خواص هندوانه ؛ یزدی و عسل و خشک شده برای کبد و نعوظ و معده و لاغری

خواص هندوانه

خواص هندوانه ؛ یزدی و عسل و خشک شده برای کبد و نعوظ و معده و لاغری

خواص هندوانه ؛ یزدی و عسل و خشک شده برای کبد و نعوظ و معده و لاغری همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید : خواص زردآلو ؛ ناشتا و خشک شده برای کودکان و لاغری و قلب و برگه و هسته زردآلو

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

آشنایی با هندوانه

هندوانه بوته و میوه می باشد که از تیره کدوییان و دسته صیفی جات است. این میوه خوشمزه تابستانی در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. تا به امروز بیش از ۱۲۰۰ گونه از هندوانه وجود دارد که برا اساس رنگ گوشت آن به رنگ های مختلف مانند قرمز ، صورتی ، نارنجی و زرد دیده می شود.

بیشتر بخوانید : خواص عسل ؛ خواص مهم عسل گارچی و کوهی و وحشی چیست برای پوست

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات هندوانه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص هندوانه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت فال و خواب در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

هندوانه برای پیشگیری از سنگ کلیه

هندوانه منبع کاملی از پتاسیم می باشد که برای دفع سموم از بدن موثر است. هندوانه باعث کاهش غلظت اسید اوریک خون شده و از سنگ کلیه پیشگیری می کند. مقادیر بالای هندوانه باعث افزایش ادرار شده و برای تمیز شدن کلیه ها مفید است.

خواص هندوانه برای کاهش وزن و لاغری

هندوانه دارای مقادیر زیادی از آب و کالری پایین می باشد که باعث افزایش سرعت متابولیسم بدن می شود.

این میوه خوشمزه تجمع چربی در بدن را کاهش داده و باعث لاغری می شود.

بهترین زمان خوردن هندوانه برای لاغری بین دو وعده غذایی است.

هندوانه برای بهبود گوارش

هندوانه به دلیل داشتن مقادیر زیادی از آب و فیبر برای هضم غذا موثر است و برای درمان زخم معده مفید است.

اگر می خواهید یبوست را درمان کنید بهتر است از هندوانه کمک بگیرید.

هندوانه برای درمان سوزش معده به خصوص در دوران بارداری مفید است.

برای درمان رفلاکس معده و کاهش اسیدی بودن معده هم مفید است.

خواص هندوانه برای کودکان

هندوانه برای جلوگیری از آسم در کودکان موثر است.

بیشتر بخوانید : خواص نخود فرنگی ؛ در طب اسلامی و بدنسازی برای کودکان و لاغری در بارداری

این میوه تابستانی خوشمزه باعث بهبود حرکات روده شده و یبوست در نوزادان را درمان می کند.

هندوانه باعث کاهش دردهای عضلانی کودکان می شود.

هندوانه برای جوان سازی پوست

هندوانه منبع مناسبی از ویتامین سی می باشد که باعث سنتز کلاژن در پوست می شود که این امر باعث کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی صورت می شود. برای این امر آب نصف خیار را با آب یک قطعه هندوانه ترکیب کنید و نصف قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و بر روی پوست خود قرار دهید. پس از گذشت ۲۰ دقیقه صورت خود را بشویید.

خواص هندوانه برای سلامت لثه‌

ویتامین سی موجود در این میوه باعث می شود تا مویرگ های لثه سالم باقی بمانند. کمبود ویتامین سی در بدن باعث خونریزی و التهاب لثه شده و هندوانه از بروز این اختلال جلوگیری می کند. ویتامین سی موجود در هندوانه باکتری های داخل دهان را از بین می برد و برای جلوگیری از بیماری های دهان و دندان موثر است.

هندوانه برای قوای جنسی مردان

در هندوانه مقدار زیادی آرژنین وجود دارد که برای درمان اختلال نعوظ استفاده می شود ، این ماده ماهیت تحریک کننده دارد و باعث افزایش میل جنسی در مردان می شود.

خواص هندوانه برای کاهش فشار خون

پتاسیم و منیزیم موجود در هندوانه باعث می شود تا فشار خون در افراد چاق و بزرگسالان کاهش پیدا کند.

هندوانه برای بهبود آبله مرغان و زونا

مقادیر زیاد ویتامین سی در هندوانه باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماری های مختلف نظیر زونا و آبله مرغان می شود.

خواص هندوانه برای تقویت سیستم ایمنی

همانطور که اشاره شد هندوانه سرشار از ویتامین سی می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.

این میوه دارای ویتامین ب۶ می باشد که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا پادتن تولید کند.

بیشتر بخوانید : خواص ماست ؛ گوسفندی و گاو و محلی و ترش برای معده درد و قلب و ریه

ویتامین موجود در هندوانه در تشکیل گلبول های قرمز خون موثر است.

همچنین هندوانه دارای ویتامین آ می باشد که باعث تنظیم سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت ها می شود.

هندوانه برای سلامت چشم

در هندوانه ویتامین سی ، بتاکاروتن ، لووتیان و زاکسنتین به وفور یافت می شود که برای بهبود بینایی موثر است. اگر می خواهید چشم خود را در مقابل بیماری های مختلف در امان نگه دارید هندوانه میل کنید.

خواص هندوانه برای درمان آکنه و جوش صورت

ویتامین آ در هندوانه به وفور یافت می شود که باعث کنترل چربی پوست صورت شده و به درمان آکنه کمک می کند.

بیشتر بخوانید : خواص گردو ؛ نارس و بادام ناشتا برای کبد با پنیر و عسل تازه برای پوست

شما می توانید دو تکه هندوانه را به همراه یک تکه موز له کنید و از ترکیب به دست آمده برای درمان جوش صورت خود استفاده کنید و پس از اتمام کار با آب سرد صورت خود را بشویید.

خواص هندوانه در طب سنتی

هندوانه میوه‌ای کم‌کالری است، اما کالری هندوانه و آب هندوانه در حجم‌های مختلف متفاوت است. یک قاچ هندوانه ۸۶ کالری دارد.

طبع هندوانه از نظر طب سنتی ایرانی سرد و تر است، گرما را برطرف می‌کند و بهترین میوه تابستانی برای گرم مزاجان است.

افراد سرد مزاج باید از خوردن هندوانه خودداری کنند یا برای رفع سردی هندوانه حتما آن را با یکی از مصلحاتش میل کنند. گلقند، عسل، قند و… مصلح هندوانه هستند.

هندوانه جلوی تندی و تیزی صفرا را هم می‌گیرد.

هندوانه مهار کننده صفرای بیش از حد است که عامل بسیاری از این بیماری ها در بدن می‌تواند باشد.

هندوانه چون رطوبت بدن را بالا می‌برد غلظت خون را کاهش می دهد.

هندوانه با افزایش نسبی آب خون (بلغم) باعث افزایش رطوبت و رقیق شدن خون می‌شود.

هندوانه برای افراد تب‌دار بسیار خوب است و می‌تواند همراه با شیرخشت یا سکنجبین مصرف شود.

البته برای رفع صفرای زیاد و سوزش و زردی بهتر است سکنجبین خیلی شیرین نباشد بلکه ملس باشد.

حکما، اعتقاد دارند که بهترین وقت خوردن هندوانه، بین دو وعده غذایی است.

هندوانه یکی از کم‌کالری‌ترین میوه‌ها به شمار می‌رود. همان‌طور که گفته شد در هر پیمانه از هندوانه که وزن آن ۱۵۴ گرم است، فقط ۴۶ کالری وجود دارد.

هندوانه شامل مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است که هر دو برای هضم سالم مهم هستند.

دو ویتامین موجود در هندوانه یعنی آ و ث برای سلامتی پوست و مو مهم هستند.

ویتامین ث به تولید کلاژن بدن کمک می‌کند، این پروتئین پوست را تقویت می‌کند و باعث استحکام مو می‌شود.

ویتامین آ نیز برای پوست سالم اهمیت دارد چرا که به تولید و ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند.

یک فنجان آب هندوانه حاوی حدود ۴ درصد پتاسیم توصیه شده برای مصرف روزانه است.

یک عدد هندوانه متوسط حدود ۱۱٫۶ گرم کربوهیدرات دارد، که ترکیبی از فیبرهای رژیمی، نشاسته و قند ها است.

هندوانه حاوی ۹۰ درصد آب است و یکی از بهترین منابع هیدراسیون محسوب میشود.

خواص هندوانه برای کبد

ناشتا مصرف کردن چیزهای خیلی خنک باعث سرد و ضعیف و شل شدن عضلات معده شده، ضمن این که آسیب هایی به کبد و طحال وارد می‌کند و منجر به سردی کبد و اختلال هضم می‌شود.

بر خلاف گوجه فرنگی ها، لیکوپن حاصل از هندوانه تازه به خوبی جذب می شود.

از این رو هندوانه و گوجه فرنگی به عنوان دو منبع غنی از لیکوپن شناخته می شوند.

لیکوپن باعث می شود هندوانه نیز از غذاهایی در نظر گرفته شود که برای سلامت کبد مفید هستند.

پختن هندوانه و گرفتن عصاره آن سبب تعادل اعمال کبد و اندام هایی که تحت نظر کبد وظایف خود را انجام می دهند مثل کلیه و دستگاه ادراری می شود.

اگر مزاج کبد به سمت سردی یا گرمی اکثر برود عارضه هایی مثل سنگ کلیه، دیابت و کاهش یا افزایش قوای جنسی در بدن ایجاد می شود، هندوانه نقش موثری در تعادل عملکرد اعضایی از بدن که توسط کبد نظارت میشوند، دارد.

کبد ساخت کننده حرارت بدن هست و هندوانه در کاهش حرارت کبد نقش دارد، در نتیجه هندوانه می تواند در تنظیم حرارت بدن و نظارت تشنگی و عطش موثر باشد.

هندوانه رقیق کننده غلظت خون هست.

این میوه به اعضایی از بدن مثل کبد کمک می کند که در ترشح صفرا یا پروتئین هایی که مورد نیاز بدن هست، تعادل را ایجاد کند.

خواص هندوانه برای جنین و بارداری

هندوانه دارای آب فراوان و مواد مغذی متعددی همچون کربوهیدرات، فیبر، کلسیم، پتاسیم، ویتامین های مهم و آنتی اکسیدان لیکوپن است که همگی به کاهش عوارض آزار دهنده دوران بارداری کمک می کنند.

در صورتی که در مصرف هندوانه زیاده روی نشود نه تنها برای دوره بارداری خطری ندارد بلکه جزو میوه های مفید برای خانم های باردار محسوب می شود.

اسیدی شدن معده و سوزش سر دل از جمله ناراحتی های شایع دوران بارداری است که مصرف هندوانه به درمان آن کمک کرده و باعث تسکین دستگاه گوارش می شود.

زنان باردار معمولا از ورم دست و پا که به نام ادم نیز شناخته شده رنج می برند.

این مشکل به دلیل تجمع غیر طبیعی مایعات در بافت های خاصی از بدن رخ می دهد و آب فراوان موجود در هندوانه با باز کردن گرفتگی ها به درمان آن کمک می کند.

کم آب شدن بدن از دیگر مشکلات ناخوشایند دوران بارداری است که ممکن است با ناراحتی های خفیف از جمله خستگی یا بی حالی همراه بوده یا به مشکلات جدی همچون زایمان زودرس منجر شود.

زنان باردار به خصوص در چند هفته اول بارداری از حالت تهوع و استفراغ رنج می برند، این عارضه اگرچه به نام بیماری صبحگاهی به شهرت رسیده اما ممکن است در هر زمان از روز رخ دهد.

مصرف هندوانه به دلیل دارا بودن نوعی آنتی اکسیدان قدرتمند به نام لیکوپن برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید خواهد بود.

هندوانه دارای خاصیت دیورتیک است و به دفع هر چه بیشتر سموم و کاهش اسید اوریک بدن کمک زیادی می کند.

این خاصیت هندوانه نقش مهمی در بهبود عملکرد کبد و کلیه ها در دوران بارداری داشته و باعث افزایش SPF پوست می شود.

بدن زنان باردار پیوسته در حال تلاش است تا با تغییراتی که در این دوره رخ داده سازگار شود، تغییرات هورمونی و افزایش وزن سریع برخی تحولات بارز دوران حاملگی هستند که ممکن است به گرفتگی و درد عضلانی منجر شوند.

خوردن هندوانه به دلیل ترکیبات مغذی موجود در این میوه تاثیر خوبی در کاهش و رفع گرفتگی های عضلانی دارد.

یکی دیگر از عوارض نا خواسته تغییرات هورمونی در دوران بارداری ظاهر شدن لک های آزار دهنده پوستی است.

خبر خوب این که هندوانه با بهبود هضم و سم زدایی بدن تاثیر بسزایی در درخشندگی پوست داشته و به پیشگیری و درمان لک های پوستی کمک می کند.

بسیاری از زنان باردار از یبوست شکایت می کنند و هندوانه به دلیل محتوای فیبر و آب فراوان موجود در این میوه به بهبود حرکات روده و درمان یبوست کمک می کند.

یک علت مهم دیگر که خانم های باردار باید هندوانه را به رژیم غذایی خود اضافه کنند تاثیر این میوه در شکل گیری استخوان های جنین و دندان های نوزاد در حال رشد است.

هندوانه دارای مقدار قابل توجهی کلسیم و پتاسیم است که هر دو ماده معدنی برای رشد خوب استخوان های جنین ضروری می باشند.

به نظر می رسد خانم هایی که به طور مرتب مکمل های لیکوپن مصرف می کنند ۵۰ درصد کمتر از سایرین به پره اکلامپسی دچار می شوند.

از آن جا که هندوانه منبع خوب این آنتی اکسیدان می باشد می تواند انتخابی ایده آل برای پیشگیری از پره اکلامپسی دوره حاملگی محسوب شود.

هندوانه دارای چندین ماده معدنی و ویتامین مهم است و مصرف آن در دوران بارداری به بینایی، عملکرد مغز، سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن نوزاد کمک زیادی می کند.

مصرف بیش از حد هندوانه به دلیل قند موجود در این میوه می تواند به افزایش سطح قند خون منجر شده و خطر دیابت بارداری را افزایش دهد.

خاصیت دیورتیک هندوانه ممکن است باعث از دست رفتن مواد مغذی ضروری بدن به همراه دفع سموم شود.

هندوانه خیلی زود خراب می شود و در صورتی که به صورت تازه مصرف نشود می تواند عوارضی همچون حالت تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی به دنبال داشته باشد، توصیه می شود فقط هندوانه تازه برش خورده میل کنید.

خواص هندوانه برای زنان

هندوانه میوه ای تابستانی است که مورد علاقه بسیاری افراد است، هندوانه خواص بسیار زیادی دارد و به دلیل حجم بالای آبی که دارد می تواند از کمبود آب در بدن جلوگیری کنند.

همچنین این میوه به کاهش منافذ باز، رفع لک ها و تمیز کردن پوست کمک می کند؛

خوب است بدانید هندوانه خاصیت سفید کنندگی دارد و می توان از آن به عنوان یک لایه بردار استفاده کرد،

علاوه بر این این میوه آبدار برای درمان التهاب و جوش صورت بسیار مفید است،

برای این کار پوست صورت را با آب هندوانه ماساژ دهید و ۲۰ دقیقه بعد آن را بشویید.

خواص هندوانه در بدنسازی

در سال ۲۰۱۳ یک مطالعه بر روی تاثیر هندوانه روی بدنسازی انجام شد که نتایج جالبی داشت.

این تحقیقات نشان داد مصرف هندوانه قبل از تمرین باعث می شود که ورزشکار درد عضلانی کمتری را احساس کند.

همچنین هندوانه به دلیل داشتن مقدار زیادی پتاسیم از افزایش فشار خون و ضربان قلب جلوگیری می‌کند.

اسید آمینه های آرژنین و سیترولین موجود در این میوه از درد عضلانی بعد از ورزش پیشگیری می‌کند.

توجه داشته باشید که هندوانه ممکن است فشار خون و مقاومت به انسولین را در برخی افراد کاهش دهد.

این امر به کاهش درد عضلانی بعد از ورزش منجر می شود.

خواص هندوانه در سرماخوردگی

بر خلاف باور عموم نه تنها این میوه برای سرماخوردگی مضر نیست بلکه باعث می شود که بدن شما تقویت شود و همچنین باعث بهبودی بیماری می شود چرا که سرشار از ویتامین C است.

خواص هندوانه در شیردهی

با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد وزن هندوانه آب است و مادران شیرده برای تولید شیر نیاز دارند تا آب زیادی به بدنشان برسد مصرف آب هندوانه در این دوران خیلی حیاتی است.

اگر آب هندوانه را قبل از غذا مصرف کنید باعث می شود که شیرتان زیاد شود.

به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی زیاد برای سلامتی مادر و همچنین تقویت شیر مادر مفید است.

خواص هندوانه و عسل

عسل هندوانه ترکیب عسل و هندوانه است.

دارای خواص آنتی تکسیدانی فوق العاده است و از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری می کند.

از پوست در برابر اشعه فرابنفش محافظت می کند.

این ترکیب باز کننده عروق بدن است و به رفع بلغم کمک شایانی می کند.

برای رفع تشنگی مفید است.

اگر در خوردن هندوانه و عسل زیاده روی نکنید هیچ عارضه ای ندارد.

برای تهیه اسموتی هندوانه و عسل برای یک نفر به روش زیر عمل کنید.

مواد لازم برای تهیه اسموتی هندوانه و عسل

۱ برش هندوانه

۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه

نصف قاشق غذاخوری عسل

نصف لیوان آب یا شیر

۲ عدد برگ نعنا

۱ قاچ لیمو برای تزئین

طرز تهیه اسموتی عسل و هندوانه

هندوانه را به قطعات کوچک برش بزنید، هسته‌های آن را جدا کنید و نصف آن را به مدت چند ساعت داخل فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند.

تکه‌های یخ‌زده هندوانه را از فریزر خارج کنید و با بقیه هندوانه، آب لیمو، عسل، برگ نعنا و آب یا شیر داخل مخلوط‌کن بریزید.

مخلوط‌کن را با دور سریع روشن کنید و ترکیب مواد را آنقدر هم بزنید تا یک نوشیدنی پوره مانند به دست بیاید.

اسموتی هندوانه و عسل را داخل یک لیوان بریزید و با یک قاچ لیمو تزئین کرده و سپس سرو کنید.

نکات مهم در تهیه اسموتی عسل و هندوانه

اسموتی را بلافاصله سرو کنید، زیرا خوردن نوشیدن اسموتی گرم شده، دلچسب نیست.

هندوانه‌های یخ‌زده باعث ایجاد بافت یخ در بهشتی می‌شوند، پس حتما بخشی از هندوانه را برای تهیه اسموتی داخل فریزر قرار دهید.

شما می‌توانید به جای عسل، یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.

نعنا را می‌توان از طرز تهیه اسموتی هندوانه حذف کرد.

افزودن نصف قاشق غذاخوری گلاب به اسموتی هندوانه، طعمی خوشمزه‌تر به آن می‌دهد.

استفاده از سرعت پایین مخلوط‌کن، منجر به ورود اکسیژن بیشتر به مخلوط، اکسیدشدن مواد و کاهش ارزش تغدیه‌ای نوشیدنی می‌شود.

برای همین باید اسموتی را با دور سریع مخلوط‌کن، تهیه کرد.

برای تزئین اسموتی، می‌توانید از دانه‌های مختلفی چون دانه چیا، کنجد یا حتی پودر نارگیل و میوه‌های خردشده استفاده کنید.

شما می‌توانید اسموتی هندوانه را داخل پوست هندوانه سرو کنید.

خواص هندوانه و نمک

اگر فقط مقداری نمک روی سطح هندوانه بریزید متوجه خواهید شد که طعم و مزه آن در مقایسه با قبل شیرین تر خواهد شد و البته اگر مقدار بیشتری نمک روی آن بریزید آنگاه طعم شورمزه آن را به خوبی احساس خواهید کرد.

خواص هندوانه و زنجبیل

آب هندوانه با عسل و زنجبیل برای قطع بلغم موثر است.

برای تهیه نوشیدنی آب هندوانه و نعناع به مواد زیر نیاز داریم.

هندوانه بدون تخم و خرد شده :۱/۵ کیلو

برگ های تازه نعنا :۱/۴ پیمانه

شکر :نصف پیمانه

آب :نصف پیمانه

آب لیموی تازه :نصف پیمانه

لیموناد زنجبیلی :۴ الی ۵ پیمانه

برگ های ریز نعنا :برای تزئین

برای تهیه این نوشیدنی باید برگ های نعنا را داخل یک کاسه مناسب بریزید و به همراه ۱/۴ پیمانه شکر و ۱/۴ پیمانه آب با قاشق چوبی له کنید و به مدت یک تا دو دقیقه داخل مایکروفر قرار دهید تا گرم شوند.

بعد با یک قاشق سوراخ دار برگ های نعنا را از آب و شکر مخلوط شده جدا کرده و داخل مخلوط کن بریزید تا له شود.

سپس بقیه شکر و آب را داخل همان کاسه شکر و نعنا بریزید و دوباره داخل مایکروفر بگذارید تا شکر در آب ذوب شود. وقتی شکر حل شد روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا خنک شود.

هندوانه خرد شده را هم داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا نرم و پوره ای شود.

سپس شربت آب و شکر را با برگ نعناهایی که در مخلوط کن له کردیم و آب هندوانه و نیز مقداری آب لیمو مخلوط کنید و هم بزنید و در نهایت لیموناد زنجبیلی را روی آنها بریزید و در لیوان های مورد نظر سرو کنید و با چند برگ ریزی نعنا آن را تزیین کنید.

خواص هندوانه و پنیر

طب سنتی توصیه می کند پنیر را با هندوانه خیار و گوجه نخورید چرا که سستی می آورد.

تجربه نشان داده که بعد از خوردن پنیر و هندوانه، بدن دچار سستی می‌شود. بهتر است پنیر همراه با گردو یا انگور میل شود.

این امر باعث بروز بسیاری از عارضه‌ها و برخی بیماری‌ها شامل دیابت، ام اس، اختلالات عصبی، گوارشی و غیره می‌شود.

مصرف همزمان پنیر با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردی‌های دیگر باعث بروز عارضه‌ها و بیماری‌ها می‌شود، این امر عمر را کوتاه می‌کند.

بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیر، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند.

خواص هندوانه و کرونا

مصرف هندوانه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف هندوانه و آب آن باعث می شود که بدن بیمار کرونایی با قدرت بیشتری در برابر این بیماری مبارزه کند چرا که این میوه دارای ویتامین C و سایر ویتامین های مفید برای بدن است.

خواص هندوانه و خربزه

مصرف خربزه سبب افزایش رطوبت مغز و بدن می‌شود.مصرف هندوانه موجب تولید خون رقیق و بلغم شیرین می‌شود و بسیار رطوبت بخش است.

هندوانه موجب تسکین تیزی صفرا، خون و تسکین تشنگی می‌شود.

مصرف هندوانه موجب تولید خون رقیق و بلغم شیرین می‌شود و بسیار رطوبت بخش است.

رطوبت بدن را زیاد می‌کند و ادرارآور است.

خوردن هندوانه بلافاصله بعد از غذا مضر است.

مصرف ناشتای هندوانه به‌خصوص در هوای گرم و تشنگی زیاد مضر است.

مصلح هندوانه عسل است و بهتر است بعد از مصرف آن کمی عسل مصرف شود تا از ضررهای آن کاسته شود. در این باره علی اصل، متخصص طب سنتی معتقد است: مصرف آن بدون مصلح در سردمزاجان موجب ضعف نیروی جنسی و درد مفاصل می‌شود.

مصرف خربزه سبب افزایش رطوبت مغز و بدن می‌شود.

چاق‌کننده بوده، باعث افزایش شیر، عرق و ادرار می‌شود.

مصرف آن در گرم‌مزاجان به‌خصوص در مناطق گرم مضر است.

باید از مصرف خربزه هنگام گرسنگی و ناشتا اجتناب کرد.

مصرف خربزه بلافاصله بعد از غذا مضر است.

مصرف آب بعد از خوردن خربزه مضر است.

خواص هندوانه و طالبی

هندوانه و طالبی میوه‌هایی هستند که آب فراوانی دارند و بیشتر افراد می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند و مصرف آن‌ها مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند.

به طور کلی مصرف این دو میوه برای افراد سالم به ویژه در فصل تابستان توصیه می‌شود، چرا که هندوانه سرشار از پتاسیم و ویتامین‌های آ، سی و بی است.

برای پیشگیری از آب مروارید مفید هستند.

طالبی یکی از منابع غنی از بتاکاروتن و ویتامین A است. بتاکاروتن که در گیاهان وجود دارد، رنگدانه‌ای به رنگ نارنجی است که پس از مصرف می‌تواند در دستگاه گوارش به ویتامین A تبدیل شود.

ویتامین A نقش‌های بسیار متعددی در بدن دارد که از جمله آنها می‌توان به ارتقاء سیستم ایمنی بدن، تولیدمثل و بینایی اشاره نمود. یکی از فواید مصرف بتاکاروتن پیشگیری از بروز سرطان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که مصرف زیاد میوه‌های حاوی بتاکاروتن شیوع تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد.

علاوه بر سرطان ریه بتاکاروتن از بروز سرطان‌های حفره دهان، حلق، گلو، معده، پروستات و سرطان کولون نیز پیشگیری می‌نماید.

خواص هندوانه و تب

همانطور که می دانید هندوانه برای تب خوب است و مصرف هندوانه در هنگام تب ایده خوبی برای پایین آوردن تب است.

هندوانه یک میوه ادرار آور و خنک است و با مصرف آب هندوانه میزان ادرار شما بالا رفته که در نتیجه عفونت‌ها و بیماری از طریق ادرار خارج می شوند.

خواص هندوانه و دیابت

شاخص گلیسمیک و یا جی آی هندوانه ۷۲ است که با توجه به اینکه در هندوانه ممکن است شیرین کننده هم اضافه شده باشد بالاتر هم می رود.

با توجه به صحبت هایی که شد کسانی که به دیابت مبتلا هستند باید در خوردن هندوانه جانب احتیاط را رعایت کنند.

هندوانه برای سگ

در یک روز تابستانی داغ هیچ چیز مانند یک برش هندوانه لذت بخش نیست و سگ ها هم با این موضوع موافق اند.

مواظب باشید دانه ها را نخورند زیرا هضم آنها برای سگ دشوار است.

سرشار از لیسوپن، آنتی اکسیدانی که در مقابل آسیب سلولی مقاومت می کند.

حاوی ویتامین آ، ب ۶، ث و تیامین که چربی، پروتئین و کربوهیدرات را به انرژی تبدیل می کند.

به دلیل مقدار زیاد آب یک آبرسان قوی است.

هندوانه برای گربه

میوه های مناسب برای گربه شامل میوه های هندوانه، موز و خیار است.

هندوانه برای سگ و گربه کاملاً سالم و بی‌خطر است، اما قبل از مصرف پوست و دانه‌ها را جدا کنید که باعث انسداد روده نشوند.

این میوه حاوی پتاسیم و ویتامین‌های ب۶ ، آ و سی است.

هندوانه حاوی ۹۲ % وزن آب است که راهی مناسب برای خنک نگه داشتن حیوان در روزهای گرم تابستان است.

هندوانه یک میوۀ ایدآل برای سگ و گربه است چرا که هیچ گونه چربی یا کلسترولی ندارد و همچنین عوارض جانبی شناخته شده ای برای آنها به همراه نداشته.

آنها می توانند باعث تقویت و حفاظت از سیستم ایمنی بدن حیوان باشند.

هندوانه برای یبوست

هندوانه به دلیل داشتن مقادیر زیادی از آب و فیبر برای هضم غذا موثر است و برای درمان زخم معده نیز مفید است.

اگر می خواهید یبوست را درمان کنید بهتر است از هندوانه کمک بگیرید و با مصرف چندبار هندوانه در روز بیماری خود را درمان کنید.

هندوانه برای اسهال خوب است

مصرف بیش از حد آب هندوانه می تواند باعث اسهال شود.

اگر مبتلا به اسهال هستید و یا زیاد دچار اسهال می شوید باید در خوردن آب هندوانه احتیاط کنید.

دلیل این امر هم این است که هندوانه تقریبا آب است و برای درمان اسهال باید فیبر مصرف کنید.

هندوانه در رژیم کتوژنیک

هندوانه که یکی از میوه های محبوب تابستانی است که از کربوهیدرات پایینی برخوردار است و آن را به مجموعه میوه های رژیم کتوژنیک وارد می کند.

هر ½ پیمانه هندوانه، حاوی ۵٫۴ گرم کربوهیدرات خالص است.

یکی از مزیت های مصرف هندوانه، آبدار بودن این میوه خوش طعم و شیرین است.

نصف پیمانه هندوانه، چیزی حدود ۲۳ کالری دارد و حاوی ۴٫۷ گرم قند طبیعی است.

همچنین این میوه حاوی ۴۳۲ واحد ویتامین A است که قادر است نیاز بدن شما به این ویتامین ضروری را برطرف کند.

هندوانه در پریودی

خوردن هندوانه در دوران قاعدگی در حد متعادل ضرر ندارد اما مصرف زیاد آن باعث سردی رحم و دل درد و نفخ می شود.

بهتر است بعد از مصرف هندوانه کمی عسل یا کمی نوشیدنی با طبع گرم مثل چای بابونه یا چای دارچین و زنجبیل با نبات میل نمایید.

اگر در دوران قاعدگی دچار افت فشار خون می شوید در مصرف هندوانه زیاده روی نکنید زیرا هندوانه فشار خون را کمی پایین می آورد.

مصرف هندوانه در دوران قاعدگی برای تسکین گرفتگی عضلات مفید است.

همچنین لیکوپن و ویتامین C موجود در هندوانه می‌تواند باعث کاهش استرس و بهبود خلق و خو در دوران قاعدگی شود.

قند طبیعی این میوه ها، قندی را که در زمان قاعدگی از دست داده اید به راحتی جبران می‌کند.

این میوه ها همچنین غنی از انواع ویتامین ها هستند که به نفخ دوران قاعدگی نیز کمک می‌کنند.

هندوانه نیز چون از مقدار زیادی آب ساخته شده است به بدنتان کمک می‌کند تا آب خود را حفظ کند و علاوه بر این نفخ و درد شکمیتان را نیز کاهش می دهد.

هندوانه و کراتینین

کراتینین (Creatinine) فراورده‌ای از سوخت و ساز در ماهیچه‌ها است که از کلیه‌ها دفع می‌گردد و با توجه به اینکه هندوانه مدر است باعث کاهش ان در بدن می شود.

هندوانه و تری گلیسیرید

هندوانه حاوی فروکتوز کمی است اما بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی را در خود حای داده است.

با مصرف هندوانه به همراه نیمی از آووکادو مزایای زیادی به دست می آورید.

آووکادو نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است.

با مصرف همزمان این دو میوه مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین ث به بدن خود می رسانید و شاهد کاهش سطح تری گلیسیرید خواهید بود.

آیا هندوانه برای ورم معده ضرر دارد

متخصصان طب سنتی خوردن تمام میوه ها به صورت خام برای کسانی که ورم معده دانرد را ممنوع می کنند و می گویند که حتما سبزیجات و میوه را باید پخته مصرف کنید.

غذاهای ناسازگار با هندوانه

به طور کلی بعد از خوردن غذا تا سه ساعت نباید هندوانه بخورید و قبل از غذا هم تا یک ساعت قبل غذا می توانید هندوانه بخورید.

به طور کلی ولی خوردن هندوانه با پنیر و خیار و گوجه مضر است.

مضرات هندوانه ریشه دار

هندوانه های ریشه دار و رگه دار دارای مواد شیمیایی هستند که برای بدن ما مضر هستند.

مضرات هندوانه

مصرف بیش از اندازه هندوانه باعث ایجاد عوارض جانبی در بدن می شود چرا که دارای لیکوپن می باشد. لیکوپن زیاد در بدن باعث ایجاد سوء هاضمه و اسهال می شود.

هندوانه را بلافاصله بعد از غذا میل نکنید، زیرا در هضم غذا اختلال ایجاد می‏ شود.

هندوانه را باید تقریبا ۳ ساعت بعد از غذا و یا یک ساعت قبل از غذا میل کرد.

مصرف زیاد هندوانه در افراد سرد مزاج، سبب درد مفاصل و ضعف قوای جنسی می‏ شود.

افرادی که سرد مزاج هستند، در خوردن هندوانه افراط نکنند، زیاد خوردن آن در بعضی از افراد ایجاد نفخ می‏ کند مخصوصا اگر همراه با میوه‏ های دیگر خورده شود.

توصیه می‏ شود هندوانه‏ هایی که سفید رنگ و نارس هستند را میل نکنید، زیرا به شدت اسیدی بوده و می‏ تواند زیان‏ بار باشد.

هندوانه دارای ترکیبات گواتروژن است و افرادی که دارای کمبود ید هستند، باید کمتر این میوه را مصرف کنید.

هندوانه دارای اگزالات و پورین بالایی است، به این دلیل افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و اوره بالا هستند، باید کمتر از این میوه استفاده نمایند تا این عوارض در آن ها تشدید نشود.

افراد مبتلا به دیابت باید با دقت فراوان این میوه را مصرف کنند زیرا هندوانه اندیس گلایسمی بالایی دارد و قندخون را به سرعت بالا می‏ برد و کنترل این قند برای دیابتی‏ ها بسیار مشکل است.

هندوانه حاوی سطوح بالای پتاسیم است. مصرف بیش از حد غذاهای سرشار از پتاسیم می تواند به مشکلات قلبی عروقی منجر شود که از آن جمله می توان به ضربان قلب نامنظم، نبض ضعیف، و ایست قلبی اشاره کرد.

همچنین، پتاسیم بیش از حد ممکن است بر کنترل حرکتی و سیستم عصبی بدن تاثیرگذار باشد.

مصرف بیش از حد هندوانه می تواند به کاهش فشار خون در بدن انسان منجر شود.

افراد مبتلا به فشار خون پایین بهتر است از مصرف هندوانه پرهیز کنند.

در برخی افراد، مصرف هندوانه می تواند موجب واکنش های آلرژیک شود.

این شرایط می تواند راش های پوستی خفیف تا شدید، آنافیلاکسی و تورم صورت را شامل شود.

افرادی که به هویج، لاتکس و خیار آلرژی دارند به راحتی می توانند با واکنش های آلرژیک به هندوانه نیز مواجه شوند.

دیابت بارداری شرایطی شایع بین زنان باردار است که البته مساله ای جدی نیز محسوب می شود.

مصرف مقادیر زیاد هندوانه سطح قند خون را افزایش می دهد که به دیابت بارداری منجر می شود.

از این رو، زنان باردار باید برای چند ماه از مصرف این میوه پرهیز کنند.

هندوانه حاوی نوع خاصی قند به نام سوربیتول است.

افرادی که به عدم تحمل سوربیتول مبتلا هستند پس از مصرف هندوانه با شل شدن مدفوع و گاز زیاد مواجه می شوند.

افرادی که بیش از حد هندوانه مصرف می کنند ممکن است به مشکلات مرتبط با اعصاب، ماهیچه ها و کلیه مبتلا شوند.

عملکرد ضعیف کلیه ها تصفیه و دفع مواد مضر از بدن را دچار اختلال می کند که می تواند به تورم در پاها منجر شود.

مصرف بیش از حد هندوانه می تواند محتوای آب بدن را افزایش دهد.

عدم دفع آب اضافه از بدن می تواند به افزایش حجم خون منجر شود.

این شرایط ممکن است تورم را هرچه بیشتر افزایش دهد و به خستگی شدید منجر شود.

طب سنتی توصیه می کند پنیر را با هندوانه خیار و گوجه نخورید چرا که سستی می آورد.

هر گونه کپی برداری از قالب و مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.