جو دوسر علاوه بر درمان شوره سر ، به جلوگیری از ریزش مو نیز کمک می کند. برای تهیه ماسک موی جو پرک (جهت درمان ریزش مو) به:

۱ قاشق غذا خوری جو دوسر

شیر تازه

شیر بادام

تمام مواد را مخلوط کنید تا خمیری یکدست درست شود.

یادتان باشد قبل استفاده از این ماسک موهایتان را شانه کنید تا درهم و گره خورده نباشند.

ماسک جو پرک را روی موهایتان بزنید و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه با آب ولرم بشویید.

جوی دوسر پرک باعث تقویت فولیکول های مو شده و موهای شما را قوی‌تر می کند.

همچنین جو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۶ است که باعث درمان موهای آسیب دیده می شود.

خواص جو پرک برای کودکان

جو به دلیل این که حاوی فیبر و ویتامین‌های گروه‌B بالایی می‌باشد، در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش کودکان و بهبود رشد و نمو آن‌ها بسیار موثر است.

در ضمن مصرف منظم جو در رژیم غذایی کودکان چاق می‌تواند در کاهش وزن آن‌ها نیز بسیار موثر باشد.

به همین دلیل متخصصان تغذیه به والدین توصیه می‌کنند که به کودکان خود فرا دهند که از مواد غذایی حاوی جو مانند نان جو، بیسکویت جو و غذا‌های حاوی جو بیشتر استفاده نمایند.

تنظیم حرکات روده؛ بنابراین مانع از بروز یبوست‌های مزمن و یا دفع سخت مدفوع در کودکان می‌شود.

به دلیل این نقشی که جو دارد، به والدینی که کودک‌شان در دفع مدفوع مشکل دارد، توصیه می‌شود که از نان جو یا بیسکویت جو یا بیسکویت حاوی آرد جو در رژیم غذایی کودک خود استفاده نمایند.

تنظیم چربی خون و کلسترول. به دلیل این که جو حاوی ترکیبات فیبری و ویتامین‌های گروه B از جمله ویتامین B۳ می‌باشد، در تنظیم چربی و کلسترول خون بسیار مفید است.

به همین دلیل حضور خانواده جو مانند جو و جودوسر در رژیم غذایی کودکان در جهت تنظیم چربی خون آن‌ها توصیه می‌شود.

تامین‌کننده آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن. به‌خصوص جوی کامل حاوی سبوس در بردارنده انواع آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز برای بدن کودک می‌باشد و منجر به تنظیم عملکرد سلول‌های بدنی می‌شود.

تنظیم کننده قند خون. این نقش جو به‌خصوص برای کودکان چاق یا مبتلا به دیابت نوع یک بسیار مفید می‌باشد.

در مورد این کودکان توصیه می‌شود حداقل یکبار در روز یک محصول حاوی جو یا خانواده جو مانند جو دوسر مصرف نمایند.

تنظیم گرسنگی کودک. مصرف بیسکویت جو یا نان جو به جای بیسکویت گندمی یا نان تهیه شده از آرد گندم در زمانی که کودک احساس گرسنگی می‌کند، بهتر است، چون به این روش کودک سریع‌تر احساس سیری می‌کند و کمتر متمایل به مصرف تنقلات و مواد غذایی با ارزش تغذیه‌ای پایین می‌شود.

موثر در کنترل وزن. در مورد کودکان چاق توصیه می‌شود که برای کاهش وزن حتما در رژیم غذایی ایشان از مواد غذایی حاوی جو استفاده شود.

کاهش دهنده حملات آسم. برخی از محققان علوم پزشکی معتقدند که مصرف جو نسبت به گندم در کودکان مبتلا به حملات آسمی بهتر است و حتی برخی از متخصصان تغذیه بر این باورند که به کودکان مبتلا به حملات آسم باید به جای نان تهیه شده از آرد گندم، نان‌های تهیه شده از آرد جو یا جودوسر داد.

جو دوسر آسان هضمه و انرژی خوبی به کودکتون میده

آهن موجود در جو دوسر باعث خونسازی میشه

جو دوسر با ویتامین‌ها و مواد معدنی که داره باعث تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان میشه و ابتلا به بیماری‌های عفونی رو کم میکنه

جو دوسر از خانواده گندمه ولی فاقد گلوتن هست و برای افرادی که به گلوتن گندم یا جو حساسیت دارن (مبتلا به سلیاک) بهترین انتخاب برای مصرف غلاته.

جو دوسر چون خاصیت ضد التهابی داره احتمال آسم کودکان رو کاهش میده

فیبر بتاگلوکان فراوان موجود در جو دوسر عملکرد دستگاه گوارش کودک رو بهبود میده و درمانی برای یبوست و هموروئید هستش

کلسیم و سلیکون موجود در جو دوسر باعث استخوان‌های سالم و محکم در کودکان و کاهش پوکی استخوان در بزرگسالان میشه

خواص جو پرک برای نوزاد

گفته می شود که اگر به نوزاد پس از ۵ ماهگی جو دوسر پرک داده شود، به دلیل خواص ضد التهابی که دارد خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را کاهش می دهد.

از آنجایی که جو حاوی گلوتن است، پروتئین موجود در آن بافت ژلهای به این ماده غذایی داده و همانند گندم به غلظت غذا اضافه میکند.

بسیاری از کارشناسان تغذیه توصیه میکنند که مادران باید جو را پس از پایان ۶ ماهگی به برنامه غذایی نوزادان خود اضافه کنند، زیرا گلوتن مادهای است که اگر قبل از پایان ۶ ماهگی به وعدههای غذایی کودک اضافه شود، خطر ابتلا به سلیاک را در بدن او افزایش میدهد که یک وضعیت سلامتی جدی محسوب شده و با پایین آوردن قدرت سیستم ایمنی بدن، به بافتهای آن آسیب میرساند.

همچنین، لازم است بدانید که جو، هرگز نباید به عنوان “اولین ماده غذایی جامد” در وعدههای روزانه کودکان معرفی شود، زیرا اگر فرزند شما به گندم حساسیت داشته باشد، دلیل محکمی برای اجتناب از معرفی جو به برنامه غذایی او خواهد بود؛

ممکن است رابطه مستقیمی بین حساسیت بدن نوزاد به جو و آلرژی به مصرف گندم وجود داشته باشد.

خواص جو پرک برای چاقی

جو،  پر از فیبر است. فیبر باعث می شود که شما احساس سیری طولانی مدت تری داشته باشید و از خوردن غذا اجتناب کنید. جو از از چاقی و توزیع چربی شکم جلوگیری می کند؛

و اگر جو پرک به عنوان یک مکمل روزانه مصرف شود، حتی می تواند بعنوان درمان کمکی برای اختلالات متابولیکی عمل کند.

در مقایسه با سایر غلات آماده برای صبحانه از انرژی بیشتری برخوردار می باشد.

به همین دلیل است که می توانید جو پرک را در رژیم غذایی خود جایگزین مواد غذایی دیگر کنید و به مدت بیشتری می تواند شما را سیر نگه دارد.

مطالعات نیز نشان داده اند که یک رژیم غذایی غنی از دانه های کامل مثل جو، می تواند به تنظیم وزن بدن کمک کند.

مصرف زیاد دانه ها ی غلات با افزایش وزن بدن رابطه معکوس دارد.

جو همچنین می تواند آب را جذب کند که با اینکار خواص اشباع آن افزوده می شود؛

و بتا گلوکان در جو، می تواند تخلیه معده را به تاخیر بیندازد.

جوپرک در کاهش وزن موثر است.

همه آنچه شما نیاز دارید یک فنجان جو پرک و مقداری دارچین و دو لیتر آب است.

آنها را با هم مخلوط کنید و برای یک ماه هنگامی که معده خالی است مصرف کنید؛

و البته، باید با رژیم غذایی مناسب و ورزش همراه باشد. بعد از یک ماه از نتیجه آن شگفت زده شوید.

خواص جو پرک برای بدنسازی

از آنجا که جو دوسر منبع بسیار خوبی از کربوهیدرات های سالم، پروتئین و فیبر است، می تواند علاوه بر اینکه به عنوان یک ماده عالی در رژیم غذایی بدنسازان قرار گیرد، در ترمیم ماهیچه ها و رشد آن ها نیز موثر است. جو کربوهیدراتی پیچیده است که مدت زمان زیادی طول می کشد تا هضم شود.

از این رو شما برای مدت طولانی تری انرژی لازم را در اختیار دارید.

جو یکی مواد غذایی است که سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین و فیبر و انواع مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم و روی است که فواید بسیاری برای بدنسازان دارد.

مصرف جو دوسر یک گزینه سالم و بسیار مفید است، خواه شما به دنبال کاهش وزن باشید، خواه قصد عضله سازی و بدنسازی داشته باشید.

جو پرک مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات دارد؛ کربوهیدرات های موجود در جو دوسر به افزایش انرژی مورد نیاز ورزشکاران برای تمرینات ورزشی و بدنسازی کمک می کند.

متخصصان توصیه کرده اند که ورزشکاران ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع تمرینات ورزشی یک وعده حاوی جو پرک مصرف کنند؛

شما می توانید پنکیک صبحانه، غلات صبحانه و یک کاسه سوپ کدو با جو دوسر پرک استفاده کنید.

خواص جو پرک در بارداری

جو و سایر غلات کامل، کربوهیدرات‌های پیچیده را در اختیار بدن قرار می‌دهند.

این کربوهیدرات‌ها تبدیل به انرژی مفید برای جسم شما می‌شوند.

علاوه بر این، جو حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر غذایی است که سیستم گوارش را تنظیم می‌کند.

معمولا سیستم گوارش زنان در این دوران تحت تاثیر عوارض بارداری قرار می‌گیرد و عملکرد آن مختل می‌شود.

جو یکی از منابع سرشار از پتاسیم و آهنِ مناسب برای تغذیه در دوران بارداری است.

غذاهایی که با بلغور جو دوسر، جوی کامل، آرد جو و جو دوسر پرک درست می‌شوند بیشترین ارزش غذایی را دارند.

میتوانید با جو دو سر پرک و آب یا شیر جوشانده همراه با یک قاشق چای خوری عسل و سبزیجات تازه و عصاره وانیل، یک صبحانه بسیار لذیذ و سالم در دوران بارداری تهیه کنید.

هم چنین می توان پنکیک را همراه با جو دو سر پرک امتحان کرد!

صرف جو دو سر پرک در وعده های غذایی روزانه نسبت به هر رژیم غذایی دیگری مفیدتر است، به خصوص برای زنان باردار در دوران بارداری خواص سلامتی زیادی دارد.

آهن موجود در جو دو سر پرک نقش کلیدی در دوران بارداری ایفا می کند.

احتمال ابتلا به کم خونی در زنان باردار زیاد است، این وضیعت مربوط به کمبود هموگلوبین می باشد که باعث خستگی شدید و حتی افسردگی می شود.

در دوران بارداری، زنان باردار به ۳۰ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند.

مصرف وعده غذایی همراه با جو دو سر پرک حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه زنان باردار به آهن را فراهم می کند.

استفاده از میوه ها و آب میوه های تازه همراه جو دو سر پرک در رژیم غذایی زنان باردار، باعث افزایش جذب آهن توسط ویتامین C می شود.

جو دو سر پرک حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه زنان باردار به ویتامین های مختلف مثل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین B6 را تأمین می کند.

ویتامین B6 از سال ۱۹۴۰ تا به امروز برای درمان حالت تهوع در دوران بارداری، مخصوصاً در ماه های اولیه مورد استفاده قرار می گیرد که می توان در جو دو سر پرک به فراوانی یافت.

خواص جو پرک برای پوست

جو پرک برای مبارزه با آکنه مفید است

محافظت از پوست در برابر عوامل محیطی مانند سردی هوا از دیگر خواص آن است.

جو پرک برای روشن شدن پوست مفید است.

پیشگیری از چین و چروک و پیری زودرس با مصرف جو پرک

جو پرک باعث افزایش کلاژن سازی پوست می شود و از پیری پوست جلوگیری می کند.

جو پرک یکی از بهترین مواد طبیعی برای کاهش چربی پوست می باشد؛

افرادی که پوست چرب دارند بیشتر دچار آکنه و جوش صورت می شوند و جو پرک می تواند به درمان این بیماری پوستی کمک کند.

همچنین جو پرک دارای خواص ضد التهابی قوی است که می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.

نصف فنجان جو دو سر پرک را در یک سوم فنجان آب گرم بریزید و بگذارید تا خنک شود، آن را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

اسکراب بلغور جو دوسر همچنین هم می تواند به درمان آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش کمک کند.

براساس یک مطالعه، بلغور جو دوسر به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد، برای درمان خشکی پوست و خارش پوست مفید می باشد.

نصف فنجان پودر جو دوسر یا آرد جو دوسر را با نصف پیمانه آب ترکیب کنید و بر روی پوست بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب ولرم خوب بشویید.

جو دوسر یک مرطوب کننده طبیعی پوست محسوب می شود که به داخل پوست نفوذ کرده و رطوبت مورد نیاز پوست را فراهم می کند.

صبحانه با جو پرک

صبحانه گرم با جو پرک

جو پرک یا بلغور جو دوسر – یک فنجان

مربا – ۵ قاشق مرباخوری

تخمه آفتابگردان – یک قاشق سوپ خوری

در این روش باید ابتدا جو پرک را بپزید تا نرم و پخته شود. بعد از این مرحله محتوای پخته شده را در کاسه‌ای بریزد و اجازه دهید کمی سرد شود. بعد از کمی سرد شدن می‌توانید مربا را به جو پرک خود اضافه کرده و در صورت علاقه کمی هم تخمه آفتاب‌ گردان روی آن بریزید.


موارد مورد نیاز بر ای تهیه صبحانه جو پرک با شیر و موز

جودوسر پرک – یک فنجان

موز – نصف یا یک موز متوسط

گردو – ۲ عدد

شیر –۶ قاشق غذا خوری

ملاس – ۲ قاشق سوپ خوری

مانند سری پیش این بار هم ابتدا باید جو پرک را بپزید، آن را در یک کاسه بریزید و اجازه دهید که جو کمی خنک شود. بعد از آن باید موز حلقه حلقه شده، گردو و شیر را به کاسه اضافه کنید. روی این ترکیب ملاس اضافه کنید و بعد از آن می‌توانید صبحانه خود را میل کنید.

صبحانه سرد با جو پرک

یک فنجان تمشک تازه

۶ عدد بادام خرد شده

یک فنجان جو دوسر صبحانه

یک فنجان شیر

ابتدا اجازه دهید که جو دوسر تا حدودی پخته شود.

سپس تمشک و بادام‌ها را به آن اضافه کنید و حسابی آن را هم بزنید.

بعد از آن می‌توانید صبحانه خود را با شیر معمولی یا شیر سویا میل کنید.

لازم به ذکر است که این صبحانه حاوی ۳۹۵ کاری و ۱۴ گرم فیبر خالص است.


جو دوسر پرک : یک فنجان

آناناس تازه  – نصف فنجان

نعناع تازه : یک قاشق سوپ خوری

شیر : دو قاشق غذا خوری

پودر دارچین : یک قاشق چای خوری

جو دوسر پرک را بپزید و بعد از آن اجازه دهید که کمی سرد شود.

آناناس خرد شده، نعنا ریز شده، دارچین و شیر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که تمام این موارد باهم خوب مخلوط شوند.

بعد از آن می‌توانید صبحانه را به صورت سرد سرو کنید. این صبحانه هم از آن دست وعده‌های غذایی با جو دوسر پرک است که برای سلامتی و کاهش وزن طرفداران زیادی دارد.

صبحانه با جو پرک برای کودک

جو دوسر پرک : یک فنجان

توت فرنگی : نصف فنجان

عسل طبیعی: ۱ قاشق چای خوری

در ابتدا جو پرک را بپزید و آن را در یک کاسه بریزید و اجازه دهید تا خشک شود. بعد از آن توت فرنگی خرد شده را با آن ترکیب کنید و کمی محلول به دست آمده را هم بزنید و روی آن عسل بریزید.

تکه‌های توت فرنگی، موز و بلوبری می‌توانند گزینه‌های خوبی برای خوشمزه‌تر شدن صبحانه جو پرک برای کودکان باشند.

جو پرک برای سگ

این حیوانات، به دلیل طبیعت همه چیز خوار بودنشان، می توانند در رژیم غذایی خود، مقدار بیشتری از این ماده به نسبت گربه ها مصرف کنند.

برخی از غذاهای آماده، از این ماده غنی ساخته می شوند. همچنین می توانید کمی از این ماده را بپزید و آن را به غذای فعلی حیوان خانگی خود اضافه کنید.

اگر شما برای حیوان خود، غذای خانگی تهیه می کنید، بهتر است در خصوص دستور العمل گنجاندن این ماده با یک دامپزشک، مشورت کنید.

جو پرک منبع خوبی برای فیبر قابل حل است.

جو پرک می تواند برای سگ های سالخورده تر که مشلات روده ای دارند مفید باشد.

جو پرک همچنین یک منبع جایگزین غلات برای سگ هایی است که به گندم آلرژی دارند.

جو پرک می تواند به همراه پروبیوتیک ها برای افزایش عملکرد سگ داده شود.

به یاد داشته باشید که جو پرک باید حتما به صورت پخته و بدون شکر به سگ داده شود.

مثل تمامی موارد دیگر حتما قبل از استفاده با دامپزشک مشورت نمایید. تنظیم نادرست ویتامین ها و توازن مواد معدنی در جیره غذایی سگ می تواند تاثیر منفی بر سلامت سگ بگذارد.

بعضی از داروهایی که سگ مصرف می کند هم می تواند با بعضی از مواد مغذی واکنش بد داشته باشد.

هدف اکثر کسانی که سگ دارند این است که بهترین جیره غذایی ممکن را به سگ بدهند.

تغذیه مناسب به همراه مراقبت از سلامت سگ می تواند عمر او را ۱۵ درصد افزایش دهد.

جو پرک برای چاقی صورت

غذاهایی پرکالری و حاوی نشاسته هستند. این مواد غذایی شامل برنج، ماکارونی، نان، سیب زمینی و غیره میباشند.

روغن زیتون، آووکادو، زیتون سیاه، شکلات تلخ، مغزها، کره‌ بادام زمینی، کینوآ، جو پرک و غیره از غذاهای پرکالری محسوب می شوند.

مصرف روغن زیتون به چاق شدن صورت کمک می کند و برای سلامتی نیز بسیار مفید است.

اما خوردن تنقلات کالری زیادی وارد بدن می کند که به علت افزایش کلسترول خون و چاقی صورت توصیه نمی شود.

جو پرک برای عروس هلندی

جو پرک برای پرندگان دارای خواص فراوانی است و مواقعی که پرندگانی مانند قناری به اصطلاح تو لک می روند به انها جو پرک داده می شود.

جو پرک در سوپ

مواد اصلی

جو پرک ۱ پیمانه

سینه مرغ ۱/۲ عدد

رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق غذا خوری

هویج متوسط ۱ عدد

سبزی سوپ ۳ قاشق غذا خوری

زرشک ۲ قاشق غذا خوری

پیاز ۱ عدد

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ با جو پرک

ابتدا جو پرک را بشویید.

پیاز را رنده کنید، با جو پرک و سینه مرغ داخل قابلمه بریزید.آب بریزید و روی حرارت ملایم بزارید.

اواسط پخت هویج را پوست گرفته رنده ریز کنید به مواد اضافه کنید.

سینه مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید.

مرغ ریش شده را به قابلمه برگردانده رب گوجه را اضافه کنید.

وقتی سوپ جا افتاد نمک و فلفل و سبزی و زرشک را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

جو پرک خیلی زود میپزه و لعاب میندازه.

هنگام پخت درب قابلمه را کاملا نبندید چون جو هنگام پخت کف میکنه و سر میره.

سبزی و زرشک را میتوانید بعنوان تزیین استفاده کنید و داخل سوپ هنگام پخت اضافه نکنید.

بجای رب گوجه فرنگی میتوانید از شیر و خامه استفاده کنید که در این صورت سوپی سفید خواهید داشت.

( برای داشتن سوپ سفید مقدار آب را کم کنید و به همان مقدار شیر اضافه کنید)

جو پرک احتیاجی به خیس کردن ندارد.

منظور از نصف سینه در واقع ۱/۴ سینه کامل هست یعنی نصف نصف یک سینه مرغ.

هنگام سرو حتما از آبلیمو یا لیموی تازه استفاده کنید.

جو پرک در شیردهی

جو پرک منبع غنی از آهن بوده و نه تن‌ها در افزایش شیر مادر موثر است، بلکه به حفظ آب بدن مادر در دوران شیردهی نیز کمک می‌کند.

شما می‌توانید جو را جوشانده و در طول روز استفاده کنید.

همچنین می‌توانید جو را با سایر سبزیجات مورد علاقه خود ترکیب کرده و روزاه از آن‌ها استفاده کنید.

این ماده غذایی شامل فیبر بوده و به راحتی هضم می‌شود.

یک کاسه جو دو سر، غذای کاملی برای صبحانه است.

اگر فکر می‌کنید که بلغور جو دوسر برای شما اشتهاآور نیست، شما می‌توانید به جای آن از کوکی‌های جو دو سر استفاده کنید.

جو نه تنها بدن مادران را هیدراته می کند، همچنین شیردهی را افزایش می دهد.

شما می توانید جو را بجوشید و سپس آب و عصاره آن را بخورید. می توانید از جو به همراه سایر سبزیجات مورد علاقه خود استفاده کنید.

جو حقیقتا یکی از غذاهای سالمی است که هنگام شیر دهی برای افزایش شیر می توانید استفاده کنید.

جو پرک و یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در جو دوسر و همچنین بلغور جو دوسر به بهبود حرکات روده کمک کرده و یبوست را درمان می کند.

فیبر نا محلول این غله باعث بهبود کار دستگاه گوارش شده، فعالیت روده ها را توان بخشیده و در درمان یبوست بسیار مفید است .

این غله با جذب آب فراوان باعث نرمی مزاج شده و فعالیت روده ها را بالا می برد.

که در نتیجه از ابتلا به بیماریهایی مانند هموروئید جلوگیری کرده و در افراد مبتلا به درمان آن کمک می کند.

از اصلی ترین عوامل ابتلا به هموروئید یبوست می باشد.

پیشنهاد می نماییم که از انواع سوپهای تهیه شده از جو دو سر که در قسمت آشپزی همین وب سایت موجود است استفاده فرمائید.

جو پرک و ماست

این غذا را باید از شب قبل آماده کنید و صبح فقط ماست کم چرب و چکیده یا ماست یونانی به آن اضافه و میل کنید.

از آنجائیکه اوت میل (جو پرک) حاوی مقادیر زیادی فیبر تغذیه ای است، بسیار سیر کننده می باشد.

افزودن ماست همراه با میوه سبب می شود مقدار پروتئین را در صبحانه  بدون  افزودن  مقدار زیادی  کالری افزایش دهیم از سوی دیگر میوه جات طعم تازگی و شیرینی را که ما در صبحانه به آن احتیاج داریم، تأمین می کنند .

 برای تهیه ی این صبحانه ی خوشمزه از اوت میلی که در روش اول تهیه کرده اید یک کاسه ی کوچک برداشته و به مدت یک ونیم ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سرد شود، حال می توانید با ماست  بدون چربی و میوه جات دلخواهتان مخلوط کرده یا بصورت لایه لایه آنها را روی هم قرار داده و سرو کنید.

جو پرک و دیابت

جو پرک شاخص گلیسمی پایینی دارد، همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در آن به تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

فیبر تجزیه قند غذاها را کند تر می کند؛ به همین علت، نقش مهمی در هضم غذا و کاهش میزان قند خون، به ویژه در مبتلایان به دیابت، دارد.

مبتلایان به دیابت می توانند در طول روز، غذاهایی که حاوی فیبر هستند(جودو سر) را میل کنند و قند خونشان را ثابت نگه دارند. یک کاسه متوسط میان وعده جو دو سر، حاوی ۸ گرم فیبر است.

به طور کلی، افراد بزرگسال در هر روز، باید حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر بخورند؛ اما متاسفانه خیلی از افراد، کمتر از این میزان فیبر مصرف می کنند!

رژیم ۸ روزه جو پرک

برای گرفتن رژیم لاغری ۸ روزه جو پرک به صورت زیر باید اقدام کنید.

صبحانه یکی از موارد زیر

سه قاشق سوپ خوری جو، یک فنجان شیر بدون جربی و یک قاشق سوپ خوری کشمش

یک فنجان جو، شیر گیاهی و اسموتی موز

یک کاسه جو با آجیل و کشمش

سه قاشق سوپ خوری جو و یک فنجان میوه خرد شده

یک فنجان ماست یونانی با دو قاشق سوپ خوری جو

نهار یکی از موارد زیر

یک سالاد سبزیجات سبز که با روغن زیتون و فلفل مزه دار می شود، یک قاشق سوپ خوری جو و یک تکه کوچک مرغ

سوپ جو و بخشی از سینه مرغ بریان

سه قاشق سوپ خوری جو دو سر و یک کاسه سالاد ترکیبی با مرغ خرد شده

سه قاشق سوپ خوری جو دو سر و سالاد با گوجه فرنگی، کاهو و مارچوبه

یک بشقاب متوسط از سبزیجات سرخ شده، بخشی از مرغ و یک فنجان شیر جو

شام یکی از گزینه های زیر

ماست یونانی با دو قاشق سوپ خوری جو و یک عدد سیب

یک کاسه سالاد سبز و یک فنجان شیر بدون چربی با جو

سوپ مرغ با سبزیجات و سه قاشق سوپ خوری آرد جو دو سر

تکه ای از مرغ، یک بشقاب سبزیجات پخته و سه قاشق سوپ خوری جو

یک کاسه سوپ اسفناج با یک تخم مرغ پخته شده و یک فنجان جو دو سر

میان وعده های مجاز

یک فنجان جو دو سر و یک مشت فندق

یک عدد سیب خرد شده با یک قاشق سوپ خوری جو

اسموتی توت فرنگی و موز ، جو

یک کاسه جو دو سر

سالاد میوه مورد علاقه

فرق جو پرک با جو دوسر پرک

به شکل سنتی به انواع غلات و حبوبات جو دو سر که بدون غلاف باشد جوی پرک می گویند ،

ابتدا بخارپز شده و سپس به تکه های صاف در زیر غلطک های سنگین و مخصوص این محصول تبدیل می شود، جو دو سر، مانند دیگر غلات، یک پوسته بیرونی غیر قابل خوردن دارد .

تفاوت جو دوسر و جو پرک در این است که جو پرک یکی از انواع فرآورده های انواع جو است که با پرک شدن تحت فشار بخار در یک خط تولید پیشرفته ارزش غذایی آن بیشتر شده و مصرف آن در رژیم غذایی را آسان می کند.

ولی جو پرک و جو دو سر پرک یکی است و تفاوتی با هم ندارند در اصل جو دو سر پرک شده است.

پودر جو پرک

جو دو سر را در اسیاب بریزید تا پودر شود و در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید که تمام خواص جو را دارد.

مدت زمان خیساندن جو پرک

مدت زمان مشخصی برای خیس کردن جو پرک لازم نیست چرا که سریع می پزد ولی معمولا کسانی که خیس می کنند برای صبحانه یا دیگر موارد استفاده از شب قبل می گذارند تا خیس بخورد.

مضرات جو پرک

مصرف جو دوسر و جود دوسر پرک ممکن است باعث نفخ و احتباس گاز در روده ها شود به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف جو دوسر و ترکیبات آن اجتناب کنند.

زیاده روی در مصرف جو دوسر به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد ممکن است باعث نفخ شکم و احتباس گاز در روده ها شود.

نفخ شکم و تولید باد معده از عوارض مصرف زیاد آن است.

همچنین با مصرف زیاد جو آسیب به مثانه و روده و نارسایی و ضعیف شدن آن‎ها پیش می‌آید.

مصرف افراطی جو برای افرادی که مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده دارند، افراد با معده مرطوب و افراد سرد مزاج مضر است.

بنابراین، مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است.

مصرف جو دوسر مانده و تاریخ گذشته می تواند منجر به مسمومیت شود.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 20 دی 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام فال و خواب و لینک مستقیم بلا مانع است.